Severjevi nagradi Ivi Krajnc Bagola in Juriju Zrnecu

Severjevi nagradi Ivi Krajnc Bagola in Juriju Zrnecu

Planet Siol.Net, 18. december 2022 ― Severjevi nagradi za igralske stvaritve v poklicnih gledališčih gresta letos v roke Ivi Krajnc Bagola in Juriju Zrnecu. Nagrado za igralsko stvaritev študentov dramske igre si bosta razdelila Mina Švajger in Matevž Sluga. Nagrado za najboljšo stvaritev v ljubiteljskem gledališču pa bo na nocojšnji podelitvi v Škofji Loki prejela Nives Mikulin.
Jabolko navdiha tudi v Celje

Jabolko navdiha tudi v Celje

Celje.info, 18. december 2022 ― Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je v četrtek na posebni slovesnosti v Predsedniški palači vročil priznanja jabolko navdiha štirim posameznicam, The post Jabolko navdiha tudi v Celje appeared first on Celje.info.
Izteka se Plečnikovo leto!

Izteka se Plečnikovo leto!

SEM, 18. december 2022 ― Iztek se Plčenikovo leto, v okviru katerega smo v SEM odprli tudi stalno razstavo Plečnikova Lectarija. Vabljeni k ogledu! Namig za "Plečnikovo" darilo v Trgovini SEM: arhivske fotografije Plečnikove Ljubljane, izdelane po klasičnem analognem postopku iz originalnih negativov v temnici SEM, v različnih formatih abonentska Kartica Plečnik 150 Plečnikova sveča PAX (PAX Svečarna Stele - Lectarjeva hiša) Plečnikove skodelice, kava, tote bag iz blaga, čokolade in zvezki (Okusi)
V ljubljanski Drami dobrodelen koncert v spomin na Jerneja Šugmana

V ljubljanski Drami dobrodelen koncert v spomin na Jerneja Šugmana

Misli, 18. december 2022 ― V Ljubljanski Drami se bodo drevi spomnili igralca Jerneja Šugmana, ki je preminil pred petimi leti. Obletnico smrti bosta SNG Drama Ljubljana in Združenje dramskih umetnikov Slovenije počastila z dobrodelnim koncertom, ki so ga naslovili Mojih pet minut. Izkupiček dobrodelnega koncerta bo namenjen Skladu Jerneja Šugmana.
še novic