Ptuj: Bliža se 18. festival Art Stays

Ptuj: Bliža se 18. festival Art Stays

Štajerski tednik, 27. junij 2020 ― Letošnji festival sodobne umetnosti Art Stays, 18. po vrsti, bo potekal med 16. in 19. julijem. V tem času bodo odprli razstave na več kot desetih prizoriščih: Galerija mesta Ptuj, dominikanski samostan, Miheličeva galerija, ptujski grad, Galerija Magistrat, Tovarna umetnosti, Galerija FO.VI, ptujska tržnica, Slovenski trg in še nekaterih drugih.

ANA DESETNICA 2020 se je začela, premiera ZADNJEGA ULOVA je uspela!

Ana Monro, 27. junij 2020 ― Na Glavnem trgu v Kamniku se je 27. junija s premierno uprizoritvijo predstave Zadnji ulov začel 1. del 23. mednarodnega festivala uličnega gledališča Ana Desetnica 2020. Program v Kamniku se bo nadaljeval in zaključil 28. junija, do 4. julija pa si boste lahko nastope domačih uličnih ustvarjalcev ogledali še v 7 drugih mestih. Prisrčno vabljeni! ... The post ANA DESETNICA 2020 se je začela, premiera ZADNJEGA ULOVA je uspela! appeared first on Ana Monro.

Demarginalizacija trasha in njegova samoparodija

Razpotja, 27. junij 2020 ― Ilustracija: Enej Gala Robert Kuret Trash in vzpostavitev koordinat Območje trasha lahko zarišemo znotraj dveh nasprotij: namernost/spodletelost, margina/center. Če lahko prvo razširimo v namernost/spodletelost bodisi producenta bodisi režiserja, lahko drugo razširimo v margino/center finančnega zaledja, dostopa do publike, pozicije v kulturnem polju … Prav v teh razširitvah se nakazuje več vzporednih polij, ki soobstajajo in ki jih radi ubesedimo kot visoko in nizko kulturo. Rečeno drugače: film, knjiga itd. ima lahko visok proračun, honorarje, medijsko pokritost in dostop do publike, a še vedno ostaja na periferiji (ali pa še to ne) kulturnega imaginarija oz. The post Demarginalizacija trasha in njegova samoparodija first appeared on Razpotja.

Ana Desetnica se podaja na pot v dveh delih

SiGledal Novice, 27. junij 2020 ― S premierno uprizoritvijo ekološke predstave Zadnji ulov se bo danes začel 23. mednarodni festival uličnega gledališča Ana Desetnica pod sloganom Okvir poletja. Festival bo letos potekal v dveh delih. Poleg prvega, ki ga bo uvedla predstava v Kamniku in bo potekal do 4. julija, je v načrtu še festivalsko dogajanje med 17. do 20. septembrom.

Na Vodnikovi domačiji danes festival angažiranega pisanja Itn.

Misli, 27. junij 2020 ― Na Vodnikovi domačiji bo danes potekal 4. festival angažiranega pisanja Itn., ki ga večinoma pripravljajo dijaki in študenti. Potekati bi moral v aprilu, ker pa je načrte prekrižala kriza zaradi koronavirusa, so nekatere dogodke pripravili prek spleta. Danes bodo prek literature o različnih vidikih družbe razmišljali še v živo.
Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 27. junij 2020 ― Pri založbi Studia humanitatis so izdali delo enega najvidnejših kitajskih družbenih mislecev Wanga Huija Kratko kitajsko stoletje, pri založbi KUD Sodobnost pa knjigo za otroke Kestutisa Kasparavičiusa Drhteči vitez. Založba Miš je bogatejša za mladinski roman na temo nasilja v družini Cvetke Sokolov in Milanke Fabjančič Reči, ki jih ne razumem.
Ptuj: 24. festival Dnevi poezije in vina

Ptuj: 24. festival Dnevi poezije in vina

Štajerski tednik, 27. junij 2020 ― Letošnji festival Dnevi poezije in vina bo potekal v neokrnjeni vsebini. Največji mednarodni pesniški festival bo z dogajanjem vabil od 25. do 29. avgusta. V tem času bo Ptuj spremenil v stičišče sodobne mednarodne poezije. Festivalski dogodki bodo potekali tudi v številnih večjih krajih v Sloveniji in v zamejstvu.
Makedonija v srcu, dom v Sloveniji

Makedonija v srcu, dom v Sloveniji

MMC Drugo, 27. junij 2020 ― Goran Garevski subtilno prepleta računalništvo in umetnost. S strastjo in ustvarjalnostjo kot znanstvenik išče božji delec v Cernu v Švici, kot umetnik pa vrhunsko riše stripe in igra na mandolino in tamburico. Pokukali smo v njegov svet.
še novic