Začetek ur pravljic z Ljobo Jenče

Knjižnica Postojna, 27. september ― Peresce Zlatega ptička je stara slovenska ljudska pravljica, ki jo bo z glasbili in prstnimi igrami otrokom ob začetku ur pravljic pripovedovala Ljoba Jenče, pravljičarka in pevka. V knjižnico v Pivki vabljeni v torek, 8. oktobra, ob 17 uri, v knjižnico v Postojni pa v četrtek, 10. oktobra, ob 17. uri.

Aleš Čerin odstopil iz sveta Cankarjevega doma

SiGledal Novice, 27. september ― Član sveta Cankarjevega doma (CD) Aleš Čerin je odstopil. Za svoj odstop je navedel tri razloge, med njimi postopek izbire novega vodstva CD ter da so odločitve sveta in strokovnega sveta CD po njegovem mnenju bolj za okras. Ministrica za kulturo Asta Vrečko je sredi meseca za novega generalnega direktorja CD imenovala Jureta Novaka.
Umrla je britanska igralka Maggie Smith

Umrla je britanska igralka Maggie Smith

MMC Film, 27. september ― Umrla je Maggie Smith, legendarna britanska igralka, ki je svoj neizbrisni pečat pustila v franšizi filmov o Harryju Potterju, pozneje pa v seriji Downton Abbey. V svoji karieri je osvojila dva oskarja in številna druga priznanja. Stara je bila 89 let.
Mesta >> mestom: S kolesom v šolo

Mesta >> mestom: S kolesom v šolo

Inštitut za politike prostora, 27. september ― Šole so pomembni generatorji avtomobilskega prometa, ki povzročajo zgostitve predvsem v jutranjih konicah. Ta promet lahko vpliva na varnost in kakovost šolskega okolja, vključno z onesnaženostjo zraka in hrupom. Ogljični odtis, ki nastaja z vsakodnevnimi prevozi otrok v šole, ni zanemarljiv. Vendar pa lahko občine skupaj s šolami razmere izboljšajo. Zelo pomembno pri tem je... The post Mesta >> mestom: S kolesom v šolo appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.

Ustavna presoja dela davčne zakonodaje in vprašanje diskriminacije samozaposlenih staršev

Asociacija, 27. september ― Ustavno sodišče je sprejelo pobudo za presojo ustavnosti dela zakona o dohodnini, ki določa pogoje za priznanje višjih normiranih stroškov za samozaposlene. Problem se pojavlja pri samozaposlenih starših, ki uveljavljajo pravico do krajšega delovnega časa, saj zaradi različnih zavarovalnih podlag niso deležni enakih ugodnosti kot polno zavarovani normiranci, kar vodi v nesorazmerno višjo obdavčitev. Pobuda … Preberi več o Ustavna presoja dela davčne zakonodaje in vprašanje diskriminacije samozaposlenih staršev
Arhitekturna inovacija: z digitalnimi orodji VELUX do odličnega načrtovanja

Arhitekturna inovacija: z digitalnimi orodji VELUX do odličnega načrtovanja

OUTSIDER, 27. september ― Preizkusite digitalna orodja, s katerimi boste lahko v fazi načrtovanja natančno analizirali dnevno svetlobo ter na podlagi tega optimizirali postavitev oken in naravno osvetlitev v projektih. Arhitekti mojstrsko združujejo umetnost in znanost ter spreminjajo sanje svojih strank v otipljivo realnost. Prav tako nosijo posebno odgovornost, saj z arhitekturo, ki vzdrži stoletja, oblikujejo našo skupno prihodnost. […]

Miljana Cunta: Umetnost razdalj

OUTSIDER, 27. september ― Pogosto, ko se sprehodim po dobre štiri kilometre dolgi peščeni plaži med Pineto in Gradežem, se umirim. Na koncu tega vedno istega, vedno drugačnega sprehoda se zazdi, da stvari padejo na svoje mesto. Kar je bilo na začetku poti zbita točka, detajl, ki je kot črna luknja srkal vase vso pozornost, je zdaj platno, ki […]
Almodovarju v San Sebastianu častna donostia

Almodovarju v San Sebastianu častna donostia

Misli, 27. september ― Z oskarjem nagrajeni španski režiser Pedro Almodovar je v četrtek zvečer na mednarodnem filmskem festivalu v španskem San Sebastianu prejel donostio za življenjsko delo. Ob predaji nagrade ga je občinstvo nagradilo z dolgotrajnim stoječim aplavzom, zaradi česar so režiserja po poročanju francoske tiskovne agencije AFP prevzela čustva.

Ekoodbor FD išče nove člane in članice med študenti

Fakulteta za dizajn, 27. september ― Ekoodbor FD, ki koordinira aktivnosti Ekošole in trajnostne vsebine na FD, išče nove člane in članice med študenti FD. VS institucije, predvsem pa študenti, ste ključni pri oblikovanju okolju in družbi prijazne prihodnosti, zato vas vljudno vabimo v svoje vrste. V kolikor vas zanima področje trajnosti in družbene odgovornosti in bi želeli sodelovati pri soustvarjanju […] The post Ekoodbor FD išče nove člane in članice med študenti appeared first on Fakulteta za dizajn.
še novic