Značajska glasba

Značajska glasba

Odzven, 27. november 2020 ― ACTS! v svoji glasbi odstira različne žanrske usmeritve, od tradicionalnih jazzovskih oblik štiridesetih, petdesetih in šestdesetih let minulega stoletja do že omenjene poezije in celo vplivov klasične glasbe ter ljudske dediščine.
Objava petih vicev petdesetega izbora

Objava petih vicev petdesetega izbora

SEM, 27. november 2020 ― Uredniški odbor je izbral petdeseti niz najboljših vicev, ki jih zbiramo v okviru našega poziva: Poziv vladi: Profesionalnim športnikom ste dovolili uporabo telovadnic, dovolite še nam profesionalnim pivcem uporabo gostiln. Hvala! Juče nisem nosio masku, i jedan što mu dugujem pare me prepoznao...  Ljudi, nosite maske!!! (Prevod: Včeraj nisem nosil maske in me je prepoznal nekdo, ki mu dolgujem denar... Ljudje, nosite maske!!!) Zdaj vem, kako se počutijo čebele: cele dneve »zum, zum«... #delonadomu #zoom Šolanje od doma je kot Miklavž ali Božiček. Naj bi obstajalo, samo vse je odvisno od fotra ali mame. Hej folk kje boste za nov let? Sam razmišljam o: St. Kuhnitz, Kopalniti, Val Kleten, Tresobos, Mt. Luster. Seznam vseh izbranih vicev

Virtualna premiera otroške predstave Janko in Metka

SiGledal Novice, 27. november 2020 ― SNG Nova Gorica je pred novo premiero v sezoni 2020/21, ki pa bo izjemoma potekala po spletu. Spremljanje predstave na ekranu nikakor ne more nadomestiti doživljanja v gledališki dvorani, a zaradi izrednih razmer, ki onemogočajo gledalcem obisk javnih prireditev, bodo v soboto, 28. novembra 2020, ob 18.00 predstavo Janko in Metka neposredno prenašali preko spleta.

Zapisi iz brloga: Polona Juh

SiGledal Novice, 27. november 2020 ― V času ukrepov za zajezitev novega koronavirusa vabimo gledališke ustvarjalce k pisanju o času, v katerem živimo, in o njihovem doživljanju prekinitve stika z gledalci. – Polona Juh: "V poltemi dvorane, doživljam gledalca vselej kot senzibilnega sogovorca, dvomljivca, misleca, duhoviteža, radovedneža, ki želi skupaj z menoj premišljevati o času, človeku, o zakajih in vprašajih, o temi, pa tudi o soncu."

TA VESELI DAN KULTURE 2020

Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož, 27. november 2020 ― TA VESELI DAN KULTURE letos obeležujemo virtualno! Ker muzejske razstave v teh dneh niso fizično dostopne, predstavljamo muzejske vsebine v virtualnem svetu. Vabimo vas, da nam sledite na družabnih omrežjih Facebook in Instagram, kjer dnevno objavljamo zanimivosti iz muzejskih zbirk. Na Youtube kanalu so na ogled video vsebine, naše publikacije pa lahko virtualno prelistate na […]

Na razpis Mesta >> mestom prispelo 29 dobrih praks

Inštitut za politike prostora, 27. november 2020 ― Med avgustom in novembrom 2020 smo zbirali dobre prakse slovenskih mest. Na IPoP smo avgusta 2020 objavili razpis Mesta >> mestom: Razpis za dobre prakse trajnostnega urbanega razvoja. Rok za oddajo prijav smo konec oktobra zaradi ponovnega razmaha epidemije podaljšali do 20. novembra 2020. Prejeli smo 29 prijav. Kar 12 prijav smo prejeli iz Ljubljane,... The post Na razpis Mesta >> mestom prispelo 29 dobrih praks appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.

V Fotopubovem projektnem prostoru razstava Začasno. Do nadaljnjega.

Misli, 27. november 2020 ― V Fotopubovem projektnem prostoru je od danes na ogled razstava kreativnega centra Poligon z naslovom Začasno. Do nadaljnjega. Postavitev problematizira nedostopnost in začasnost bivanjskih in produkcijskih prostorov v mestu, sodelujoči ustvarjalci se tematike lotevajo z različnih perspektiv. Razstavo si je mogoče ogledati od zunaj.

Razstava “Začasno. Do nadaljnjega.”

