PRIPOROČILA ZA OMEJEVANJE MOŽNOSTI PRENOSA OKUŽBE Z VIRUSOM SARS-COV2 (COVID-19) V DRUŠTVENI DEJAVNOSTI

Revija Primus, 1. junij 2020 ― Spoštovani članice in člani ljubiteljskih kulturnih društev! Na Javnem skladu RS za kulturne dejavnosti smo si v sodelovanju z Zvezo kulturnih društev Slovenije v preteklih tednih prizadevali pridobiti ustrezna mnenja, preučiti prakse iz tujine in strokovne študije o možnosti prenosa okužbe z virusom Covid-19 med petjem, igranjem na inštrumente in plesom, ki so najbolj množične ...

Odziv na pisanje Andreja Lokarja

Vrabec Anarhist, 1. junij 2020 ― Katera muza, prav rada bi vedela, le katera bi se hotela žrtvovati, in bi prekršila vsa pravila, ki jim mora zadostiti tisti, h kateremu se spusti, da bi njemu šepetala? The post Odziv na pisanje Andreja Lokarja appeared first on Vrabec Anarhist.

Preklic epidemije bolezni COVID-19

ZVKDS, 1. junij 2020 ― Cenjene stranke obveščamo, da se poslovanje Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije po preklicu epidemije bolezni COVID-19 vrača v ustaljen delovni ritem.  Pri osebnih stikih s strankami se upoštevajo varnostni ukrepi v skladu s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Jezik Slovenščina
REFLEKTOR TEATER IZ BEOGRADA: ZGODBA O NAJPLEMENITEJŠEM JOKU NA SVETU

REFLEKTOR TEATER IZ BEOGRADA: ZGODBA O NAJPLEMENITEJŠEM JOKU NA SVETU

Revija Primus, 1. junij 2020 ― Piše: Nani Poljanec   Že od leta 2002 zvesto zahajam v Beograd, ki sem ga do danes obiskal devetindevetdesetkrat. Tam se družim s številnimi prijatelji, obiskujem različne kulturne prireditve, muzeje, v zadnjih letih pa tudi gledališke predstave – največkrat v izvedbi izjemnega Reflektor teatra.       Reflektor teatar Štetje Reflektor teatra se je začelo ...
V kinodvorano vabita Kinodvor in Slovenska kinoteka

V kinodvorano vabita Kinodvor in Slovenska kinoteka

Misli, 1. junij 2020 ― Kinematografom, ki po koncu epidemije novega koronavirusa ponovno odpirajo vrata, se v tem tednu pridružujeta ljubljanski Kinodvor in Slovenska kinoteka. V Kinodvoru bodo projekcije zagnali že danes s filmom Jadralke Alexa Holmesa, v Slovenski kinoteki pa so za torkov ponovni začetek pripravili projekcijo filma Praznični dan Jacquesa Tatija.
Glina v prostoru in času

Glina v prostoru in času

Loški muzej, 1. junij 2020 ― Vabljeni na prireditev ob odprtju razstave Glina v prostoru in času, ki jo bomo začeli s pogovorom z lončarjem in industrijskim oblikovalcem Urbanom Magušarjem ter sklenili z nastopom etno-jazz skupine Fake Orchestra.

Srečko Kosovel: Ranocelnikom

Kamnik.info, 1. junij 2020 ― Ob večerni uri nas poboža mrak. (Napolnjeni ribji mehurji.) Človek, hočeš v zrak? V prsih čutiš peroti pa bi se razpel. (Kulturni Hotentoti!) Kdo ti bo verjel? Ti si vdan konjukturi. (Ta petrolej smrdi.) Daj vina stari kulturi, da izbljuje svoje smeti!   (Srečko Kosovel – Integrali ’26) Prispevek Srečko Kosovel: Ranocelnikom je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

GAO Arhitekti: Azijska restavracija Han

OUTSIDER, 1. junij 2020 ― Nedavno se je odprl trgovinski center Aleja, z njim pa tudi nova restavracija Han, katere opremo so zasnovali Gao Arhitekti. Oblikovanje samosvojega interierja znotraj večjega trgovinskega kompleksa je zagotovo izziv; z informacijami, barvami in napisi nasičena notranjost takšnih prostorov se zdi diametralno nasprotje umirjenega interierja kakovostne restavracije. Japonec Junichiro Tanizaki v svoji Hvalnici senci piše,… The post GAO Arhitekti: Azijska restavracija Han appeared first on OUTSIDER.

