Herbert Hamak

Herbert Hamak

KUD Art Stays, 13. junij 2021 ― Delo nemškega umetnika Herberta Hamaka (1952) bi težko uvrstili v katero od tradicionalnih umetniških zvrsti. Sam je dejal: »Nikoli nisem razmišljal o kiparski intervenciji, pravzaprav niti ne o...
Julia Mangold

Julia Mangold

KUD Art Stays, 13. junij 2021 ― Kovinske konstrukcije Julie Mangold so variacije na temo pravokotnika. Njene stenske instalacije so sestavljene iz enega ali več kovinskih elementov, ki se med seboj razlikujejo po obliki in...

Novinarska konferenca 16. 6. – kulturno-gastronomski abonma

ZZMS, 13. junij 2021 ― Spoštovani novinarke in novinarji,   stara slovenska mesta, ponosna na svoje posebnosti, letos praznujejo, saj Združenje zgodovinskih mest Slovenije obeležuje 20 ustvarjalnih let. Ob tej priložnosti smo pripravili poseben kulturno-gastronomski abonma, ki povezuje 19 mest in ob 20. obletnici Združenja ponuja 20 dogodkov različnih kulturnih zvrsti. V letu 2021, ko Slovenija nosi naziv Evropska gastronomska regija, tako začenjamo  s prvim kulturno-turističnim projektom, […] The post Novinarska konferenca 16. 6. – kulturno-gastronomski abonma appeared first on ZZMS.
Gastronomija slovenskih zgodovinskih mest

Gastronomija slovenskih zgodovinskih mest

ZZMS, 13. junij 2021 ― Ali veste, katere so najbolj prepoznavne, tradicionalne jedi v zgodovinskih mestih, ki so obenem tudi del kulinarične piramide Slovenije? Katera pa je vrhunska kulinarična ponudba, ki je segla onkraj naših meja in sloves najbolj izbranih jedi, ki pričajo o talentu, izvirnosti in navdihu najboljših slovenskih kuharskih mojstrov, ponesla vse do slovitega Michelinovega vodnika? O vsem […] The post Gastronomija slovenskih zgodovinskih mest appeared first on ZZMS.
Dobrodošli v mestu za en dan

Dobrodošli v mestu za en dan

ZZMS, 13. junij 2021 ― Še tako kratek postanek v katerem od slovenskih zgodovinskih mest vam bo postregel s kopico zanimivih zgodb. Podajte se na najlepše sprehode, spoznajte najpomembnejše mestne posebnosti in uživajte v izbrani kulinarični ponudbi, ki je v letošnjem letu, ko je Slovenija evropska gastronomska regija, še posebej privlačna, za piko na i pa se odpravite še na […] The post Dobrodošli v mestu za en dan appeared first on ZZMS.

Mlado gledališče v velikem zamahu nagovarja sedanje gledalce prihodnosti

Borštnikovo srečanje, 13. junij 2021 ― Festival Borštnikovo srečanje posebno pozornost namenja razvoju novih občinstev, zato se tudi letošnji program začenja s programskim sklopom Mlado gledališče, ki vabi mlade gledalce in njihove vzgojitelje in oblikuje platformo za križanje stališč, potreb in vprašanj na preseku kakovostne kulture in umetnosti ter sodobne vzgoje in izobraževanja. Letos je tematsko usmerjen v umetniško refleksijo okolja in človekove odgovornosti za planet. Sestavljajo ga štiri vrhunske predstave: Tihožitje v produkciji Lutkovnega gledališča Ljubljana, Neverjetno potovanje Rdeče kapice katalonske skupine Insectotropics, avtorski portret nemškega fotografa, režiserja in pohodnika Volkerja Gerlinga Portreti v gibanju ter večzvrstna mojstrovina belgijskih ustvarjalcev Focus in ChaliWaté z naslovom Nedelja. Predstave zaokrožuje inštalacija Arhiv samozadostnosti Tery Žeželj in Ivane Vogrinc Vidali v produkciji zavoda Bunker. Umetniška doživetja poglabljajo na novo domišljeni pogovori z ustvarjalci, dopolnjujejo jih tri strokovne predstavitve – Lutka med življenjem in smrtjo, Pismenost za gledališče, Ljubezen v času epidemije – in dve ustvarjalni delavnici z gostujočimi umetniki – Fragmenti mesta, Montaža na odru.  Več v sporočilu za javnost. 
A Quiet Place Part II (2020)

A Quiet Place Part II (2020)

Deseta umetnost, 13. junij 2021 ― A Quiet Place, drugi režijski celovečerec igralca Johna Krasinskija, je bil ob izidu leta 2018 deležen kritiških pohval in naklonjenosti občinstva (film, ki je stal okoli 20 milijonov dolarjev, je v blagajne prinesel kar 350 milijonov), zato ni presenetljivo, da je letos (teoretično gledano; lansko leto, vendar so izid filma zaradi pandemije koronavirusa prestavili za leto dni) […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Halloween (2018)  The Platform (2019)  King Arthur: Legend of the Sword (2017)  Inside Llewyn Davis (2013)  The Haunting of Bly Manor (2020) Copyright © Deseta umetnost [A Quiet Place Part II (2020)], All Right Reserved. 2021.

Nadaljuje se CIRKUS KORONA! (16.6.)

Ana Monro, 13. junij 2021 ― V sredo, 16.6., bo (po)potovanje po dvoriščih stanovanjskih sosesk v Ljubljani, nadaljeval Cirkus Korona! Našo atraktivno interaktivno predstavo si boste lahko ob 18.00 v neposrednem večdimenzionalnem spletnem prenosu ogledali na kanalu SIMS. Priklopite se! PRIKLOPI SE NA SIMS   Vabljeni pa tudi k ogledu naslednjih uprizoritev. 23.6. ob 9.00 (festival Borštnikovo srečanje) – SIMS 23.6. ob ... The post Nadaljuje se CIRKUS KORONA! (16.6.) appeared first on Ana Monro.

14. Tabor Karajžewc

C.M.A.K. Cerkno, 13. junij 2021 ― Kljub vsem ukrepom dobro kaže, da se bo tudi letos v prvem vikendu Malega srpana zgodil tradicionalni, že 14. tabor Karajžewc. Program sledi v prihajajočih dneh! The post 14. Tabor Karajžewc appeared first on C.M.A.K. Cerkno.
še novic