AnàSfera: 40-60 (FOTO)!

Ana Monro, 6. julij 2023 ― Objavljamo fotografije naše nove mednarodne koprodukcije 40-60, v kateri avtorja, režiserja in osrednja protagonista te, Goro Osojnik (SLO) in Milan Manić (SRB), na inovativen način stapljata ulično gledališče in sodobni cirkus. Kot sta povedala, sta navdih zanjo iskala pri klasičnem delu gledališča absurda Samuela Becketta Čakajoč Godota, našla pa sta ga (tudi) v kultni češki ... The post AnàSfera: 40-60 (FOTO)! appeared first on Ana Monro.
Iz naših zbirk – Nataša Matjašec Rošker, prejemnica Borštnikovega prstana 2023

Iz naših zbirk – Nataša Matjašec Rošker, prejemnica Borštnikovega prstana 2023

SLOGI, 6. julij 2023 ― Predstavljamo vam zbirke SLOGI – Gledališkega muzeja. Nataša Matjašec Rošker, prejemnica Borštnikovega prstana 2023 Ustvarjanje Nataše Matjašec Rošker je mogoče razdeliti na dve obdobji: v letih 1995–2007 je bila intenzivno vpeta v neodvisno sceno (ob tem pa kot gostja nastopala tako rekoč v vseh slovenskih gledališčih, igrala pa je tudi na filmu), od leta 2007 […] The post Iz naših zbirk – Nataša Matjašec Rošker, prejemnica Borštnikovega prstana 2023 appeared first on SLOGI.

Jarmusch na platnu, za vtise zvezek

Kinodvor, 6. julij 2023 ― V Kinodvoru si lahko spet ogledate kultni film Jima Jarmuscha Pod udarom zakona. Na sporedu bo celo poletje, okvirno enkrat tedensko. Za beleženje novih in starih vtisov o njem (in drugih) pa je v naši Knjigarnici na voljo zvezek iz zbirke Zapisan filmu, posvečen temu ameriškemu režiserju.
Moja vojna harmonika Aleša Štegra

Moja vojna harmonika Aleša Štegra

Štajerski tednik, 6. julij 2023 ― Aleš Šteger, pesnik, pisatelj, urednik in pobudnik številnih kulturnih in drugih dogodkov, je avtor besedila in pripovedovalec v kabaretu Moja vojna harmonika, zasnovanem po resnični zgodbi, ki se časovno razprostira čez 50 najbolj nemirnih let 20. stoletja.
V UGM tehnooptimistična skupinska razstava Nevidna roka

V UGM tehnooptimistična skupinska razstava Nevidna roka

Misli, 6. julij 2023 ― V Umetnostni galeriji Maribor (UGM) bodo v petek zvečer odprli skupinsko razstavo Nevidna roka, zasnovano v duhu "tehno optimizma", kjer je tehnologija, na primer čopič, orodje v rokah umetnika, ki z njo usmerja nevidne silnice umetnostnega sistema. Kustos razstave, ki bo na ogled do 8. oktobra, je Jure Kirbiš.

Cabinet Of Curiosities

PIFcamp, 6. julij 2023 ― Last year’s PIFresidency artist, Maggie Kane, will continue leading their integrative communal build project that centers digital storytelling and upcycled material (re)use at PIFcamp this summer. In 2022, Maggie led a group of artists in Ljubljana to build a freestanding wooden structure that houses interactive controls, a Raspberry Pi, and a digital screen. This summer, … Continue reading Cabinet Of Curiosities The post Cabinet Of Curiosities appeared first on PIFcamp.
Torek, 11. julij 2023, ob 20. uri: JESENIŠKO POLETJE: Torkova kinoteka – Dedek gre na jug, Banketna dvorana Kolpern

Torek, 11. julij 2023, ob 20. uri: JESENIŠKO POLETJE: Torkova kinoteka – Dedek gre na jug, Banketna dvorana Kolpern

Gornjesavski muzej Jesenice, 6. julij 2023 ― Vsi tisti, ki ne greste še na jug, vabljeni v Kolpern v torek, 11. julija. 2023, ob 20. uri. V sklopu Jeseniškega poletja bo na sporedu druga Torkova kinoteka. Predvajali bomo slovensko komično dramo Dedek gre na jug. Film je zgodba o življenju, pričakovanjih in iskanju smisla. Vlado iz bolnišnice ugrabi svojega najboljšega prijatelja [...]

Erica Johnson Debeljak: TELO – ŽENSKA – STAROST

OUTSIDER, 6. julij 2023 ― Te stare zgradbe se mi zdijo tako čudovite, vse pravzaprav, čeprav se silno razlikujejo po slogu, ohranjenosti in načinu, kako prenašajo svojo zgodovino. Nekatere imajo orjaške balkone, za katere se skoraj zdi, kot da polzijo po pročelju in grozijo, da bodo s seboj povlekli navzdol celotno konstrukcijo. Druge imajo tako ozke balustrade, da bi za […]

Na Ptuju se začenja otvoritveni vikend 21. festivala Art Stays

Misli, 6. julij 2023 ― Na Ptuju se z današnjimi odprtji razstav ter džezovskim koncertom Broken Circle Tria pod vodstvom saksofonista Jureta Pukla na Slovenskem trgu začenja otvoritveni vikend 21. festivala sodobne umetnosti Art Stays. Ta v najstarejše mesto privabi vrhunsko produkcijo domačih in tujih umetnikov, katerih dela bodo razstavljena vse do 10. septembra.
BAAM arhitekti: Pisarne Goat story & Equa

BAAM arhitekti: Pisarne Goat story & Equa

OUTSIDER, 6. julij 2023 ― Grobo in nežno, oglato in zaobljeno. BAAM arhitekti so k nalogi snovanja poslovnih prostorov podjetja, ki v okviru dveh blagovnih znamk razvija in trži produkte, povezane s pitjem kave in vode, pristopili z razmislekom o kontrastih. Poslopje nekdanje tiskarne na južnem obrobju Ljubljane, v katerem se odvija celotna dejavnost podjetja, obsega pritličje s skladiščem, pisarniško […]
Ljubiti življenje

Ljubiti življenje

MMC Gledamo, 6. julij 2023 ― Japonska drama Ljubiti življenje – morda svojemu vitalističnemu naslovu navkljub – utrjuje idejo, da smo, čeprav se zatekamo v varni objem partnerjev in družine, ljudje vedno obsojeni na ednino, na osamljenost v najbolj osnovnem pomenu besede.
Stari trg 1979/80 – 5. c razred

Stari trg 1979/80 – 5. c razred

Stare slike (Cerknica), 6. julij 2023 ― Ti učenci so zdaj že tretjič predstavljeni na Starih slikah, odraščajo, vsakokrat so malo starejši. Prvič so bili predstavljeni v drugem razredu z učiteljico Mileno Gerkšič, drugič v tretjem razredu z učiteljico Ireno Turk in zdaj kot 5. razred z razredničarko Vesno Strle, ki jih je spremljala do osmega razreda. Njihovo prvo srečanje je bilo […]
še novic