Stališče o noveli Zakona o vodah / zakaj glasovati proti

Inštitut za politike prostora, 2. julij 2021 ― Prebivalke in prebivalci  Slovenije bomo na referendumu dne 11.7.2021 odločali o sprejetju ali zavrnitvi novele Zakona o vodah (Državni zbor je Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o vodah ZV-1G sprejel 30. 3. 2021). V razpravi o spremembah zakona je bilo izpostavljenih več kot dovolj argumentov o negativnem vplivu te novele na varovanje pitne vode,... The post Stališče o noveli Zakona o vodah / zakaj glasovati proti appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.

Poletni glasbeni tabor GMS 2021

Glasbena mladina, 2. julij 2021 ― Murska Sobota, 7.–14. julij 2021 V Murski Soboti bomo na 27. poletnem glasbenem taboru Glasbene mladine Slovenije gostili mlade skladatelje, harmonikarje, violiste, pevce, godalne komorne zasedbe in glasbene publiciste. Tečaji so odprti za vse, ki želijo izpopolniti svoje znanje in pridobiti nove izkušnje, ne glede na stopnjo dosežene izobrazbe. Mentorice in mentorji:Maja Rome (viola)Tatjana Vasle […] The post Poletni glasbeni tabor GMS 2021 first appeared on Glasbena mladina Slovenije.

KONCERT harmonikarke Teje Udovič Kovačič, Murska Sobota, 8. julij 2021

Glasbena mladina, 2. julij 2021 ― Vabimo vas na koncert harmonikarke TEJE UDOVIČ KOVAČIČ, ki bo v četrtek, 8. julija 2021, ob 20. uri,v Evangeličanski cerkvi v Murski Soboti. Spored: Nives Šebjan: V iskanju biseraLuciano Berio: Sequenza XIII za harmoniko (Chanson)Georg Friedrich Händel: Suita št. 8 v f-molu, HWV 433Arshia Samsaminia: SoundscapesJean-Philippe Rameau: L’entretien des musesGundega Šmite: Five illuminations Teja Udovič […] The post KONCERT harmonikarke Teje Udovič Kovačič, Murska Sobota, 8. julij 2021 first appeared on Glasbena mladina Slovenije.
Podaljšani poletni četrtki - brezplačne delavnice za otroke in družine

Podaljšani poletni četrtki - brezplačne delavnice za otroke in družine

SEM, 2. julij 2021 ― Otroke in družine vabimo v SEM na poletne ustvarjalne delavnice ob četrtkih zvečer, ko smo delovni čas Slovenskega etnografskega muzeja podaljšali do 20.00. Delavnice bodo potekale na ploščadi pred muzejem. Vstop prost! Vsak četrtek bomo skozi tematsko delavnico potovali po svetu in spoznavali zgodbe o življenju ljudi v nam bližjih in bolj oddaljenih deželah, sprehodili se bomo po kateri izmed razstav in ustvarjali.   Termini – vsak četrtek med 18.00 – 19.00 JULIJ 2021: 1., 8., 15, 22. in 29. julij AVGUST: 5., 12., 19. in 26. avgust Število otrok na delavnici je omejeno in bo odvisno od trenutne epidemiološke situacije. Prijave so obvezne po elektronski pošti blagajna@etno-muzej.si ali po telefonu 01 / 300 87 45 (10.00-18.00). V primeru, da delavnica ni zasedena, se dogodku lahko pridružijo otroci brez prijave.

Poklon v Divači letos namenjajo igralcu Borisu Cavazzi

SiGledal Novice, 2. julij 2021 ― Letošnji Poklon, prireditev ob obletnici rojstva igralke Ite Rine, ki jo vsako leto pripravijo v Muzeju slovenskih filmskih igralcev v Divači v čast vidnemu, zaslužnemu in izjemnemu filmskemu igralcu oziroma igralki, posvečajo Borisu Cavazzi. Po današnji uvodni slovesnosti bodo prikazali film Kormoran, kasneje vabijo na druženje na borjaču muzeja.

Spektakel ob in na Ljubljanici – REKA SEDMERIH IMEN! (2.7.)

Ana Monro, 2. julij 2021 ― Ali poznate legendo o nastanku Ljubljanice? 2.7. ob 23.00 boste imeli priložnost, da ji v okviru programa festivala Ana Desetnica 2021 prisluhnete in si jo ogledate v živo – kje drugje kot ob Ljubljanici, na Šuštarjevem nabrežju, med Plečnikovimi zapornicami in Fabianijevim mostom, kjer se bo odvila nova uprizoritev vizualno, glasbeno in vsebinsko močne predstave Reka ... The post Spektakel ob in na Ljubljanici – REKA SEDMERIH IMEN! (2.7.) appeared first on Ana Monro.