INFORMATIVNI DNEVI – IZVEDBA ON-LINE

Fakulteta za dizajn, 1. junij 2020 ― Spoštovani, obveščamo vas bodo informativni dnevi za 1. stopnjo IZREDNI za VSE SMERI: NOTRANJA OPREMA (NO), VIZUALNE KOMUNIKACIJE (VK), TEKSTILIJE IN OBLAČILA (TO), DIZAJN MANAGEMENT (DM) IN NAKIT potekali dne: 22. 6., 13. 7., 24. 8., 7. 9. 2020, vsakokrat ob 12.00 uri in sicer ON-LINE. Informativni dnevi za magistrske programe (2. stopnja) za smeri: […] The post INFORMATIVNI DNEVI – IZVEDBA ON-LINE appeared first on Fakulteta za dizajn.

Kozinova nagrada Boru Turelu za elektroakustični opus

Misli, 1. junij 2020 ― Bor Turel je dobitnik 27. Kozinove nagrade, ki jo svojim članom podeljuje Društvo slovenskih skladateljev (DSS). Nagrado bo prejel za zaokrožen skladateljski opus s področja elektroakustične glasbe. Podelitev bo 4. junija opoldne v Kogojevi dvorani DSS, so sporočili z društva.

Navodila za obiskovalce SLOGI zaradi nalezljive bolezni COVID-19

SLOGI, 1. junij 2020 ― Spoštovane obiskovalke in obiskovalci Slovenskega gledališkega inštituta in SLOGI – Gledališkega muzeja, prosimo vas, da ob vašem obisku upoštevate navodila za obiskovalce SLOGI zaradi nalezljive bolezni COVID-19: • Ob vstopu v prostore SLOGI si je potrebno razkužiti roke. • V prostore SLOGI lahko vstopajo le zdrave osebe. Osebe, ki kažejo znake akutne bolezni dihal (povišana […] The post Navodila za obiskovalce SLOGI zaradi nalezljive bolezni COVID-19 appeared first on SLOGI.
Poletna muzejska noč 2020 v SLOGI – Gledališkem muzeju

Poletna muzejska noč 2020 v SLOGI – Gledališkem muzeju

SLOGI, 1. junij 2020 ― Tudi letos se v Slovenskem gledališkem inštitutu – Gledališkem muzeju pridružujemo akciji Poletne muzejske noči in na trejo junijsko soboto od poznega popoldneva pa do polnoči pripravljamo brezplačen program.   HOJA za GLEDalIŠČEM. Od jezuitov do Cankarja, stalna razstava Vodstvi po razstavi: ob 19.00 in ob 20.00 Stalna razstava slikovito predstavlja začetke in osrednje tokove […] The post Poletna muzejska noč 2020 v SLOGI – Gledališkem muzeju appeared first on SLOGI.
Desetletnica

Desetletnica

Odzven, 1. junij 2020 ― Teniversia je dvojna studijska izdaja skupine Torul, s katero se ta ob vsej svoji spoštljivi deseti obletnici glasbenega ustvarjanja predstavlja v drugačni zvočni preobleki. Gre za skrbno načrtovan presek dosedanje diskografije skupine, in še kaj več.

Ana Svetel: Dobra družba: zgodbe o prevozih

Koridor, 1. junij 2020 ― Zbirka kratkih zgodb o odnosih med ljudmi, ki se srečujejo na prevozih, vožnja pa je ravno prav dolga, da se med neznanci razvijejo pogovori, ki razkrivajo njihovo resnično naravo. The post Ana Svetel: Dobra družba: zgodbe o prevozih appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
še novic