Ajda Bračič: ASMRhitektura

OUTSIDER, 22. junij 2020 ― ASMR? Na misel mi pridejo trije primeri: v prvem sem se ravno vrnila iz šole in moja stara mama za kuhinjsko mizo rešuje križanke. Saj veste: tisti suhi, tanki zvok mečkanja časopisnega papirja, sik kroglice v kemičnem svinčniku, ki zdrsi prek praznega polja, in čez vse sunkovito prababičino dihanje. Zavzeto se ukvarja s križanko, tu… The post Ajda Bračič: ASMRhitektura appeared first on OUTSIDER.

Novice: Obisk muzeja v času nevarnosti okužbe s koronavirusom

Tolminski muzej, 22. junij 2020 ― Drage obiskovalke in obiskovalci! V Tolminskem muzeju že 70 let uspešno opravljamo svoje poslanstvo - hranimo in predstavljamo premično kulturno dediščino javnosti. Na obisk vas vabimo tudi v času, ko je še prisotna možnost okužbe s koronavirusom SARS-CoV-2. Nekatere razstave smo prav zaradi negotove situacije postavili na prostem. Na Mestnem trgu v Tolminu si lahko ogledate razstavo z naslovom Nemške kostnice med Sočo in Piavo, na ...
Novice: Posoška dediščina na ulici - Razstava ob 70-letnici Tolminskega muzeja

Novice: Posoška dediščina na ulici - Razstava ob 70-letnici Tolminskega muzeja

Tolminski muzej, 22. junij 2020 ― Pred 70 leti je bila v Tolminu zasnovana prva muzejska ustanova, katere naslednik je današnji Tolminski muzej. Del bogate kulturne dediščine, ki jo muzej danes hrani, je sedaj na ogled tudi na ulicah Bovca, Kobarida in Tolmina. Zanimivi predmeti z Bovškega so z besedo in sliko predstavljeni na pročelju bovškega kulturnega doma, kobariška dediščina je na ogled na trgu ob cerkvi v Kobaridu, izbrani predmeti s Tolminskega pa ...

Senzorialno v gledališču – na sledi vonjav v vsakdanjem življenju in onkraj njega

SLOGI, 22. junij 2020 ― SPLETNI PRENOS V ŽIVO V okviru festivala Borštnikovo srečanje poteka mednarodni znanstveno-umetniški simpozij, ki se posveča estetsko-senzorični revoluciji, pri čemer združuje raziskovalne moči Akademije za gledališče, radio, film in televizijo ter Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, Slovenskega gledališkega inštituta in gledališča Senzorium, ki se osredotoča na umetniške raziskave senzorialnega jezika. Glavni cilj simpozija je preiskati […] The post Senzorialno v gledališču – na sledi vonjav v vsakdanjem življenju in onkraj njega appeared first on SLOGI.
Skupna vstopnica – Muzejska ploščad Metelkova

Skupna vstopnica – Muzejska ploščad Metelkova

SEM, 22. junij 2020 ― Oglejte si 3 muzeje za ceno ene vstopnice! Kulturne inštitucije na muzejski ploščadi Metelkova ponujamo skupno enodnevno vstopnico: Slovenski etnografski muzej, Narodni muzej Slovenije - Metelkova in MG+MSUM. Z nakupom vstopnice v kateremkoli od treh muzejev na muzejski ploščadi Metelkova ima obiskovalec s predložitvijo te vstopnice isti dan prost vstop v ostali dve inštituciji. Posebna ponudba velja med 21. junijem in 30. avgustom 2020.

Pogled na široko obzorje: Lesena okna in vrata Zero Sash by AJM

OUTSIDER, 22. junij 2020 ― Stavbno pohištvo iz linije Zero Sash by AJM rešujejo pomembno dilemo pri snovanju vsakega objekta: ali za ceno energetske učinkovitosti objekta žrtvovati estetski videz arhitekture? Velika okna, ki tečejo od roba do roba stavbe in notranji prostor povezujejo z zunanjim, so v prvi polovici preteklega stoletja popularizirali modernistični arhitekti, še danes pa so velike steklene… The post Pogled na široko obzorje: Lesena okna in vrata Zero Sash by AJM appeared first on OUTSIDER.

Ljubljanska Drama v slovo sezoni z umetniškima večeroma

Misli, 22. junij 2020 ― SNG Drama Ljubljana je za slovo od sezone 2019/20, ki je bila posvečena ljubezni, zaradi koronavirusa pa prekinjena, pripravila festival v sklopu dveh večerov. Nocoj in v torek bo pred hišo v sodelovanju z Drama Kavarno poletno druženje na prostem, najprej z branjem poezije Mile Kačič in Gregorja Strniše, nato s skupino Pantaloons trio.

Veronika Simoniti: Ivana pred morjem

Koridor, 22. junij 2020 ― Zdi se, kot da bi si roman želel napisati, kaj vse bi lahko bili (kot pripadniki skupnosti, tudi narodne), pa zaradi strahu nismo. The post Veronika Simoniti: Ivana pred morjem appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Aerowaves Twenty20 FRAMEWORKS

Španski borci, 22. junij 2020 ― Mednarodna plesna mreža bo v četrtek, 25. junija ob 20h predstavila projekt Aerowaves Twenty20 FRAMEWORKS. V triurnem spletnem dogodku se bodo v živo in v posnetku zvrstili web plesni performansi ustvarjalcev, ki digitalni medij dojemajo kot partnerja v ustvarjanju in ne zgolj kot orodje za prikaz. Nastopi, dolgi od 5 do 30 min, se bodo zvrstili na digitalnem odru preko Zoom webinarja, za katerega je na voljo 300 brezplačnih »vstopnic«.
Hči Camorre: Namesto mafijskih podvigov intima doma

Hči Camorre: Namesto mafijskih podvigov intima doma

Misli, 22. junij 2020 ― Režiser Siniša Gačić v svojem novem dokumentarcu Hči Camorre, ki je ta čas na sporedu slovenskih kinematografov, s kamero sledi Cristini Pinto, nekdanji camorristki. Pinto je po 24-ih letih, kolikor jih je presedela v zaporu, spet svobodna, a pod pezo preteklosti, katere del so predvsem njeni bližnji.

Arhitektura d.o.o.: Črna hiša

OUTSIDER, 22. junij 2020 ― Ponos slovenske kmečke arhitekture je prav gotovo kozolec, ki je služil tudi kot konceptualno izhodišče za zasnovo Črne hiše. Objekt ima dvojno vlogo: namenjen je točenju medu, predelavi in sušenju sadja ter spravilu pridelka, obsega pa tudi prostor, kjer investitor, sicer uspešen podjetnik, sprejema goste in poslovne partnerje. Objekt tudi konstrukcijsko predstavlja poklon kozolcu toplarju,… The post Arhitektura d.o.o.: Črna hiša appeared first on OUTSIDER.
še novic