"Nekdaj, v starih časih"

Kamra.si, 17. november 2017 ― KD Vrh nad Laškim s skupino ljudskih pevcev Šetlenartčani vabi na 4. letni koncert ljudskih pesmi "Nekdaj, v starih časih"«, ki bo v nedeljo, 19. novembra 2017, ob 15. uri v dvorani Krajevne skupnosti Marija Gradec. Gosti: Učenci osnovne šole Vrh nad Laškim, Vaška godba Vrh nad Laškim in Terezija Zupanc.

Jaz pa pojdem

Kamra.si, 17. november 2017 ― Muzej Laško in Planinsko društvo Laško vabita na odprtje razstave Jaz pa pojdem - 95-letnica Planinskega društva Laško v petek, 17. novembra 2017 ob 17. uri v Muzeju Laško na Aškerčevem trgu.   

28. LIFFe: 120 utripov na minuto (120 battements par minute)

Koridor, 17. november 2017 ― 120 utripov na minuto je film o pariški sekciji društva ACT-UP, ki se je med prvimi v Evropi borila v vojni proti aidsu. Na prvi pogled se zdi, da so v središču filma prav ACT-UP z akcijami, s katerimi je društvo skušalo opozarjati javnost in politiko, ter (ne)uspešna srečanja društva s farmacevtskimi družbami, ki so […] The post 28. LIFFe: 120 utripov na minuto (120 battements par minute) appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Raziskava o stanju neodvisne kulture v regiji

Asociacija, 17. november 2017 ― Nedavno je bilo v okviru organizacije Centre for Empirical Cultural Studies of South-East Europe objavljeno delo Between politics and culture dr. Predraga Cvetičanina. Delo na podlagi dveh empiričnih raziskav, pri katerih je za področje Slovenije izvedbeno sodelovala tudi Asociacija, raziskuje, kakšno je stane neodvisne kulture v jugovzhodni Evropi. Avtor ugotavlja, da se je krajina za … Preberi več o Raziskava o stanju neodvisne kulture v regiji
Continuum: Harmonia Mundi

Continuum: Harmonia Mundi

Seviqc Brežice, 17. november 2017 ― Continuum je nov, obetaven ansambel, ki išče nove zamisli ob polnem upoštevanju originalnih predlog. Njihov glasbeni jezik prehaja med novim in starim, med 17. in 21. stoletjem, med znanjem in inovacijo, med vokalno in instrumentalno glasbo.
Klika v živo!

Klika v živo!

Radio Študent, 17. november 2017 ― Pred večernim koncertom v Gala Hali se bodo v studiu Radia Študent oglasili člani novosadskega rap/trap/crap kolektiva KLIKA, ki jo tvorita grupaciji Kardež in Bekfleš.
Alen Drljević za STA: Udeleženci balkanske morije naj zajočejo

Alen Drljević za STA: Udeleženci balkanske morije naj zajočejo

Misli, 17. november 2017 ― V tekmovalnem programu Ljubljanskega filmskega festivala je bila prikazana slovenska manjšinska koprodukcija in prvenec bosansko-hercegovskega režiserja Alena Drljevića Moški ne jočejo, ki januarja prihaja v slovenske kinematografe. Drljević je za STA spregovoril o tem, kako regija koraka naprej ne zmore tudi zaradi teže potlačenih travm.
Tuliti na drevo

Tuliti na drevo

Airbeletrina, 17. november 2017 ― Kako si želim, splezati na drevo in tuliti na luno, ali obratno: splezati na luno in tuliti na drevo. Tuliti s tako tesnobo, da bi matere, medtem ko spravljajo otroke spat, zašepetale: Obvaruj, Bog, otroke take ljubezni. In da bi starci, ki berejo molitve, zmajali z glavami.

V APT plesna predstava Sen plesne noči

Misli, 17. november 2017 ― V Anton Podbevšek Teatru (APT) v Novem mestu bodo drevi ob 20. uri premierno izvedli plesno predstavo Sen plesne noči plesalca in koreografa Gregorja Luštka. Ta je ob spomladanski napovedi predstave poudaril, da bo šlo za plesno predstavo med resničnostjo in sanjami. Predstava je nastala v koprodukciji APT in Plesnega Teatra Ljubljana.

STANOVANJE PODBREZNIK | ARHEIN

OUTSIDER, 17. november 2017 ― Včasih so, ko se je družina povečala, hiši dodali prizidek. Ko so otroci dobili svoje otroke, so dodali še enega, pa razširili teraso in zgradili nadstrešek za avto, na vrtu pa postavili lopo in prostor za poletne roštiljade. Organsko širjenje slovenskih enodružink je pojav, ki se je desetletja odvijal nekontrolirano in naravno, a narodni arhitekturi…

V APT plesna predstava Sen plesne noči

SiGledal Novice, 17. november 2017 ― V Anton Podbevšek Teatru (APT) v Novem mestu bodo drevi ob 20. uri premierno izvedli plesno predstavo Sen plesne noči plesalca in koreografa Gregorja Luštka. Ta je ob spomladanski napovedi predstave poudaril, da bo šlo za plesno predstavo med resničnostjo in sanjami. Predstava je nastala v koprodukciji APT in Plesnega Teatra Ljubljana.

