Zbori na Sozvočenjih 2024

Naši zbori, 21. oktober ― Nastopili bodo: ŠTAJERSKA IN POMURJEMaribor, Dvorana UnionSobota, 9. 11. 2024, ob 19.00 MePZ Štefana Kovača Murska Sobota, zborovodja Tomi BušinoskiDvojina… The post Zbori na Sozvočenjih 2024 appeared first on Naši zbori.

Matjaž Wenzel / Men Face Down

UGM, 21. oktober ― Na promenadi Mestnega parka bo v novembru na ogled razstava črno-belih fotografij Matjaža Wenzla z naslovom Men Face Down [Moški z obrazom navzdol], kjer boste sledili znanim mariborskim likom srednje generacije iz sveta umetnosti in kulture, v suspenzu.

Dobitnica nagrade Igorja Zabela za kulturo in teorijo 2024 Edit Andras

Misli, 21. oktober ― Dobitnica nagrade Igorja Zabela za kulturo in teorijo 2024 je umetnostna zgodovinarka, kritičarka, kuratorka in višja znanstvena sodelavka Raziskovalnega središča za humanistiko na Inštitutu za umetnostno zgodovino v Budimpešti Edit Andras. Štipendije Igorja Zabela 2024 pa prejmejo Irfan Hošić, Ovidiu Tichindeleanu in Natalija Vujošević.

Miha Kralj: Miklavžev koncert (6.12.2024 20:00)

Španski borci, 21. oktober ― Koncert ambientalno elektronske glasbe z nekaj gosti Mihe Kralja, pionirja elektronske glasbe v bivši Jugoslaviji in Sloveniji. Ob šestdeseti obletnici glasbenega delovanja bo KING znova obudil ključne izdaje: Andromeda, Odyssey, Electric Dreams, Parallel Mirror, Sava šumi, Sezona Senc, To noč si Love machine, Zemlja kliče SOS.
»Beseda je kot kamen, kamor pade, pusti sled«

»Beseda je kot kamen, kamor pade, pusti sled«

Štajerski tednik, 21. oktober ― »Ne storite drugemu nekaj, česar ne želite, da bi drugi storili vam,« je dejala Ana Kamenik, avtorica knjige Ravnateljeva hči. Ana je po desetih letih od smrti očeta, ki se je zlomil pod pritiskom spletnega nasilja in medijske ter družbene izpostavljenosti in obsojanja, napisala knjigo, s katero želi »rešiti kakšno življenje«.

Produkcija mreže Pan-Adria 2024 v Španskih borcih

Španski borci, 21. oktober ― Predstava ALL’ARME je nastala v okviru javnega razpisa Pan-Adrie, regionalne mreže partnerskih odrov iz regije med Jadranom, Alpami in panonsko nižino, ki želi okrepiti sodelovanje med vključenimi organizacijami, nuditi izbranim uveljavljenim ustvarjalcem ugodne pogoje za ustvarjanje in predstavitev novega dela ter prispevati k večji prepoznavnost sodobnega plesa v regiji.

ALL’ARME (13.11.2024 20:00)

Španski borci, 21. oktober ― V koreografiji za šest plesalcev Panzetti in Ticconi s Studiem za suvremeni ples gradita na ritmičnem potencialu človeškega koraka in raziskujeta moč sinhroniziranega in kolektivnega gibanja. Navdih črpata iz vojaškega koreografskega besednjaka ter se poglabljata v napetost med individualno agencijo in kolektivno silo, pri čemer se pokaže tanka meja med potrebno obrambo in možnostjo, da postanemo tisto, česar se bojimo.
Gregor Strniša: Space – predstavitev v Londonu

Gregor Strniša: Space – predstavitev v Londonu

Društvo slovenskih pisateljev, 21. oktober 17. 10. je v Barbican’s Library v Londonu odmevala angleška beseda Gregorja Strniše. Njegovo avtorsko antologijo Space (Vesolje) sta predstavila prevajalka Nada Grošelj in urednik izdaje Matej Krajnc, ki je tudi uglasbil izbrane prevode. Hvala vsem, ki ste pomagali pri realizaciji londonske predstavitve (Susan Curtis, Barbican’s Library in Veleposlaništvo Republike Slovenije – Špela Vrbnjak). Zbirko […]

Znan je filmski program za 16. Noč grozljivk

Kinodvor, 21. oktober ― Kot že vemo, nas bo v letošnji Halloween horror maraton groze, gorja in gravža vpeljal film Carrie, program se bo nadaljeval z južnokorejskim epskim šokerjem Exhuma, sledila bo francoska komična grozljivka Ženske z balkona, zatem še en francoski film groze in panike Pajki, maraton pa bo zaključil brutalni argentinski folk horror Prežeče zlo.
še novic