Sledi rdeče niti

Vrabec Anarhist, 19. oktober 2021 ― Tina Volarič tako s skrbno izbiro različnih perspektiv, kompozicijskih rešitev, tekstur, barvnih poudarkov in ekspresivnih obraznih oznak v Črti domiselno spregovori o majhnih, velikih, absurdnih, intimnih ali kolektivnih drobcih vsakdanjega življenja. The post Sledi rdeče niti first appeared on Vrabec Anarhist.
SIJENKE

SIJENKE

Radio Študent, 19. oktober 2021 ― V tokratnem RŠ Intervjuju bomo gostili Sijenke, relativno nov projekt iz Črne gore, ki je trenutno baziran v Beogradu. Bend deluje od leta 2019, to poletje pa je predstavil svoj prvenec z naslovom Iz Sijenke, s katerim je obogatil diskografski katalog hrvaške indie založbe više manje zauvijek.

Asociacija proti znižanju sredstev za nevladnike tudi v državnem zboru

Asociacija, 19. oktober 2021 ― V odziv na napovedano skorajšnjo razpolovitev sredstev za programe in projekte nevladnega sektorja v kulturi je parlamentarni odbor za kulturo sklical 43. nujno sejo, na kateri so iskali podlage in obrazložitve za predloge sprememb Proračuna Republike Slovenije za leti 2022 in 2023. Seje se je v imenu društva Asociacija udeležil strokovni vodja Tadej Meserko. Kot … Preberi več o Asociacija proti znižanju sredstev za nevladnike tudi v državnem zboru

Obvestilo

Gorenjski muzej, 19. oktober 2021 ― Obveščamo vas, da je Muzej Tomaža Godca v Bohinjski Bistrici v soboto in nedeljo, 23. in 24. oktobra 2021, zaradi bolezni zaprt. Za več informacij: Anja Poštrak, 041 864 726.    Read More

STEDy - spoznaj statistiko

Statistični urad, 19. oktober 2021 ― Ob omembi statističnih pojmov velika večina otrpne, marsikomu pa se zaiskrijo oči. Nova aplikacija je na voljo obema skupinama: z njeno pomočjo lahko razširite, poglobite, obnovite znanje statistike, nudi pa tudi možnost, da svoje znanje preizkusite. Vabljeni k ogledu in uporabi!

»Chashitsu« ali topla greda?

OUTSIDER, 19. oktober 2021 ― V osrčju divjega vrta v Rotterdamu je zrasla kabina s šarmantnim izgledom in skrivnostnim namenom. Projekt kabine arhitekturnega studia ACTE se ponaša s tem, da je eksperimentalen in ročno narejen, sestavljen in situ. Narejen kot poskusni objekt, začasen, narejen z namero, da se po uporabi ponovno uporabi nekje drugje. Vsi sestavljajoči materiali so lokalni ali…

POVABILO KANDIDATOM ZA ODDAJO PREDLOGOV ZA »PRIZNANJE DALJNOGLED«

Fakulteta za dizajn, 19. oktober 2021 ― Društvo oblikovalcev Slovenije polega priznanj: »Priznanje za življenjsko delo«, »Priznanje oblikovalski presežek« in »Priznanje oblikovalski dosežek« razpisuje »PRIZNANJE DALJNOGLED«. Priloge: VABILO Oblikovalski presežki 2021 VABILO Daljnogled 2021 Pravilnik priznanj društva […] The post POVABILO KANDIDATOM ZA ODDAJO PREDLOGOV ZA »PRIZNANJE DALJNOGLED« appeared first on Fakulteta za dizajn.
Nemška književna nagrada Antje Ravik Strubel

Nemška književna nagrada Antje Ravik Strubel

Misli, 19. oktober 2021 ― Antje Ravik Strubel je letošnja dobitnica nemške književne nagrade. Prejela jo je za svoj roman Blaue Frau (Modra ženska), je v ponedeljek razglasila žirija v Frankfurtu. Po prepričanju žirije pisateljica "z eksistencialno močjo in pesniško natančnostjo opisuje beg mlade ženske pred spomini na posilstvo".
še novic