UPS! v CUKRARNI, ki ga je videl ves svet!

Ana Monro, 24. marec 2021 ― V torek, 23.3., je Gledališki pevski zbor z vizualno in vokalno impresivno izvedbo (z mednarodno nagrado odličnosti v uličnem gledališču URBana LJUBLJana 2020 nagrajene) predstave UPS! v Cukrarni še enkrat navdušil. Tokrat tudi mednarodno občinstvo! Predstava je bila namreč del programa mednarodne spletne konference o izobraževanju na področju sodobnih performativnih uličnih umetnosti SAWA#5, ki od 23. do 25.3. poteka ... The post UPS! v CUKRARNI, ki ga je videl ves svet! appeared first on Ana Monro.
Invader: Grafike na papirju

Invader: Grafike na papirju

Koridor, 24. marec 2021 ― Upodobljeni motivi so izposojeni iz popularne kulture, filma in glasbe – tako sta na ogled postavljena Kubrickova glavna akterja iz filmov Izžarevanje in Peklenska pomaranča ter eden najbolj znanih albumov skupine The Beatles, Abbey Road. The post Invader: Grafike na papirju appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Mestna občina Maribor spodbuja aktivno in trajnostno mobilnost

Inštitut za politike prostora, 24. marec 2021 ― IPoP skupaj z ostalimi člani Koalicije za trajnostno prometno politiko vabi Mestno občino Maribor, da ponovno razmisli o odločitvi za gradnjo tunela pod mestnim središčem in predlagamo drugačno rešitev. Mestna občina Maribor (MOM) si prizadeva za urejanje mesta po meri ljudi, za zmanjšanje deleža avtomobilskega prometa in povečanje deležev kolesarjev, pešcev in uporabnikov javnega prevoza.... The post Mestna občina Maribor spodbuja aktivno in trajnostno mobilnost appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.

Delavnica dramskega pisanja v okviru 51. Tedna slovenske drame

SiGledal Novice, 24. marec 2021 ― Prešernovo gledališče Kranj kot organizator Tedna slovenske drame razpisuje delavnico dramskega pisanja. Letošnje okoliščine omogočajo, da delavnico dramskega pisanja izvedejo kot daljši proces razvoja dramskega besedila in izbranim udeležencem/-kam zagotovijo razvoj zaključenega celovečernega dramskega besedila za dva/-e do tri igralce/-ke na temo »Življenje v času kovida 19«.
Marija Mojca Pungerčar razstavlja oblačila z zgodbami

Marija Mojca Pungerčar razstavlja oblačila z zgodbami

Misli, 24. marec 2021 ― V Galeriji Spomeniškovarstveni center je od danes mogoče obiskati razstavo Marije Mojce Pungerčar z naslovom Osebna koda obleke, kjer odslužene obleke iščejo nove lastnike. Kolekcija šteje čez sto kosov oblačil in z njimi povezanih zgodb. Obiskovalci si bodo lahko obleke ogledali in pomerili ter izbrano oblačilo brezplačno odnesli domov.
The Stylist (2020)

The Stylist (2020)

Deseta umetnost, 24. marec 2021 ― Jill Gevargizian je ena od bolj produktivnih neodvisnih filmskih režiserk, pa četudi veliki večini občinstva njeno ime ni poznano. Filmarka, ki je sicer tudi profesionalna frizerka, se s psihološkim trilerjem The Stylist posveča temu, kar zna najbolje; frizerstvu, ki predstavlja vsakdan glavne junakinje, osamljene in zadržane Claire. Ta pod svojo fasado introvertirane in spolno zavrte ženske skriva obraz […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Kraljice zločina  Ne pozabi dihati  Antichrist (2009)  Kratka zgodovina slovenskega filma  Lost In Translation (2003) Copyright © Deseta umetnost [The Stylist (2020)], All Right Reserved. 2021.
Novice: Naprej v preteklost - Skupna akcija slovenskih muzejev in galerij

Novice: Naprej v preteklost - Skupna akcija slovenskih muzejev in galerij

Tolminski muzej, 24. marec 2021 ― Za nami je nenavadno leto, ki nas je postavilo pred marsikateri izziv. Slovenski muzeji in galerije smo bili primorani večkrat zapreti svoja vrata, a smo kljub temu uspešno opravljali delo varuhov dediščine in svojim obiskovalcem odprli digitalna vrata. Lani v poletnih mesecih je tako zaživela vseslovenska spletna akcija Naprej v preteklost, v kateri ponovno sodeluje tudi Tolminski muzej. Ker je tema prve letošnje akcije zgodovina slovenskega prostora, ...
Valuta ljubezni

Valuta ljubezni

Literatura v živo, 24. marec 2021 ― Kot številne pisateljice sem tudi jaz mama hčeram. Ampak moj primer je drugačen od primerov večine mater, saj sem vse hčere dobila naenkrat. Neke grozne noči pred 22 leti je moja najboljša prijateljica, ki je bila že vdova, umrla pri porodu, popolnoma nepričakovano, in podedovala sem njenih pet hčera in sina, tudi hčerko, pri porodu katere je umrla.
Šaleška planinska pot in življenje ob njej

Šaleška planinska pot in življenje ob njej

Gornjesavski muzej Jesenice, 24. marec 2021 ― V sklopu razstav Gore in ljudje vam v sodelovanju z Muzejem Velenje in PD Velenje predstavljamo Šaleško planinsko pot in življenje ob njej. Vabimo vas, da se sprehodite po novi muzejski razstavi, ki jo bogatijo avtentični predmeti. Video povabilo na razstavo bomo predstavili na spletu v petek, 26. marca 2021, ob 19. uri. Razstava bo [...]
1967 Rakek – Pekarna

1967 Rakek – Pekarna

Stare slike (Cerknica), 24. marec 2021 ― Cerkniška občina je že leta 1965 začela graditi objekt, v katerem bi napekli dovolj kruha za vso občino. Junija leta 1967 so bila dela končana, ni bilo pa še centralnega ogrevanja, niti ni bila končana montaža opreme in ne urejena okolica objekta. 15. decembra 1967 je bila otvoritev Pekarne na Rakeku. Stroški so znašali približno […]
še novic