Aleš Gabrijelčič: Po tednu mobilnosti

Aleš Gabrijelčič: Po tednu mobilnosti

OUTSIDER, 2. oktober ― Evropski teden mobilnosti je za nami in tudi letos nam je, namesto preboja v razmišljanju o trajnostni mobilnosti, prinesel le popolno zmedo v organizaciji medkrajevnega javnega prevoza, s spremljavo čedalje hujših zastojev na cestah. Priložnost za medregijski pristop k ključnim sistemskim rešitvam in za začetek dejavnega iskanja zakonskih sprememb za njihovo prostorsko umeščanje je tako […]
Lea Culetto - Ostanki (2024) Avtorski video

Lea Culetto - Ostanki (2024) Avtorski video

DIVA nove pridobitve, 2. oktober ― Lasje. Cenjeni, dokler so živi. Dokler rastejo na ustreznih delih telesa. Zaželeni, dokler so ustrezne barve, strukture, gostote, pravilne oblike in dolžine. Dokler so ukroteni. Dokler ne izpadejo. Mrtvi so nezaželeni. Vzbujajo neprijetne občutke, sram in celo gnus. Z izjemo namerno odstranjenih. Prvi odrezan koder otroških las v spominski knjigi. Pramen las odsotne ljubljene osebe v medaljonu. Postanejo predmet, ki presega materialno telo. Spomin z DNK. Talisman. (Vir: Lea Culetto)Video je nast...

Cukrarna spet prizorišče festivala Indigo

SiGledal Novice, 2. oktober ― Cukrarna bo v prihodnjih treh dnevih spet gostila festival Indigo, na katerem povezujejo sodobno kulturo, umetnost, oblikovanje in filozofijo. Del festivala bo tudi tradicionalni program puljskega knjižnega sejma Sa(n)jam knjige v Istri Zajtrk z avtorjem, ki bo, preseljen v Ljubljano, gostil sodobnega hrvaškega literata Kristiana Novaka.

O izgubljenem prijatelju

Vrabec Anarhist, 2. oktober ― A če ne bi govoril tistega, kar čutim, bi lagal. Jaz pa ne zmorem lagati o prijatelju, niti o izgubljenem ne. Nočem lagati o prijatelju, dragi Esad, zato bom še nekaj časa molčal. The post O izgubljenem prijatelju first appeared on Vrabec Anarhist.
Nova prestižna linija preklopnih stikal MODUL EDGE

Nova prestižna linija preklopnih stikal MODUL EDGE

OUTSIDER, 2. oktober ― Čas je za nekaj novega. Prestižna linija MODUL EDGE nudi posebno čutno in vizualno izkušnjo kot nikoli doslej. EDGE je najnovejša, skrbno oblikovana linija družine MODUL in predstavlja vrhunec ponudbe TEM. Pri vodilnem slovenskem proizvajalcu stikal in vtičnic so ga zasnovali in ustvarili na podlagi pol stoletja dolgih izkušenj, bogatega znanja o materialih in napredne […]

Programska knjižica 2024/25

Glasbena mladina, 2. oktober ― Pridite, hitite, tecite! Največji skladatelj Johann Sebastian Bach je s temi besedami v svojem Velikonočnem oratoriju že pred skoraj 300 leti pozval vse nas, naj se skupaj veselimo, naj bomo srečni in hvaležni za vse dobro, kar se nam godi, hkrati pa, naj v žalosti in trpljenju, ko nas doletita, ne obupamo. A niso le […] The post Programska knjižica 2024/25 first appeared on Glasbena mladina Slovenije.

Dopolnilno strokovno izobraževanje (21. 11. 2024): Elektronsko arhiviranje računovodske dokumentacije

Zgodovinski arhiv Celje (ZAC), 2. oktober ― Na podlagi 39. člena Zakona o varstvu dokumentarnega in arhivskega gradiva ter arhivih (ZVDAGA, Ur. list RS, št. 30/2006, 51/2014) in v skladu z 10. členom Pravilnika o strokovni usposobljenosti za delo z dokumentarnim gradivom (Ur. list RS, št, 66/2016) bomo v Zgodovinskem arhivu Celje organizirali dopolnilno strokovno izobraževanje za uslužbence javnopravnih oseb, ki upravljajo […] The post Dopolnilno strokovno izobraževanje (21. 11. 2024): Elektronsko arhiviranje računovodske dokumentacije first appeared on Zgodovinski arhiv Celje - Hiša pisanih spominov.

