Kipi na obronkih kamnoloma

Kipi na obronkih kamnoloma

Radio Študent, 24. junij 2023 ― Ko smo zadnja višavja vzhodnih Alp že davno pustili za sabo in smo se zapeljali skozi slikovito avstrijsko vasico nizkih hiš z nevpadljivo pisanimi fasadami, se znajdemo na cesti pred še poslednjim gričevjem, preden se za njim odpre širna Panonska nižina.

ANA DESETNICA v Ljubljani tudi na DVORIŠČIH! (28.-30.6.)

Ana Monro, 24. junij 2023 ― V Gledališču Ane Monro izvajamo projekt t. i. sosedskega gledališča ART YARD, v okviru katerega obiskujemo ljubljanske soseske in v njih izvajamo kulturno-družabno-aktivacijski program – z namenom, da (o)krepimo skupnost stanovalcev. Ker vedno znova občutimo, kot da del te postanemo tudi mi, se vanje radi vračamo. V okviru Ane Desetnice 2023 bo ”v našem imenu” tri soseske obiskal Tris, s predstavo Ena+ena=tri. ... The post ANA DESETNICA v Ljubljani tudi na DVORIŠČIH! (28.-30.6.) appeared first on Ana Monro.
Kje so roke, kje so sveče? Tuuuu!

Kje so roke, kje so sveče? Tuuuu!

Festival Lent, 24. junij 2023 ― Lilo je, kot da še nikdar ni. In kot da nikdar več ne bo. Lilo je. Iz Klemna Slakonje. Naliv imitacijske lige prvakov. Da veš, da Silvestrski poljub dela tudi junija! In bil je izliv. Po kapljicah. Božo Vrećo je iztisnil vse kapljice vseh čustev. Bil je. Bili smo. Prvi dan Festivala Lent 2023!

Novost: FESTIVALSKA TV!

Ana Monro, 24. junij 2023 ― Posebna novost Ane Desetnice 2023 so neposredni večkamerni spletni prenosi iz Ljubljane, ki jih bodo od 29. 6. do 1. 7. med 19:30 in 20:30 z našim inovativnim in enostavnim ready-made orodjem SIMS ustvarjali udeleženci mladinske izmenjave. Da vam prenesejo svojo izkušnjo, in vam ponudijo vpogled v celotno dogajanje. Če se nam torej ne morete ... The post Novost: FESTIVALSKA TV! appeared first on Ana Monro.

Ana Desetnica po SLOVENIJI #2! (26.-30.6.)

Ana Monro, 24. junij 2023 ― Ana Desetnica 2023 bo od ponedeljka (26. 6.) do petka (30.6.) potovala iz mesta vrtnic do številnih ”prestolnic”. Ujemite njen korak in se podružite s pisano druščino, ki jo spremlja na (avan)tudi po Sloveniji – v Novi Gorici, Mariboru, Izoli, Šoštanju, Novem mestu, Ljubljani, Krškem, Sežani in/ali Kranju. Se vidimo na ulicah! FESTIVALSKI PROGRAM   ... The post Ana Desetnica po SLOVENIJI #2! (26.-30.6.) appeared first on Ana Monro.

Glavna nagrada za Aleša Komana na mednarodnem Ex temporu Kranj

Kamnik.info, 24. junij 2023 ― Kulturno društvo likovnikov Kranj je tudi letos povabilo likovnike na 5. mednarodni Ex tempore Kranj 2023. Odzvalo se je  nekaj več kot petdeset likovnikov, ki so imeli približno mesec dni časa, da ustvarijo svoje likovno delo na dani temi Podobe Kranja in Kozolci. Svojo udeležbo so prijavili tudi trije člani Likovnega društva Mengeš. Tričlanska komisija ... Prispevek Glavna nagrada za Aleša Komana na mednarodnem Ex temporu Kranj je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik.info.

Operna noč na Panorami kot uvod v julijski ptujski festival Arsana

Misli, 24. junij 2023 ― Kot uvod v julijski festival Arsana bo drevi v ptujskem arheološkem parku Panorama brezplačna Operna noč na Panorami, na kateri se bodo pod taktirko dirigenta Simona Krečiča predstavili Opera Slovenskega narodnega gledališče Maribor s simfoničnim orkestrom, zborom in solisti. Posebnost dogodka je prizorišče z barvito kuliso Ptujskega gradu.
Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 24. junij 2023 ― Pri Mladinski knjigi je izšlo delo V prvi osebi ednine japonskega literarnega mojstra Harukija Murakamija, pri založbi Beletrina pa zadnji del kriminalne trilogije Irena Svetek z naslovom Črni princ. LUD Literatura je izdala monografijo Dramske pisave stoletja: od Ivana Cankarja do Simone Semenič in naprej Tomaža Toporišiča.
#poletje23

#poletje23

BSF, 24. junij 2023 ― V Bazi slovenskih filmov (BSF) vas to poletje, med 30. junijem in 31. avgustom, vsak petek pričaka osvežen izbor filmov iz stalne zbirke BSF. Ko se naveličate sparjene pijače, razgretega asfalta, žgočega sonca in sončne kreme, ki povsod pušča bele sledi, poiščite najbližjo senco in si oglejte slovenski film na bsf.si. Vse, kar potrebujete, je prenosna naprava za predvajanje in internetna povezava. Filmsko poletje Zbirka filmov POLETJE 23 bo na voljo na vstopni strani Baze slovenskih filmov. Ogledate si lahko tako slovenske klasike kot novejše, nekatere nagrajene, celovečerne filme, pa tudi kratke, dokumentarne in animirane filme za vse starosti in okuse. V kolikor ste član katere izmed partnerskih knjižnic, je ogled filmov brezplačen, v nasprotnem primeru lahko ogled zakupite.
še novic