Zaposlitveni Bootcamp v Ljubljani, Mariboru in Celju

Fakulteta za dizajn, 17. november 2017 ― MADE WITH Y – ZAPOSLITVENI BOOTCAMP Iščeš zaposlitev? Si dijak, študent ali mladi iskalec zaposlitve? Poišči svojo priložnost s projektom Made with Y! Prijavi se na brezplačno bootcamp izobraževanje, ki ga v sklopu projekta Made with Y organizira Zavod Ypsilon! Na bootcampu vas bomo pripravili na stresne delovne situacije, v katerih je treba ohraniti mirne […]

6. Gosarjev večer

Kamra.si, 17. november 2017 30. novembra 1887 se je v Logatcu rodil slovenski pravnik, politik, sociolog in pedagog dr. Andrej Gosar. Ob 130. letnici njegova rojstva vas vljudno vabimo na 6. Gosarjev večer, ki bo 30. novembra 2017, ob 18.00 uri, v dvorani Narodnega doma v Logatcu (vhod skozi Knjižnico Logatec).   
Kurenti v družbi Unescove nesnovne kulturne dediščine

Kurenti v družbi Unescove nesnovne kulturne dediščine

Misli, 17. november 2017 ― Avtohtoni lik kurenta oziroma koranta na Ptujskem in Dravskem polju naj bi decembra, skupaj z njegovimi tradicionalnimi običaji, po dolgoletnih prizadevanjih vendarle dočakal uraden vpis na Unescov seznam nesnovne kulturne dediščine. Kot so za STA pojasnili na ministrstvu za kulturo, bo Unesco odločitev uradno sprejel decembra v Južni Koreji.

Danuša Škapin bere sodobno slovensko dramo

SiGledal Novice, 17. november 2017 ― Danuša Škapin, profesorica francoščine in slovenščine, zaposlena na Centru RS za poklicno izobraževanje, je štafeto branja sodobne slovenske dramatike sprejela iz rok Darje Štarkl. S pomočjo SiGledalovega iskalnika je prebrskala bazo sodobnih slovenskih dramskih besedil in se odločila, da obiskovalcem portala v branje priporoči tekst Baalram Roka Vilčnika.

Lara Pižent bere sodobno slovensko dramo

SiGledal Novice, 17. november 2017 ― Lara Pižent je profesorica slovenskega jezika in književnosti, ki poučuje slovenščino na Univerzi v Vidmu. Štafeto branja sodobne slovenske dramatike je sprejela iz rok Tanje Kotnik. S pomočjo SiGledalovega iskalnika je prebrskala bazo sodobnih slovenskih dramskih besedil in se odločila, da obiskovalcem portala v branje priporoči tekst Jaz, žrtev Simone Semenič.

Lena Hribar bere sodobno slovensko dramo

SiGledal Novice, 17. november 2017 ― Igralka Lena Hribar, članica ansambla Mestnega gledališča ljubljanskega, je štafeto branja sodobne slovenske dramatike sprejela iz rok Ane Urbanc. S pomočjo SiGledalovega iskalnika je prebrskala bazo sodobnih slovenskih dramskih besedil in se odločila, da obiskovalcem portala v branje priporoči tekst Lahko bi bilo, ampak ni Ize Strehar.
1960 Slivnica – Planinski dom (1)

1960 Slivnica – Planinski dom (1)

Stare slike (Cerknica), 17. november 2017 ― Zamisel, da bi na Slivnici postavili turistični objekt, sega v petdeseta leta. V letu 1956 je bilo ustanovljeno Planinsko društvo Cerknica, njegov predsednik, znani cerkniški učitelj in navdušeni planinec Konrad Knez pa je bil najbolj goreč pobudnik te zamisli. Skupaj s Tonetom Gornikom, predsednikom tudi takrat že ustanovljene Turistične zveze Cerknica, sta se leta 1959 […]
Mineva sto let od smrti francoskega kiparja Augustea Rodina

Mineva sto let od smrti francoskega kiparja Augustea Rodina

Misli, 17. november 2017 ― Mineva sto let od smrti francoskega kiparja Augustea Rodina (1840-1917). Rodin, ki velja za enega najvplivnejših kiparjev 20. stoletja, je kiparstvu vrnil živost, ki mu jo je akademska umetnost s pretiranim slavljenjem popolnosti pred tem odvzela. Med njegovimi najpomembnejšimi deli so Mislec, Poljub in Calaijski meščani.
Ameriški režiser Martin Scorsese praznuje 75 let

Ameriški režiser Martin Scorsese praznuje 75 let

Misli, 17. november 2017 ― Ameriški režiser Martin Scorsese filme snema že pet desetletij. Avtor filmov Taksist (1976) in Dobri fantje (1990) danes praznuje 75 let in snema naprej. Po poročanju nemške tiskovne agencije dpa že od septembra ponovno z Robertom de Nirom v glavni vlogi snema gangsterski film.
Tip-top v glavi

Tip-top v glavi

Odzven, 17. november 2017 ― Emkej je na Probaj razumet rap pririmal do četrtega desetletja lastnega življenja. To ni hip-hop o staranju, še manj postaran hip-hop. To je hip-hop, ki je res znal odrasti.
še novic