Lasers, beeping and lightning

Lasers, beeping and lightning

PIFcamp, 31. julij 2023 ― If you are wandering around Bovec and its surroundings on Wednesday 2 August, make sure to visit Fort Kluže in the evening. PIFparticipants will pull out their synthesizers, oscilloscopes, projectors and laptops for an evening of lasers, beeping and lightning between 9pm and 11pm. Lineup: (づ ◕‿◕ )づ Rob Canning & Robbie Hopper (+ Julia … Continue reading Lasers, beeping and lightning The post Lasers, beeping and lightning appeared first on PIFcamp.

Umrla gledališka in filmska igralka Vika Gril

SiGledal Novice, 31. julij 2023 ― Umrla je gledališka in filmska igralka Vika Gril. Stara je bila 99 let. Razen v SNG Drama Ljubljana je sodelovala tudi v Eksperimentalnem gledališču, v znatni meri pa je nastopala tudi v radijskih igrah in nekajkrat tudi na televiziji. Leta 1955 je nastopila v filmu Trenutki odločitve režiserja Františka Čapa.
Obletnica smrti zaslužnega prevajalca

Obletnica smrti zaslužnega prevajalca

Celje.info, 31. julij 2023 ― Na današnji dan je leta 2012 v Celju umrl Matej Rode, slovenski slavist, rusist, bolgarist in prevajalec. Rodil se je 6. junija 1930 v vasi Meljine (Kraljevina Jugoslavija, sedaj Črna gora).  ... Beri dalje The post Obletnica smrti zaslužnega prevajalca appeared first on Celje.info.
PIFprojects on our radar

PIFprojects on our radar

PIFcamp, 31. julij 2023 ― What will you read about on this year’s PIFlog? After the introductory presentations, we can predict that you will once again enhance your knowledge about live coding, witness the return of fermentation and foraging enthusiasts and immerse yourself in the surroundings of the village of Soča with all your senses. Once again, synths, lasers and … Continue reading PIFprojects on our radar The post PIFprojects on our radar appeared first on PIFcamp.

V Mariboru se konec tedna začenja 34. Poletni lutkovni pristan

Misli, 31. julij 2023 ― Lutkovno gledališče Maribor bo od sobote do 27. avgusta znova gostitelj že 34. Poletnega lutkovnega pristana, ki velja za mednarodni lutkovni festival z eno najdaljših tradicij. Zasedba bo tudi letos zelo pisana, saj bodo ob slovenskih ustvarjalcih sodelovali tudi gostje iz Slovaške, Češke, Ukrajine, Nizozemske, Belgije in Hrvaške.
ListenListenListen

ListenListenListen

Speculum Artium, 31. julij 2023 ― Preveč smo navajeni na socialna omrežja, lepotne standarde in predsodke, ki vplivajo na naša življenja, vedenje in moralo. Ali nismo pri zasledovanju svojih ciljev, pa naj gre za kariero, ljubezen ali status, postali slepi za ljudi okoli nas? Ali ne bi bili, če bi le lahko našli skrita, neizrečena sporočila teh epizodnih likov v naših […]

ROMANJE K FARI

ZVKDS, 31. julij 2023 ― Odbor za varstvo kulturne dediščine UNESCO Biosfernega območja Kras in porečja Reke z domačini v soglasju z župnikom Slavkom Obedom vas v torek, 15. 8. 2023, v okviru Vremskega opasila vabimo na ROMANJE K FARI Jezik Slovenščina
Otroški festival Arsana: Vsebine, ki bogatijo, zabavajo in vzgajajo

Otroški festival Arsana: Vsebine, ki bogatijo, zabavajo in vzgajajo

Štajerski tednik, 31. julij 2023 ― V prvem letu Arsaninega festivala še ni bilo posebnega poudarka na festivalskem dogajanju za otroke. Z leti pa je prerasel v pravi mali festival v okviru velike glasbene Arsane z mednarodno uveljavljenimi vrhunskimi glasbenimi umetniki. Letos se je začel 23. julija, vrhunec pa je dosegel s Čarobno krono, srednjeveško domišljijsko predstavo, ki je bila 29. julija na Vrazovem trgu v izvedbi Arbadakarbe.
Umrl srbski pisatelj in prevajalec David Albahari

Umrl srbski pisatelj in prevajalec David Albahari

Misli, 31. julij 2023 ― V 76. letu starosti je v nedeljo v Urgentnem centru v Beogradu po daljši bolezni umrl srbski pisatelj in prevajalec David Albahari, je po pisanju tujih tiskovnih agencij sporočila družina. Pisatelj judovskega rodu, ki je med letoma 1994 in 2012 živel v Kanadi, je prejel več mednarodnih nagrad, leta 2012 tudi nagrado vilenica.
še novic