OUTSIDER, 27. november 2020 ― Drevi se v Fotopubovem projektnem prostoru na Tivolski otvarja prva Poligonova razstava po izselitvi iz Tobačne. Razstava je nastala pod kuratorsko taktirko Teje Kosi in združuje interdisciplinarne umetnike Katarino Dekleva, Nušo Jelenec, Janjo Kosi, Marušo Račič in Primoža Zorka. V času, ko je prihodnost še bolj negotova kot običajno, razstava problematizira začasnost današnjega mestnega prostora,… The post Razstava “Začasno. Do nadaljnjega.” appeared first on OUTSIDER.

Cikel predavanj in delavnic PRIJAZNI DO OKOLJA

C.M.A.K. Cerkno, 27. november 2020 ― V ciklu treh petkov nam bo Maja Nagode predstavila različne načine, kako lahko pomagamo naravi.Predstavila nam bo, kako pravilno ločujemo odpadke, kako jih preprečujemo in kako deluje tekstilna industrija. Za vsakim predavanjem pa nam bo pokazala, kaj lahko sami izdelamo iz “odpadkov”, da vsaj malo pripomoremo k boljšemu odnosu do narave in nas samih. Predavanja […] The post Cikel predavanj in delavnic PRIJAZNI DO OKOLJA appeared first on C.M.A.K. Cerkno.

27. novembra 1865 se je pri Sv. Gregorju nad Sodražico rodil Janez Evangelist Krek, duhovnik, teolog, slovenski politik, sociolog, pisatelj, publicist in časnikar

Kamra.si, 27. november 2020 ― Iz domoznanske Kamre na današnji dan ...27. novembra 1865 se je pri Sv. Gregorju nad Sodražico rodil Janez Evangelist Krek, duhovnik, teolog, slovenski politik, sociolog, pisatelj, publicist in časnikar. Umrl je 8. oktobra 1917 v Šentjanžu pri Sevnici. Krek je leta 1884 v Ljubljani maturiral na Prvi državni gimnaziji. Po maturi je vstopil v ljubljansko bogoslovje. Leta 1888 je bil posvečen v duhovnika. Po posvetitvi ga je ljubljanski škof Jakob Missia poslal na višji teološki študij na Dunaj. Tu se je temeljito seznanil z mladim krščanskosocialnim gibanjem in se hkrati še izpopolnjeval v znanju tujih jezikov. Leta 1892 je končal študij z doktorsko tezo De spiritu et charactere s. Pauli apostoli. Po končanem študiju je za kratek čas opravljal službo kaplana v Ribnici, že avgusta istega leta pa je postal stolni vikar v Ljubljani in od 1892 poučeval filozofijo kot prosti docent na ljubljanskem bogoslovju. Leta 1895 je tam zasedel novo ustanovljeno stolico za fundamentalno teologijo in tomistično filozofijo, katero je zasedal vse do upokojitve leta 1916. Za državnozborskega poslanca je bil prvič izvoljen 1897, vendar ga delo v dunajskem parlamentu ni zadovoljilo, zato je oktobra 1900 odklonil ponovno kanditaturo, saj je menil, da je delo v domovini bolj potrebno. Leta 1901 je bil izvoljen v kranjski deželni zbor, katerega član je ostal po ponovnih izvolitvah 1908 in 1913 vse do smrti. Za državnozborskega poslanca je bil prvič izvoljen 1897, vendar ga delo v dunajskem parlamentu ni zadovoljilo, zato je oktobra 1900 odklonil ponovno kanditaturo, saj je menil, da je delo v domovini bolj potrebno. Leta 1901 je bil izvoljen v kranjski deželni zbor, katerega član je ostal po ponovnih izvolitvah 1908 in 1913 vse do smrti.

Tadej Zupančič: Televizija med karanteno 2

OUTSIDER, 27. november 2020 ― Včasih se stvari ne ponavljajo kot farsa; včasih se samo ponavljajo. Suburra – La serie (Netflix) Tretja sezona predzgodbe filma Suburra (2015) je ena najboljših – če ne morda najboljših – Netflixovih produkcij. Če sem natančen, ni čisto zares res predzgodba, ampak je revidirana, še boljša verzija filma. Skratka: od velike mlade kriminalne trojice, ki… The post Tadej Zupančič: Televizija med karanteno 2 appeared first on OUTSIDER.
še novic