Pomladna ustvarjalna delavnica s KUD Svoboda Prebold

Medobčinska matična knjižnica Žalec, 24. marec 2018 ― V soboto, 24. marca 2018, je v Občinski knjižnici Prebold potekala pomladna ustvarjalna delavnica, ki sta jo vodili Mojca Škrabl in Ana Ajdič iz Kulturno-umetniškega društva Svoboda Prebold. »Z neba nam sije sonček zlat, saj prišla je k nam pomlad« je bila vodilna misel, ki je otroke in njihove starše usmerila k ustvarjanju. V teh dneh je nastopilo prvo enakonočje v letu. Čas, ko je sonce na nebu natančno nad ekvatorjem, dan in noč sta enako dolga. To je čas, ko slavimo rojstvo mladega sonca, zmago dobrih, svetlih sil nad ...
20. FDF: sklop kratkic

20. FDF: sklop kratkic

Koridor, 24. marec 2018 ― Druga stran vsega (Druga strana svega, rež. Mila Turaljić; Srbija, Francija, 2017) Ocena: +   Beograjčanka Mila Turajlić je navdušila že leta 2010 s svojim prvencem Cinema Komunisto. Ideja za drugi film se je rodila že pred prvim, a je potrebovala čas, da je dozorela. Snemanje je potekalo dolgih 5 let, nabralo se je ogromno ur […] The post 20. FDF: sklop kratkic appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Cirkulacija 2: Program 2018

Cirkulacija 2, 24. marec 2018 ― Z novim veseljem napovedujemo otvoritev najnovejše sezone 2018/ letnik XI v Cirkulaciji 2! Četrtek, 12. april 2018 ob 20.30: In vendar se vrti | Eppur Si Muove; Stefan Doepner, Borut Savski, Boštjan Leskovšek in Alessandro Di Giampietro z novimi domislicami… (foto: Stefan Doepner – spinningSpeakerMicrophoneFeedbackSystem) Trmoglava izjava ”eppur si mouve”| ”in vendar se vrti” seveda […]
Botoksično

Botoksično

Odzven, 24. marec 2018 ― Botoks kot sinonim za zunanjo korekcijo obraznih gub in gubic, večno polirano mladostnost ali strupeni melem za našo notranjost, ki v majhnih, strogo nadzorovanih odmerkih poživi dušo in telo, a le na kratki rok. Kakorkoli se slednje sliši medicinsko ali lepotno (ne)upravičeno, je pred nami dolgometražni glasbeni prvenec Botox, katerega učinek je dosti globlji in trajnost daljša.
Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 24. marec 2018 ― Založba Učila international je izdala roman Zadnje dekle Nadie Murad, Slovenski gledališki inštitut je izdal knjigo Mojce Kreft Franci Križaj: V varnem pristanu ustvarjalnega nemira, gledališka vinjeta. Založba Miš je izdala zbirko zgodb Koko Dajsa v mestu Maše Ogrizek, pri Mladinski knjigi pa je izšel priročnik Vrt na balkonu Masche Schacht.

Tery Žeželj bere sodobno slovensko dramo

SiGledal Novice, 24. marec 2018 ― Tery Žeželj je študentka drugega letnika dramaturgije in scenskih umetnosti na AGRFT. Štafeto branja sodobne slovenske dramatike je sprejela iz rok Luke Marcena. S pomočjo SiGledalovega iskalnika je prebrskala bazo sodobnih slovenskih dramskih besedil in se odločila, da obiskovalcem portala v branje priporoči tekst Blaznost igre Nebojše Pop-Tasića.

1905 – Umre Jules Verne

Zgodovina na dlani, 24. marec 2018 24. marca leta 1905, je v Amiensu v Franciji zaradi posledic sladkorne bolezni umrl francoski utopistični pisatelj in pesnik Jules Verne. Star je bil 77 let. Pokopan je na pokopališču La Madeleine v Amiensu. Jules Verne velja za pionirja znanstvene fantastike kot književne zvrsti. Pisal je o potovanjih s plovili … Preberi The post 1905 – Umre Jules Verne appeared first on Zgodovina na dlani.
1873 Trst – Album avstrijske vojne mornarice

1873 Trst – Album avstrijske vojne mornarice

Stare slike (Cerknica), 24. marec 2018 ― Na fotografiji, ki je nastala med leti 1873 in 1875, je fregata “Nadvojvoda Ferdinand Max.”, bojna ladja avstrijske vojne mornarice. Fregate so bile najprej hitre ladje s tremi jambori in dvema palubama, na katerih je bilo nameščenih kakih 50 topov, prav take, kakršne smo videli v pustolovskih gusarskih filmih. Kasneje, z iznajdbo parnega stroja, so […]
Ready Player One (2018)

Ready Player One (2018)

Deseta umetnost, 24. marec 2018 ― Spielberg je nazaj z velikim pokom pustolovske ode pop kulturi iz 80. let prejšnjega stoletja! Legendarni režiser in večkratni oskarjevec se je lotil občutljive tematike, saj si je za svojo najnovejšo kreacijo izbral predložni material knjižne uspešnice avtorja Ernesta Clinea, in prenesti takšno zgodbo na velika platna, je kot po pravilu izredno nehvaležna naloga. Dve […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    eXistenZ (1999)  Pasolini (2014)  Side Effects (2013)  [Pozor, hud prizor] – American History X (1998)  Halloween (1978) Copyright © Deseta umetnost [Ready Player One (2018)], All Right Reserved. 2018.
še novic