Runda za najboljše v letu 2020

Runda za najboljše v letu 2020

SIGIC - Novice, 15. januar 2021 ― Na pobudo članov Regionalnega združenja neodvisnih proizvajalcev fonogramov (Runda) je bila ustanovljena nagrada RUNDA – z idejo, da se izpostavijo in nagradijo najboljše izdaje, singli, izvajalci in založniki v preteklem letu (do vključno 30.11.2020), ki so povezani s članstvom v združenju (sodelovale so lahko samo izdaje članov Runde).

Razpis za dodiplomski študij DIZAJN

Fakulteta za dizajn, 15. januar 2021 ― Fakulteta za dizajn razpisuje za šolsko leto 2021/2022 redni in izredni visokošolski strokovni študij DIZAJN smer; Notranja oprema Tekstilije in oblačila Vizualne komunikacije Visokošolski strokovni študijski program DIZAJN traja tri […] The post Razpis za dodiplomski študij DIZAJN appeared first on Fakulteta za dizajn.

Razpis za magistrski študij DIZAJN

Fakulteta za dizajn, 15. januar 2021 ― FAKULTETA ZA DIZAJN, samostojni visokošolski zavod pridružena članica Univerze na Primorskem Prevale 10, 1236 Trzin Tel.: (059) 235010 GSM: 031 383 883 študentska pisarna Informativno mesto: Trzin, Prevale 10, 1236 […] The post Razpis za magistrski študij DIZAJN appeared first on Fakulteta za dizajn.
Objava petih vicev šestinpetdesetega izbora

Objava petih vicev šestinpetdesetega izbora

SEM, 15. januar 2021 ― Uredniški odbor je izbral šestinpetdeseti niz najboljših vicev, ki jih zbiramo v okviru našega poziva: Ne cepite najprej zdravnikov, če bo šlo kaj narobe, bomo ostali brez njih, začnite s poslanci. Odkar se šolamo doma, mi je jasno, zakaj nekatere živali pojedo svoje mladiče. Oče: »Sin, bili so časi, ko smo lahko v gostilnah še kadili!« Sin: »Ati, kaj so to gostilne? Ati zakaj si se začel jokati?« Being quarantined with a talkative child is like having an insane parrot glued to your shoulder. (Prevod: Biti v karanteni z zgovornim otrokom je kot bi imel na rami prilepljeno noro papigo.) I’m not talking to myself, I’m having a parent-teacher conference. (Prevod: Ne pogovarjam se sam s sabo. Imam govorilno uro.) Seznam vseh izbranih vicev  

Sinonim za izvrstnost: Ljubljana – Zagreb

OUTSIDER, 15. januar 2021 ― Prenova dveh ambientov Draguljarne Malalan v Ljubljani in Zagrebu LJUBLJANA Arhitektura: BCR arhitektura Leto izvedbe: 2020 Površina: 295 m2 (obe etaži) Fotograf: Matevž Paternoster Draguljarna Malalan je nedavno obeležila pomembno obletnico: sedemdeset let delovanja podjetja. Ljubljanska poslovalnica na Mestnem trgu 21 z gostoljubnim ambientom ostaja dobra znanka mestnih sprehajalcev, odslej pa v svoje prostore vabi… The post Sinonim za izvrstnost: Ljubljana – Zagreb appeared first on OUTSIDER.
Karel Pollak: »Bistveni so majhni koraki, ni mogoče narediti vsega naenkrat«

Karel Pollak: »Bistveni so majhni koraki, ni mogoče narediti vsega naenkrat«

Inštitut za politike prostora, 15. januar 2021 ― Karel Pollak, mnogim znan kot Keko, je vodja referata za načrtovanje javnih površin in prenovo na Mestni občini Ljubljana. Na tem področju je vsestransko aktiven že več kot 30 let, najbolj široko prepoznaven je po projektu Ljubljana – moje mesto, v katerem sodeluje že od samega začetka leta 1989 in ga od leta 1996 tudi... The post Karel Pollak: »Bistveni so majhni koraki, ni mogoče narediti vsega naenkrat« appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.

Prihaja ANINA DVIŽNICA! (26.1.)

