25.03.2023 – Vili’s room, Mokronog

Feedback, 20. marec 2023 ― Vabljeni na koncert Skupine FEEDBACK v Vilijevo glasbeno sobo v Mokronog Prireditev: Vili’s room, MokronogDatum: 25.03.2023Lokacija: MokronogFB event: https://www.facebook.com/events/736554691473602 The post 25.03.2023 – Vili’s room, Mokronog appeared first on Feedback | glasbena skupina FEEDBACK.

Še 100 DNI do ANE DESETNICE v Ljubljani!

Ana Monro, 20. marec 2023 ― 26. mednarodni festival uličnega gledališča Ana Desetnica 2023 bo v domačem mestu Ljubljani gostoval od 28. 6. do 2. 7. – še zadnjič v parku na Ambroževem trgu. Kot vselej, vam obljubljamo atraktiven umetniški program, del katerega se bo odvil v čisto pravem cirkuškem šotoru, za več informacij pa ostanite v stiku z nami!       ... The post Še 100 DNI do ANE DESETNICE v Ljubljani! appeared first on Ana Monro.
Edo Ravnikar: O Edvardu Ravnikarju

Edo Ravnikar: O Edvardu Ravnikarju

OUTSIDER, 20. marec 2023 ― Najprej sem se z g. Edom Ravnikarjem srečal v živo. Po mojem prvem, moram reči naivnem in splošnem vprašanju o tem, kako kot sin ocenjuje pomen dela svojega očeta, je sledil več kot uro dolg odgovor, ki se je začel z: »Ali veste, kaj je Titovo pismo iz leta 1972? Če ne veste, ne morete […]

Razpis mladega raziskovalca za avantgardo / Young Researcher in Avant-garde

Fakulteta za dizajn, 20. marec 2023 ― [This call is also available in English here] Gre za 4-letno zaposlitev na Raziskovalnem centru za humanistiko Univerze v Novi Gorici. Doktorski program Humanistika poteka na Podiplomski šoli Univerze v Novi Gorici. Kandidat_ka […] The post Razpis mladega raziskovalca za avantgardo / Young Researcher in Avant-garde appeared first on Fakulteta za dizajn.
Novopečeni skate punkerji Smacked napovedujejo prvenec!

Novopečeni skate punkerji Smacked napovedujejo prvenec!

SPRP, 20. marec 2023 ― Smacked je štiričlanska skupina primorcev in korošcev, ki dela in ustvarja v Ljubljani. Nastopa v zasedbi: Matija Vižin (vokal), Žan Ferčak (kitara), Klemen Slatinek (bas), Andraž Sešelj Pangerc (bobni). Band se je formiral aprila 2022 navdahnjen s punk rockom in skate punkom. Konec lanskega leta so posneli prvenec, ki bo luč sveta ugledal 1. aprila letos. To bo v bistvu produktiven zaključek njihovega prvega leta obstoja. Album bo nosil naslov ´Surfing the Tsunami!´ Poslušali boste lahko 15 melodičnih, raznolikih in svežih punk rock viž, ki jih združujejo zanimiva osebno izpovedna besedila iz vsakdanjih plusov in minusov vseh nas. Album je bil posnet v studio Attic v Orehovljah pri Novi Gorici. Njegov producent je Nenad Putnik. Izdan bo pod okriljem SDNL Records, lahko pa ga boste dobili v fizični ali pretočni obliki na vseh glasbenih platformah. Fantje so se do uradnega izida odločili, da bodo vsak dan objavili en komad. Dva štikla so že objavili, do 1. aprila pa bodo sledi še ostali, ki bodo del njihove zgodbe.    Kmalu bodo znani tudi datumi koncertov, na katerih bodo predstavljali novo izdajo in bodo spotoma objavljani na njihovih socialnih omrežjih. Piše: Mojca Lubej
Mladi baletniki navdušili v predstavi Čarovnik iz Oza

