Predator (1987)

Predator (1987)

Deseta umetnost, 23. marec 2018 ― Skupina komandosov je poslana na reševalno misijo v džunglo, kjer pa ni vse tako, kot se zdi. Nekaj se skriva v drevesih in plenilec kar naenkrat postane plen v tem vrhunsko zrežiranem akcijskem trilerju režiserja Johna McTiernana iz časa, ko so še znali delati odlične akcijke, takšne z zasedbo najbolj bad ass posameznikov tisti hip […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    [Pozor, hud prizor] - Saving Private Ryan (1998)  Halloween (1978)  Le magasin des suicides (2012)  The Wolf of Wall Street (2013)  Oskarji: Največ kipcev lovi Povratnik, nominiran tudi Sylvester Stallone Copyright © Deseta umetnost [Predator (1987)], All Right Reserved. 2018.

Svetilnik norosti

OUTSIDER, 23. marec 2018 ― Letos novembra bodo lokalne volitve. Predvolilni čas je že tradicionalno čas, ko bolj intenzivno rastejo nebotičniki kot sicer. Da ne bo pomote, rastejo predvsem na papirju in arhitekturnih vizualizacijah. Nekaj jih je že pognalo. Tako je pred dnevi v javnost prišla informacija o rezultatih natečaja, ki ga je organizirala občina Koper, za stolp, ki naj…
Sestri Weiss

Sestri Weiss

MMC Film, 23. marec 2018 ― Ko so nam mediji pred nekaj dnevi posredovali informacijo o posvetu, na katerem so bili predstavljeni izsledki raziskave o zastopanosti spolov v domači avdiovizualni produkciji, nas niso presenetili . . .

1898 – Rojen Louis Adamič

Zgodovina na dlani, 23. marec 2018 23. marca leta 1898 se je v Prapročah pri Grosuplju rodil slovensko-ameriški pisatelj, novinar, romanopisec, prevajalec in politik, Alojz (Lojze) Adamič, bolj znan pod amerikaniziranim imenom, Louis Adamic. Štejemo ga za slovenskega izseljenskega pisatelja, neutrudnega borca za pravico in mir, ki je domala vsa svoja dela posvetil družbenim, kulturnim in … Preberi The post 1898 – Rojen Louis Adamič appeared first on Zgodovina na dlani.

Velikonočni pravljica in ustvarjalnica v Občinski knjižnici Vransko

Medobčinska matična knjižnica Žalec, 23. marec 2018 ― Na petkov večer, 23. marca 2018, smo se v knjižnici že spogledovali z velikonočnimi prazniki. Pravljica o zajčku, ki se je odločil, da bo svojo družino obdaril, saj velikonočnega zajčka še sam nikoli ni videl, in pri tem pozabil nase, je še posebej pritegnila najmlajše. V ustvarjalnem delu druženja pa smo si izdelali velikonočne cvetlične venčke ter jajčka, ki smo jih lepšali s servietno tehniko. Poglejte nas!

Zaslišanje: Leyya

Kino Šiška, 23. marec 2018 ― Po dveh koncertih v Ljubljani, se tretjič, z novim albumom vračata mlada glasbenika Sophie in Marco z Dunaja, poznana pod skupnim imenom Leyya. Eksperimentalna elektronika in kantavtorstvo sta našla skupno podobo, ki jo v ambientalnem vzdušju par predstavlja na odru. Pred koncertom v Kinu Šiška smo se pogovarjali s Sophie, ki nam je predstavila nekaj o novi plati, vidikih na glasbo in izkušnjah.
Tonaža stanovitnosti

Tonaža stanovitnosti

Odzven, 23. marec 2018 ― Jinho Jinza ne sodi v kategorijo bendov, kjer obujajo, malikujejo, se ponižno držijo konvencij blues rocka in ga bahaško konzervirajo v rock blues. Z globokim spoštovanjem do prednikov in predhodnikov se krepko navdihuje pri tej zapuščini, a s progresivno govorico izstopa iz varnega objema tradicije.

Predstavitev knjige dr. Walterja Brunnerja: Josef Schleich, »Judenschlepper« aus Graz 1938–1941, Eine Dokumentation (Forschungen zur geschichtlichen Landeskunde der Steiermark, Band 78, Wien, Lit Verl

Kamra.si, 23. marec 2018 ― Dr. Walter Brunner je avstrijski zgodovinar in upokojeni arhivar, dolgoletni direktor Štajerskega deželnega arhiva in predavatelj avstrijske zgodovine na Univerzi v Gradcu. Gostujočega avtorja bo predstavil doc. dr. Andrej Hozjan, o knjigi pa se bo z njim pogovarjala Brigita Praprotnik. Pogovor bo v nemškem jeziku, slovenski prevod bo zagotovljen.

