V Neaplju v požaru uničena Venera cunj italijanskega umetnika Pistoletta

Misli, 12. julij 2023 ― V Neaplju je ogenj uničil eno najbolj znanih del italijanskega sodobnega umetnika Michelangela Pistoletta Venera cunj. Kot so sporočile mestne oblasti, naj bi domnevno šlo za požig. Instalacija, ki jo sestavlja kip rimske boginje ljubezni in lepote, stoječ ob ogromnem kupu raznobarvnih odsluženih oblačil, je bila razstavljena v bližini mestne hiše.
PIFcamp is in full swing! //PIFlog, Day 2

PIFcamp is in full swing! //PIFlog, Day 2

PIFcamp, 12. julij 2023 ― With their new-found knowledge, PIFcampers then made their oun extension cables. And of course, you can alwais runn short on them, right. For sure, new ones will come in handy. Before lunch, Karl Yerkes invited us under the tent, where he gave us a demonstration of the live music encoding system, CLAVM, which he is … Continue reading PIFcamp is in full swing! //PIFlog, Day 2 The post PIFcamp is in full swing! //PIFlog, Day 2 appeared first on PIFcamp.

Umrl češki pisatelj Milan Kundera

SiGledal Novice, 12. julij 2023 ― Umrl je češki pisatelj Milan Kundera, ki velja za enega najpomembnejših čeških avtorjev prejšnjega stoletja. Star je bil 94 let. Od leta 1975 je živel v Franciji. Avtor uspešnic, kot sta Neznosna lahkost bivanja in Šala, se je rodil 1. aprila 1929 v Brnu, kjer je tudi odraščal. Je prejemnik največjih književnih nagrad in priznanj.
Eva Sušnik: Istrska hiška arhitekta Marjana Šorlija

Eva Sušnik: Istrska hiška arhitekta Marjana Šorlija

OUTSIDER, 12. julij 2023 ― Letos poleti po srečnem naključju z družino dopustujemo v hiški v Funtani pri Vrsarju, ki jo je zase in za svojo družino zasnoval slovenski arhitekt, Plečnikov učenec, Marjan Šorli. Sam naj bi jo imenoval »zidani šotor v alpsko-rimskem stilu«, morda zaradi prepleta nekaterih tipičnih detajlov in karakteristik iz obeh stilov. V njej opazimo še več […]
Umrl pisatelj Marjan Tomšič

Umrl pisatelj Marjan Tomšič

Planet Siol.Net, 12. julij 2023 ― Umrl je pisatelj Marjan Tomšič. Star je bil 83 let. Rodil se je v Račah pri Mariboru, a je več kot pol stoletja živel v Istri. Za svoj bogat literarni opus je prejel več nagrad, poročajo na spletni strani Primorske novice.
Milan Kundera - netipični disident

Milan Kundera - netipični disident

Misli, 12. julij 2023 ― Češki pisatelj Milan Kundera, ki je več desetletij živel v Franciji, je širšemu krogu bralcev poznan predvsem po romanu Neznosna lahkost bivanja, objavljenem leta 1984. V romanu pripoveduje o dveh ženskah, dveh moških, psu in njihovih življenjih v obdobju praške pomladi na Češkoslovaškem.
Porota oporoko Arethe Franklin, najdeno na kavču, označila za veljavno

Porota oporoko Arethe Franklin, najdeno na kavču, označila za veljavno

Misli, 12. julij 2023 ― Rokopisni dokument, ki so ga našli pod blazinami na kavču Arethe Franklin, je veljavna oporoka, ki določa želje pokojne kraljice soula, je v torek ugotovila porota v Michiganu. Glasbenica domnevno ni zapustila uradne oporoke, a so kasneje v njenem domu v Detroitu odkrili dokumente, ki so bili več let predmet spora med njenimi štirimi sinovi.

Lokalni načrt hodljivosti bodo na prvem usposabljanju spoznale občine Domžale, Ribnica in Slovenj Gradec

Inštitut za politike prostora, 12. julij 2023 ― Na prvo povabilo Izdelajmo skupaj lokalni načrt hodljivosti! programa Aktivno v šolo in zdravo mesto za sodelovanje občin in prostorskih načrtovalcev v programu usposabljanja je prispelo šest prijav. Od petih prijav, ki so izpolnjevale pogoje, so bile za sodelovanje izbrane občine Domžale, Ribnica in Mestna občina Slovenj Gradec. Povabilo na usposabljanje je bilo poslano vsem slovenskih občinam... The post Lokalni načrt hodljivosti bodo na prvem usposabljanju spoznale občine Domžale, Ribnica in Slovenj Gradec appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.
Glamorous

Glamorous

Koridor, 12. julij 2023 ― Netflixova serija poskrbi za humor in glamur ter nas popelje v svet mode, ličil in sodobne pop kulture. The post Glamorous appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
1964 Notranjska – Pokliči UI za odgovor

1964 Notranjska – Pokliči UI za odgovor

Stare slike (Cerknica), 12. julij 2023 ― Časopisni izrezek je iz mesečnika Glas Notranjske, leto 1964. Pošta Stari trg je imela – pa tudi drugje najbrž ni bilo dosti bolje – do Ljubljane dve ‘direktni’ telefonski liniji! Dve! To leto je dobila tretjo. Danes ima lastno telefonsko centralo v žepu lahko prav vsak. Ali drugače: današnje starejše generacije so preživele toliko družbenih […]
Festival Arsana

Festival Arsana

SIGIC - Novice, 12. julij 2023 ― Letošnji jubilejni 15. Festival Arsana bo potekal med 14. in 29. julijem in na slikovitih prizoriščih zgodovinskega mesta Ptuj na več kot 50 dogodkih gostil 350 domačih in tujih ustvarjalcev.
še novic