Mladi baletniki navdušili v predstavi Čarovnik iz Oza

Štajerski tednik, 20. marec 2023 ― Baletni oddelek Glasbene šole Karola Pahorja Ptuj letos obeležuje 20-letnico delovanja. Temu jubileju so posvetili letni baletni nastop, v katerem sodeluje večina učencev in učenk. Pod vodstvom Alenke Kostrevc so se v prvem delu svečanega dogodka predstavile najmlajše plesalke baleta, v drugem delu pa so uprizorili predstavo Čarovnik iz Oza.
Skupaj za zelena in pravična mesta – Evropski forum mest 2023

Skupaj za zelena in pravična mesta – Evropski forum mest 2023

Inštitut za politike prostora, 20. marec 2023 ― Inovacije, deljenje znanja in navdiha za iskanje rešitev za skupne urbane izzive – v tem duhu je 16. in 17. marca 2023 potekal Evropski forum mest (Cities Forum), na katerem se je zbralo več kot 800 predstavnikov mest, ministrstev, Evropske komisije, programov in pobud ter strokovnjaki s področja urbanega razvoja. Dogodka se je udeležila tudi... The post Skupaj za zelena in pravična mesta – Evropski forum mest 2023 appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.

10 let Kurje polti – razstava fotografij

Kinodvor, 20. marec 2023 ― »In če ne hodimo v kino zaradi vznemirjenja, če že kot otroci sprejemamo kulturne standarde omikanih odraslih, če imamo tako malo zagona in energije, da pristajamo na 'dober okus', potem nam za film bržkone nikoli ne bo resnično mar.« - Pauline Kael, »Trash, Art, and the Movies«, Harper's Magazine, 1969

STROKOVNA EKSKURZIJA

Fakulteta za dizajn, 20. marec 2023 ― Dragi študenti, končno je prišel čas za STROKOVNO EKSKURZIJO 2023! Kam gremo? V Benetke in Verono! Kdaj? 22.-23.4.2023 Kakšen je program? Pester in podrobno opisan na prijavnem obrazcu spodaj. Kakšna je cena? Le 138€ […] The post STROKOVNA EKSKURZIJA appeared first on Fakulteta za dizajn.
Ruda dvakrat

Ruda dvakrat

Odzven, 20. marec 2023 ― Eden najoriginalnejših slovenskih kitaristov, Andrej Boštjančič – Ruda z dvema ploščama: novim albumom zasedbe Brencl Banda in pesniško-glasbenega dua RuŽa Reda.
Generativna umetna inteligenca v kreativnih industrijah in priložnosti za Slovenijo

Generativna umetna inteligenca v kreativnih industrijah in priložnosti za Slovenijo

Fakulteta za dizajn, 20. marec 2023 ― društvo VTIS (V tujini izobraženi Slovenci) organizira dogodek ”Generativna umetna inteligenca v kreativnih industrijah – priložnosti za Slovenijo”. Dogodek bo v četrtek, 6. aprila 2023, ob 18.00 CET na ZOOM-u. Gostje dogodka bodo: […] The post Generativna umetna inteligenca v kreativnih industrijah in priložnosti za Slovenijo appeared first on Fakulteta za dizajn.

Risbe in grafike Franceta Miheliča, javno vodstvo

Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož, 20. marec 2023 ― Ob zaključku razstave Preplet čutnosti in (ne)minljivosti življenja v risbah in grafikah Franceta Miheliča (1907 – 1998) vas vljudno vabimo na javno vodstvo, ki bo v nedeljo, 26. marca 2023, ob 11. uri v Miheličevi galeriji na Ptuju.Po razstavi, ki je nastala v sodelovanju s študenti umetnostne zgodovine Filozofske fakultete Univerze v Mariboru, bo vodila […] The post Risbe in grafike Franceta Miheliča, javno vodstvo appeared first on PMPO.
še novic