Lina Malinger: Pri petnajstih že prvi videospot

Lina Malinger: Pri petnajstih že prvi videospot

Štajerski tednik, 8. januar 2023 ― Petnajstletna Lina Malinger iz Skorbe je perspektivna pevka in flavtistka, ki nastopa že od svojega sedmega leta. Za seboj ima številne nastope in tri studijska snemanja, tik pred novim letom pa je posnela še videospot za pesem White Christmas v sodelovanju s pevko Alyo, ki je med drugim tudi njena učiteljica petja, in Albinom Bezjakom, profesionalnim fotografom iz Ptuja. Projekt je sofinancirala tudi MO Ptuj.
Gorišniški tamburaši ohranjajo ljudsko izročilo

Gorišniški tamburaši ohranjajo ljudsko izročilo

Štajerski tednik, 8. januar 2023 ― V občini Gorišnica se ponašajo z dolgoletno tradicijo tamburaštva. Lani je minilo že 125 let od takrat, ko so v teh krajih prvič zabrenkali na tamburico. Gorišniški tamburaši te častitljive obletnice zaradi korone niso mogli obeležiti z večjim koncertom, kljub temu pa je bilo leto 2022 izjemno uspešno in aktivno, saj so lahko končno spet nastopali.
Pregled leta 2022: ODER

Pregled leta 2022: ODER

Koridor, 8. januar 2023 ― Pregled leta bi bil mogoče za gledališčnike res bolj smiseln na koncu gledališke sezone, vendar je tudi preskok v novo odlična priložnost, da se ozremo nazaj. The post Pregled leta 2022: ODER appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
Marija Švajncer: Iskanje ljubezni

Marija Švajncer: Iskanje ljubezni

MMC Knjige, 8. januar 2023 ― Pesnica, pisateljica, pravljičarka, literarna kritičarka, esejistka in filozofinja Marija Švajncer je v Iskanju ljubezni prikazala vse tisto, kar lahko spremljamo v njeni poeziji in esejih. To je predvsem poanta, da je vredno upati in verjeti v dobro.
še novic