Svetovni dan gledališča

Statistični urad, 23. marec 2018 ― V 2016 je bilo v Sloveniji izvedenih vsak dan povprečno 13 dramskih in gledaliških, 5 lutkovnih in 1 predstava eksperimentalnega gledališča. Vse predstave skupaj si je ogledalo toliko obiskovalcev, da bi lahko vsak dan sedemkrat napolnili veliko dvorano SNG Drama Ljubljana (ta ima 436 sedežev).
Nazaj v osemdeseta

Nazaj v osemdeseta

Airbeletrina, 23. marec 2018 ― Od časov, ko so postali osebni računalniki, mobilni telefoni in internet pri nas splošno razširjeni, mineva že dobrih dvajset let. Vendarle v sodobni slovenski literarni produkciji le redko najdemo naslove, ki se – z vidika odnosa do tehnologije – berejo kot »tu in zdaj«. Sodobni slovenski literarni liki redko uporabljajo (če naštejem povsem naključno) Google Maps, javno dostopni Wi-Fi, e-knjige, Skype, Dropbox, Google Docs, Quoro, Happy Cow, YouTube ali nenazadnje Biblos (kaj šele kaj bolj specifičnega). Redko igrajo računalniške igre in ne »downloadajo« filmov ter serij. Sredstva in načini komunikacije pogosto niso v skladu s časom in prostorom in zdi se, da se celo Facebook in Gmail pojavljata zlasti v funkciji obligatorne, precej brezvsebinske časovne

Španski borci, 23. marec 2018 ― Z bogatim programom med 9. in 13. aprilom vabimo, da se nam pridružite k slavju ob dvojnem jubielju!

Razstava Mateja Čepina

Kamra.si, 23. marec 2018 ― Tovarna umetnosti Majšperk vabi na odrtje razstave slik Mateja Čepina What Where/Kaj kje?,  ki bo v petek, 30. marca 2018, ob 18. uri  v Tovarni umetnosti Albin Promotion v Majšperku (Breg 8). Razstava bo na ogled do 5. maja 2018: ponedeljek–petek 9.00–18.00 h,sobota 9.00–12.00 h. Vljudno vabljeni!    

Pogled skozi objektiv družine grofov Herberstein in Proskau

Kamra.si, 23. marec 2018 ― Pokrajinski muzej Ptuj – Ormož vabi na predavanje Mateje Medved Pogled skozi objektiv družine grofov Herberstein in Proskau, ki bo v četrtek, 29. marca 2018, ob 18. uri v Miheličevi galeriji na Ptuju. Na predavanju bo muzejska svetovalka Mateja Medved iz Muzeja Velenje predstavila fotografsko gradivo znane štajerske plemiške družine grofov Herberstein in Proskau, ki so ga v muzeju evidentirali v letu 2016 in leta 2017 pripravili istoimensko razstavo. Fotografije v lasti dveh zasebnih zbiralcev, hranjene v štirinajstih albumih, nam prinašajo utrinke iz plemiškega vsakdana ter podobe krajev, kjer so člani družine živeli, imeli svoje posesti in odhajali na krajša ali daljša potovanja. Med temi sta tudi Velenje, kjer je po koncu prve svetovne vojne vse do svoje smrti leta 1944 živela grofica Maria Anna Herberstein, in kjer še danes stoji tako imenovana Vila Herberstein, pa tudi Ptuj. Vabljeni!

Brina Klampfer in Varja Hrvatin: “Vzkrik! postaja platforma, kjer se dramatiki, režiserji ter igralci med seboj spoznavajo in povezujejo”

Koridor, 23. marec 2018 ― V soboto 24. marca 2018 se bo v Mini teatru začel prvi večer že drugega festivala dramske pisave Vzkrik!, ki ga organizirata Društvo KUD Krik in Javni sklad republike Slovenije za kulturne dejavnosti (JSKD) v sodelovanju s Trubarjevo hišo literature. Festival bo obsegal tri večere bralnih uprizoritev dramskih besedil, ki so nastali skozi večmesečno delavnico. O […] The post Brina Klampfer in Varja Hrvatin: “Vzkrik! postaja platforma, kjer se dramatiki, režiserji ter igralci med seboj spoznavajo in povezujejo” appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Ajda Valcl bere sodobno slovensko dramo

SiGledal Novice, 23. marec 2018 ― Režiserka Ajda Valcl je štafeto branja sodobne slovenske dramatike sprejela iz rok Saše Mihelčič. S pomočjo SiGledalovega iskalnika je prebrskala bazo sodobnih slovenskih dramskih besedil in se odločila, da obiskovalcem portala v branje priporoči tekst Pigmalion Mihe Mareka.
Ostajam zvesta sebi

Ostajam zvesta sebi

eRast, 23. marec 2018 ― Mojca Črtalič Andolšek, direktorica podjetja FerroČrtalič, predsednica Območne obrtno podjetniške zbornice Novo mesto, članica Upravnega odbora Obrtne zbornice Slovenije, članica…
1933 Dane – Lovci

1933 Dane – Lovci

Stare slike (Cerknica), 23. marec 2018 ― »Medved takisto kmalu je padel – pod smrtnimi piki čebel, ko je kradel. Svinja ni dosti več ropala, žrla: pozimi jo v snegu je puška podrla.« (Branko Ćopić: Ježeva hišica, prevedel Severin Šali) Takole jih poimenuje Janez Kebe v svoji knjigi: Franc Petrič – Maškov, Anton Kraševec – Kovačev s Škrilj, Franc Kraševec – Malenski, […]

V PTL premiera plesnega sola Rosane Hribar Orlandina

SiGledal Novice, 23. marec 2018 ― V Plesnem teatru Ljubljana (PTL) bo nocoj premiera plesnega sola Rosane Hribar Orlandina v koreografiji Risime Risimkin. Osnova za solo je roman Orlando, v ospredju pa je intimna pripoved plesalke kot preplet pogledov treh močnih žensk iz različnih kulturnih, političnih in časovnih obdobij: Virginie Woolf, Risime Risimkin in Rosane Hribar.
še novic