ANA DESETNICA 2021: Še znamo biti skupaj?

Ana Monro, 20. junij 2021 ― 24. mednarodni festival uličnega gledališča Ana Desetnica 2021 bo potekal pod sloganom Še znamo biti skupaj?. Ideja tega se je porodila ob izkušnji iz leta 2020, ko se je zdelo, da po (pre)dolgi zaustavitvi javnega življenja zaradi epidemije vsi komaj čakamo, da se ponovno (z)družimo, a se je izkazalo, da smo se v obdobju, ko ... The post ANA DESETNICA 2021: Še znamo biti skupaj? appeared first on Ana Monro.

Vitez letošnjega Pesniškega turnirja je Kristian Koželj

Misli, 20. junij 2021 ― Na letošnjem Pesniškem turnirju Založbe Pivec, ki je potekal v soboto zvečer na prostem pod letnim avditorijem Lutkovnega gledališča Maribor, je strokovna žirija podelila pesniški viteški naslov Kristianu Koželju za pesem Prvo obhajilo. Občinstvo pa je najbolj prepričala pesem O padanju Zale Vidic, so sporočili organizatorji.
Kons: Novi dobi

Kons: Novi dobi

Koridor, 20. junij 2021 ― Svet je težek, najtežje pa je biti človek. The post Kons: Novi dobi appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Utrinki z muzejske poletne noči

Medobčinski muzej Kamnik, 20. junij 2021 ― Utrinki z vroče muzejske poletne noči v Kamniku: odprtje muzejske poletne noči z direktorico Zoro Torkar in županom Matejem Slaparjem, predstavitev nove razstave Makaroni in kofe iz Šmarce z avtorjem Markom Kumrom; pa nadaljevanje z vodstvom po razstavi Slovenska majolika s Sašo Bučan in Markom Kumrom, poslikavanje keramike z Ireno Radej in za zaključek odličen […] The post Utrinki z muzejske poletne noči appeared first on MM:K.
1941 Rakek – Mesnica

1941 Rakek – Mesnica

Stare slike (Cerknica), 20. junij 2021 ― Na sliki je mesnica Ivana Gregoriča na Rakeku. Napis je na pročelju hiše in prav tako na strehi, sestavljen iz opeke drugačne barve. Gregoričeva mesnica je pričela delati okrog leta 1930. V njej so kupovali meso tudi italijanski financarji. Do železniške postaje so ga nosili v kovčkih iz šibja. Če je bil kovček pretežak, ga […]

Izjemna knjižnica Umberta Eca bo dobila domicil v Bologni

Misli, 20. junij 2021 ― Pokojni italijanski pisatelj in filozof Umberto Eco je bil lastnik impresivne zbirke okoli 44.000 knjig. Te bodo v prihodnjem letu, pomladi ali poleti, dobile stalni domicil v knjižnici Univerze v Bologni, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa. Knjige avtorja romana Ime rože bodo razvrščene po enakem vrstnem redu, kot so bile pri Ecu doma.
Slovenska himna vabi k hrepenenju po nebesih

Slovenska himna vabi k hrepenenju po nebesih

Časnik, 20. junij 2021 ― Z upanjem nas lahko navdaja sporočilo posrečene grafične podobe slovenskega predsedovanja Evropski zvezi. Sedem zlatih zvezd nad silhueto Triglava po razlagi vlade predstavlja sedmo kitico Prešernove Zdravljice, torej himno naše države, ki vabi k življenju, mirnemu sobivanju vseh narodov in svobodi vsakega človeka. The post Slovenska himna vabi k hrepenenju po nebesih appeared first on Časnik.
še novic