SHAKESPEARE in KONJENIKI tudi na spletnem kanalu SIMS! (2.7.)

Ana Monro, 2. julij 2021 ― V petek, 2.7., si boste lahko predstavi Shakespeare za s seboj (ob 18.00) in Konjeniki (ob 20.30) ogledali tudi v neposrednem spletnem prenosu na kanalu SIMS, ki omogoča ogled dogodka skozi 4 različne perspektive in igrivo izkušnjo menjavanja teh, ter tako zagotavlja edinstveno doživetje ulične umetnosti v novih dimenzijah. Priklopite se in bodite z nami ... The post SHAKESPEARE in KONJENIKI tudi na spletnem kanalu SIMS! (2.7.) appeared first on Ana Monro.

ANA DESETNICA še v SEŽANI in LOGATCU! (2.7.)

Ana Monro, 2. julij 2021 ― Program festivala Ana Desetnica 2021 se 2.7. nadaljuje v Novi Gorici, Novem mestu in Ljubljani, gostoval pa bo tudi v  Sežani in (sploh prvič) v Logatcu! Vabljeni, da se pridružite uličnim umetnikom, ki bodo poskrbeli, da bo današnji dan čudovito doživetje in lep spomin na poletje!   FESTIVALSKI PROGRAM         The post ANA DESETNICA še v SEŽANI in LOGATCU! (2.7.) appeared first on Ana Monro.

DANTE 453 še enkrat v Ljubljani! (2.7.)

Ana Monro, 2. julij 2021 ― Dante 453 – ker je tolikokrat v Božanski komediji omenjena LJUBEZEN (AMORE)! Vabljeni, da se 2.7. ob 21.30 na festivalu Ana Desetnica 2021 v Ljubljani pridružite umetnikoma Silvii Viviani (SLO) in Lorenzu Zuffiju (ITA) na poetičnem in intimnem sprehodu od pekla do raja in skozi vse odtenke, emocije, melodije, atmosfere ter oblike brezčasne in brezmejne ... The post DANTE 453 še enkrat v Ljubljani! (2.7.) appeared first on Ana Monro.
Solkanska Šolska ulica septembra samo za šolarje

Solkanska Šolska ulica septembra samo za šolarje

Inštitut za politike prostora, 2. julij 2021 ― IPoP je k sodelovanju povabil občine, ki so želele z novim šolskim letom preizkusiti šolsko ulico – ukrep za izboljšanje varnosti in udobnosti šolske poti. Ukrep prinaša novost, in sicer omejevanje motornega prometa v času jutranje konice (npr. eno uro pred začetkom pouka) in lahko tudi v času popoldanske konice na cesti v neposredni okolici... The post Solkanska Šolska ulica septembra samo za šolarje appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.

ANA DESETNICA v Ljubljani (2. dan)!

Ana Monro, 2. julij 2021 ― Telefoni, robot, ribe, barka, lok in puščice, cvetlice, lutke, ptiči, tjulni ter ženin in nevesta! Ana Desetnica 2021 je 2. festivalski dan v Ljubljani (1.7.) ponudila marsikaj, kot vselej pa je poskrbela za veliko smeha, pozitivne energije in prijetnega druženja. Fajn je bilo!     FESTIVALSKI PROGRAM FOTOGALERIJA (avtor Luka Dakskobler)       The post ANA DESETNICA v Ljubljani (2. dan)! appeared first on Ana Monro.

DOKUMENTARNICA 2021 – dokumentarni laboratorij

Društvo slovenskih režiserjev, 2. julij 2021 ― Društvo slovenskih režiserjev v sodelovanju s Slovenskim filmskim centrom, javno agencijo RS, s septembrom uvaja NOV program, DOKUMENTARNICO – dokumentarni laboratorij z intenzivnim praktičnim delom pod strokovnim vodstvom mentorjev Roka Bička, Petre Seliškar in Matjaža Ivanišina. Rok Biček, Petra Seliškar in  Matjaž Ivanišin  so uveljavljeni scenaristi in režiserji, ki so za svoje filme – ti so bili prikazani […]
V Plečnikovi hiši razstava Črkovna vrsta Plecnik

V Plečnikovi hiši razstava Črkovna vrsta Plecnik

Misli, 2. julij 2021 ― V Plečnikovi hiši je na ogled razstava Črkovna vrsta Plecnik, ki razkriva manj znano področje dela arhitekta Jožeta Plečnika - njegov delež pri soustvarjanju slovenske tipografije. Plečnikovo delo je bilo namreč navdih za novo črkovno vrsto Plecnik, ki sta jo oblikovali oblikovalki in avtorici razstave Alja Herlah in Krista Likar.
še novic