IZNAD TEORIJA ZAVERE: KAKO JE NEPRAVILNI MENADŽMENT OBLIKOVAO VAKCINACIJU U ALBANIJI

SKC Danilo Kiš, 4. oktober 2021 ― Iako je jun izgledao kao trenutak kada je Albanija iza sebe ostavila najgore, sa stopama infekcija koje su opale na jednocifrene brojeve, do kraja jula (nakon što je rekordni broj posetilaca ušao u Albaniju, nadmašujući brojeve pre pandemije), plima se okrenula. U avgustu, broj dnevnih slučajeva dostigao je nešto manje od 1.000. Piše: Barbara Halla The post IZNAD TEORIJA ZAVERE: KAKO JE NEPRAVILNI MENADŽMENT OBLIKOVAO VAKCINACIJU U ALBANIJI appeared first on KC Danilo Kiš.
Borut Smrekar: Ekvinokcij Marjana Kozine, nova publikacija SLOGI

Borut Smrekar: Ekvinokcij Marjana Kozine, nova publikacija SLOGI

SLOGI, 4. oktober 2021 ― Ob izidu knjige Boruta Smrekarja Ekvinokcij Marjana Kozine, ki je ravnokar izšla v zbirki Dokumenti Slovenskega gledališkega inštituta, Vas vabimo na pogovor o tej intrigantni slovenski operi. Ekvinokcij je med največkrat izvajanimi in tudi v tujini uspelimi slovenskimi operami, a obenem nima dokončne oblike, saj so jo avtor, kasneje pa tudi njeni interpreti, pogosto spreminjali. […] The post Borut Smrekar: Ekvinokcij Marjana Kozine, nova publikacija SLOGI appeared first on SLOGI.
Prezrti slikar Rajko Šubic

Prezrti slikar Rajko Šubic

Loški muzej, 4. oktober 2021 ― V Loškem muzeju hranimo dve sliki akademskega slikarja in pedagoga Rajka Šubica, ki se je posvečal predvsem živalski figuraliki, upodabljanju krajin in tihožitij, v zadnjih letih svojega življenja pa tudi vodni tematiki.

Rok za prijave za deveto sezono Špil lige podaljšan do 18. 10. 2021

Kino Šiška, 4. oktober 2021 ― Z začetkom šolskega leta kolesje zaganja tudi Špil liga, natečaj za dijaške glasbene ustvarjalce. V osmih sezonah se je na odru Kina Šiška zvrstilo več kot 90 obetavnih glasbenih ustvarjalcev, ki danes pomembno sooblikujejo slovenski glasbeni prostor (Masaž, Koala Voice, Joker Out, Ružno Pače kot član skupine Rock Heroes in drugi). Čas je za nove sile!
VSI KRAJI SO POMEMBNI: Teritorialna agenda se že uresničuje

VSI KRAJI SO POMEMBNI: Teritorialna agenda se že uresničuje

Inštitut za politike prostora, 4. oktober 2021 ― V sredo, 29. septembra 2021, je v Mariboru potekala konferenca VSI KRAJI SO POMEMBNI: Teritorialna agenda v praksi. Konferenco je v okviru predsedovanja Slovenije Svetu EU organiziralo Ministrstvo za okolje in prostor v sodelovanju z IPoP – Inštitutom za politike prostora in Skupnostjo občin Slovenije. Namen konference je bil obogatiti razpravo o prostorski razsežnosti kakovosti... The post VSI KRAJI SO POMEMBNI: Teritorialna agenda se že uresničuje appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.

Mandićev Sanremo nagrajen v Turčiji, Steakhouse Špele Čadež v Kanadi

Misli, 4. oktober 2021 ― Film Miroslava Mandića Sanremo je iz 7. Balkan Panorama Festivala v turškem Izmirju odnesel dve nagradi: za najboljšo režijo ter za najboljšega igralca, ki jo je prejel Sandi Pavlin. Uspešen je bil tudi kratki animirani film Steakhouse Špele Čadež, ki je na festivalu animiranega filma v Severni Ameriki dobil nagrado za najboljšo tehniko animacije.
Forum Tomizza letos na temo solidarnosti

Forum Tomizza letos na temo solidarnosti

Misli, 4. oktober 2021 ― Že 22. mednarodno obmejno srečanje Forum Tomizza, ki bo spet potekalo v živo in bo ponovno združevalo Koper, Umag in Trst, bo potekalo pod geslom Solidarite. Kot je pojasnila Irena Urbič, so s francoskim izrazom za solidarnost priklicali v spomin gesla francoske revolucije, s tem pa so želeli opozoriti na žlahtno tradicijo evropske kulture.
Kavkaška intergalaktična vojna

Kavkaška intergalaktična vojna

Radio Študent, 4. oktober 2021 ― Nekaj korakov od Trga republike v armenskem glavnem mestu Erevan, v eni od stranskih ulic, obdani z rožnatim tufom, kamor brez premišljenega itinerarja zaviješ le po naključju, je iz ene od stavb moč slišati tihe zvoke, ki te iz kaotičnega Erevana za trenutek popeljejo v nekonvencionalno sosesko katere od zahodnoevropskih prestolnic.

Matjaž Zupančič: Zadnje drame

Koridor, 4. oktober 2021 ― Zbirka nas popelje na popotovanje mešanih in nasprotujočih si občutkov, ki pa jih družita skupna imenovalca: humor in radikalna kritika. The post Matjaž Zupančič: Zadnje drame appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
MALI SAVINJČANI BEREMO 2021/22

MALI SAVINJČANI BEREMO 2021/22

Medobčinska matična knjižnica Žalec, 4. oktober 2021 ― Spoštovani  starši, babice, dedki,  skrbniki, vzgojitelji … V branje vam ponujamo vsebine, ki vam bodo pomagale ustvariti bližino z vašim otrokom, vnukom, varovancem oz. z vsemi otroki v starosti od 4 do 6 let. V projektu branja predšolskih otrok Mali Savinjčani beremo 2021/2022 že deveto sezono sodelujemo vsi, ki nam je mar, kam poleti otroška duša, ko dobi krila. Z bogatim izborom zgodbic, pesmic in poučnih vsebin ponujamo svetove, v katere boste odšli z roko v roki in se vrnili bližji, kot ste si pred tem bili. Otroci vam bodo hvaležni, ...
V rožnati oktober s knjigami

V rožnati oktober s knjigami

Knjižnica Postojna, 4. oktober 2021 ― Naš pravljični kotiček v rožnatem naj vas spomni tudi na rožnati oktober. Razstava rožnatih knjig za naše mlade bralce je posvečena vsem ženskam in tistim, ki jih imajo radi. Namen razstave je, da mlade na prijazen način spodbuja k branju, pa tudi k razmišljanju in spoznavanju sporočila, zakaj je oktober lahko tudi rožnat.

Knjigotapljenje - slovenska knjižna srečevanja na Dunaju

Kamra.si, 4. oktober 2021 ― Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto ter Društvo knjižničarjev Dolenjske vas skupaj z dopolnilnim poukom slovenščine na Dunaju, Slovenskim inštitutom na Dunaju, Kulturnim centrom Korotan in Slovensko iniciativo Dunaj vabimo, da se nam v tednu od 4. do 8. oktobra pridružite na nizu kulturnih prireditev, posvečenih Slavku Grumu. Namen projekta je prepoznavnost slovenske kulture in kulturnih ustanov v tujini, ohranjanje slovenskega jezika pri Slovencih, ki živijo zunaj naših meja, ter promocija novomeške ustvarjalnosti in kulturne dediščine v tujini.
še novic