Ana Monro, 15. januar 2021 ― Vsak torek ob 10. uri zjutraj na kanalu sims.anamonro.si! Za popestritev dela in učenja na daleč in na blizu smo v Gledališču Ane Monro pripravili kratek online program z enostavnimi vajami, ki so namenjene temu, da razmigamo telo, poživimo krvni obtok in usmerimo pozornost in duha. Brez predhodnih priprav in prostorskih zahtev ter primerno za vse ... The post Prihaja ANINA DVIŽNICA! (26.1.) appeared first on Ana Monro.

Jeseniški cikel Božidarja Jakca, ZOOM predavanje 19. januarja 2021 ob 16. uri

Gornjesavski muzej, 15. januar 2021 ― Vabimo vas na ZOOM predavanje z  naslovom Jeseniški cikel Božidarja Jakca, ki bo potekal 19. januarja 2021 ob 16. uri. V sklopu razstave slovenskega umetnika Božidarja Jakca v Muzeju Kosova graščina bo umetnostni zgodovinar in kustos Gornjesavskega muzeja Jesenice Aljaž Pogačnik pripravil predavanje o Jeseniškem ciklu, ki je z vidika obravnavane vsebine in upodobitev [...]

Katarina Gomboc Čeh: V iskanju zaklonišča

OUTSIDER, 15. januar 2021 ― Bilo je spomladi 2018, ko sem se vrnila iz Moskve v Ljubljano in si s fantom začela iskati stanovanje v Ljubljani. Pri štiriindvajsetih se mi je zdelo samoumevno, da je tik pred zagovorom magisterija naslednji smiseln korak selitev iz otroške sobe, v kateri sem imela posteljo, pisalno mizo in omaro, v sosednji sobi pa starše,… The post Katarina Gomboc Čeh: V iskanju zaklonišča appeared first on OUTSIDER.

Marjeta Černe, Bor Ivačič, Tomaž Stražar: Mineralka

OUTSIDER, 15. januar 2021 ― Nova poslovna stavba v Cerknici je umeščena v zeleno okolico in z njo komunicira skozi velike odprtine. Za projektom stojijo arhitekti Marjeta Černe, Bor Ivačič in Tomaž Stražar. Stavba je umeščena v industrijsko cono na obrobju Cerknice, vendar bi ob pogledih navzven prej pomislili, da stoji sredi neokrnjene narave. V parku pred proizvodnimi halami je… The post Marjeta Černe, Bor Ivačič, Tomaž Stražar: Mineralka appeared first on OUTSIDER.
Rani Kiševi kenotafi

Rani Kiševi kenotafi

Radio Študent, 15. januar 2021 ― Vse, kar sledi, se začenja z dejstvom, da se radikalno zlo izmika opredmetenju in da človeški um bržkone poklekne ob vsakem sizifovskem naporu po njegovem umskem zaobjetju. To je že pred več kot dvesto leti vedel in pokazal Kant, vsaj če prisluhnemo Jaspersu in njegovim pogojem ter možnostim za novi humanizem. V 20.
Naslovnica za strip o Tintinu na dražbi prodana za 3,2 milijona evrov

Naslovnica za strip o Tintinu na dražbi prodana za 3,2 milijona evrov

Misli, 15. januar 2021 ― Risba belgijskega umetnika Georgea Remija, znanega pod psevdonimom Herge, je bila na četrtkovi dražbi prodana za 3,2 milijona evrov. Prva naslovnica za strip o Tintinovh dogodivščinah z naslovom Sinji lotos je tako postala doslej najdražja na dražbi prodana Hergeova risba in tudi doslej najdražja na dražbi prodana originalna stripovska risba.

Po Južnem Pacifiku z jadralko Jasno Tuta

Kamra.si, 15. januar 2021 ― Knjižnica Ivana Potrča Ptuj vabi k ogledu virtualnega potopisnega predavanja popotnice, jadralke in pisateljice Jasne Tuta. Avtorica bo predstavila svojo zadnjo knjigo Vse barve Polinezije, v kateri je opisala čas, ki ga je preživela med jadranjem v "večnem poletju" po Južnem Pacifiku. Dobimo se v četrtek, 21. januarja 2021, ob 19. uri na YouTube kanalu knjižnice. Ogled predavanja bo možen do četrtka, 18. 2. 2021. Vljudno vabljeni!  
Prostor

Prostor

Literatura v živo, 15. januar 2021 ― daj, ne zamaščaj me dalje. predolgo sem te žejna v visečih komolcih, Prostor, brezslojnost, te živim skozi lojnico izložbenih oken, zvezana kot negiben ligament tvoje neznosne beline.
še novic