Dopolnilno strokovno izobraževanje (7. 11. 2024): Hibridno poslovanje organov javne uprave

Zgodovinski arhiv Celje (ZAC), 2. oktober ― Na podlagi 39. člena Zakona o varstvu dokumentarnega in arhivskega gradiva ter arhivih (ZVDAGA, Ur. list RS, št. 30/2006, 51/2014) in v skladu z 10. členom Pravilnika o strokovni usposobljenosti za delo z dokumentarnim gradivom (Ur. list RS, št, 66/2016) bomo v  Zgodovinskem arhivu Celje organizirali dopolnilno strokovno izobraževanje za uslužbence javnopravnih oseb, ki upravljajo […] The post Dopolnilno strokovno izobraževanje (7. 11. 2024): Hibridno poslovanje organov javne uprave first appeared on Zgodovinski arhiv Celje - Hiša pisanih spominov.
RAZPRODANO! 11. oktober 2024 ob 18. uri: Gašerbrum III: osemtisočak, ki to ni, muzejski večer z Alešem Česnom, Slovenski planinski muzej

RAZPRODANO! 11. oktober 2024 ob 18. uri: Gašerbrum III: osemtisočak, ki to ni, muzejski večer z Alešem Česnom, Slovenski planinski muzej

Gornjesavski muzej Jesenice, 2. oktober ― Aleš Česen - Gašerbrum III: osemtisočak, ki to ni Vljudno vabimo na predavanje alpinista in gorskega vodnika, Aleša Česna, z naslovom: Gašerbrum III: osemtisočak, ki to ni, ki bo v petek, 11. oktobra 2024, ob 18. uri v Slovenskem planinskem muzeju. Ideja za plezanje nove smeri na najvišji vrh, ki ni osemtisočak, se je Alešu [...] The post RAZPRODANO! 11. oktober 2024 ob 18. uri: Gašerbrum III: osemtisočak, ki to ni, muzejski večer z Alešem Česnom, Slovenski planinski muzej appeared first on Gornjesavski muzej Jesenice.

Zbor za publiko: Tri četrt človeka (10.10.2024 19:00)

Španski borci, 2. oktober ― Drugi reprizi predstave Tri četrt človeka v sklopu festivala Mesto Žensk bo sledil Zbor za Publiko. Zbori so cikel pogovorov, a ne gre za teoretske razprave–besedo imajo izključno gledalci. Ko ustvarjalci zapustijo prizorišče, se oder odpre možnosti izmenjave mnenj in občutkov, pričakovanj in razočaranj, presenečenj in nesporazumov.
Ne govori zla

Ne govori zla

MMC Gledamo, 2. oktober ― Ne govori zla je eden tistih filmov, ki vprašanja bolj kot s svojo vsebino odpirajo s tem, da sploh obstajajo. Vprašanja, kot je: zakaj že po letu ali dveh prirejati čisto kompetenten evropski film, le da zdaj v angleščini in z zvezdnikom v glavni vlogi?

V Kinodvoru zaključujemo praznovanje obletnic

Kinodvor, 2. oktober ― Oktobra v Kinodvoru zaključujemo praznovanje treh pomembnih obletnic, ki smo jih obeležili v letu 2023: stoletnica kina na Kolodvorski, dvajsetletnica art kina in petnajstletnica Javnega zavoda Kinodvor. To simbolno pomembno leto za filmsko kulturo v mestu smo obeležili z vrsto dogodkov, s katerimi smo ozaveščali o pomenu in vlogi mestnega kina kot urbanega kulturnega, ustvarjalnega in družabnega središča.
Cukrarna spet prizorišče festivala Indigo

Cukrarna spet prizorišče festivala Indigo

Misli, 2. oktober ― Cukrarna bo v prihodnjih treh dnevih spet gostila festival Indigo, na katerem povezujejo sodobno kulturo, umetnost, oblikovanje in filozofijo. Del festivala bo tudi tradicionalni program puljskega knjižnega sejma Sa(n)jam knjige v Istri Zajtrk z avtorjem, ki bo, preseljen v Ljubljano, gostil sodobnega hrvaškega literata Kristiana Novaka.
Renata Jakopin: BarRiera v Trstu

Renata Jakopin: BarRiera v Trstu

OUTSIDER, 2. oktober ― V zgodovinsko prepoznavni trgovski četrti v Trstu se je konec lanskega leta odprl nov slovenski lokal BarRiera. V njem lahko spijete kavo, si privoščite prigrizek, manjše kosilo ali spijete kozarec dobrega vina. V bližini je veliko trgovin in delikates, tudi znamenita pokrita tržnica, ki je bila zgrajena kot darilo branjevkam, ki so prihajale v Trst […]
še novic