Večno nezadovoljstvo brezmadežnega slovenskega uma

Večno nezadovoljstvo brezmadežnega slovenskega uma

LUD Literatura, 4. april 2018 ― Lajki ne vplivajo le na našo samopodobo, ampak na prihodnost družbe, v kateri živimo. Facebook je (vsak) svet razdelil na dva pola, ki se med seboj vse manj pogovarjata, ki se vrtita v svojih milnih mehurčkih in ki vse bolj krepita všečna in zakoreninjena prepričanja, ki krepijo priljubljenost znotraj mehurčka. Prostora za dialog skorajda ni več.
Enajst let in sto petdeset tisoč dogodkov

Enajst let in sto petdeset tisoč dogodkov

Kulturnik, 4. april 2018 ― Najbolj priljubljena Kulturnikova storitev je najava kulturnih dogodkov po Sloveniji. V državi je prek 5000 različnih kulturnih prizorišč, število dogodkov, ki se zvrstijo v enem letu, pa merimo že v desettisočih. Podatke o dogodkih Kulturnik zajema strojno iz različnih spletnih virov, ki jih delimo po tipu tehničnega standarda: regionalni portali nekdanje mreže multimedijskih centrov po Sloveniji, […]

Prvič v Sloveniji – zločin in kazen s Trivium

Kino Šiška, 4. april 2018 ― Mešanica heavya, thrasha, metalcora, malo melodičnega deatha in zadnjih drobtin čokoladnega zajca. Neko zmerno količino žegna zdrav primerek že prenese, potem pa je najbolj varno nazaj na stara grešna pota. Konec koncev, zakaj bi kdo silil v onstranstvo, če pa je metal na tej strani. Pa še čez Alpe sili. Trivium prvič v Sloveniji s Power Trip in Venom Prison, aleluja, spet slavimo Kino Šiška.

Zvokotok (19.4.2018 19:30)

Španski borci, 4. april 2018 ― Cikel Zvokotok se posveča sodobni komponirani glasbi. Njegov namen je povezovanje prostorov ustaljenega institucionalnega umetniškega delovanja s prostori dinamičnega delovanja nevladnih organizacij. Vzpostaviti želimo neobremenjen prostor dialoga in preseči umetno razmejitev med področji in prizorišči umetniškega delovanja.
Blackoutt predstavljajo novi album, "The Culture Of"!

Blackoutt predstavljajo novi album, "The Culture Of"!

SPRP, 4. april 2018 ― Blackoutt prinašajo nov val energije in zvokovne podobe. Foto: arhiv fb Blackoutt so postregli z drugo izdajo, ki nosi naslov "The Culture Of". Nanjo se je pretihotapilo pet dolgometražnih pesmi v upanju, da dosežejo želeno poslušalstvo. Album je izšel na CD ploščku, katerega lahko naročite na naslovu: blackoutt.bend@gmail.com, za poslušanje pa je dostopen tudi tukaj. Izdajo je pod okrilje vzela ter podprla ZPP - Založba Punk Portala. The Culture Of by Blackoutt Blackoutt so štiričlanska stoner rock skupina iz Postojne. S svojo brezkompromisno riffovsko glasbo, obdano s psihedeličnimi kitarami in grungersko držo, že vrsto let utirajo pot po klubovskih in festivalnih odrih doma ter v tujini. Tako fantje podajajo surovi inštrumental, ki mu ni mar za odsotnost vokalnih linij. V letu 2013 je skupina izdala svoj prvenec z naslovom "Behind", s katerim so pokazali odločen razvoj v zgodbeno atmosferični smeri, ta pa se še jasneje izraža na pravkar izdanem albumu "The Culture Of". Novo izdajo je pospremil tudi video za pesem "Fly", ki si ga lahko ogledate spodaj. V maju bodo svoje zvoke tresli na turneji po Italiji, v kratkem pa jih čakajo tudi nastopi v: 14.4. // Klub Baza, Ajdovščina 27.4. // Dvorana Rog, Ljubljana 28.4. // MKK, Črnomelj Piše: Matej Urbanč

1949 – Nastanek zveze NATO

Zgodovina na dlani, 4. april 2018 4. aprila leta 1949 je bila s pogodbo podpisano v Washingtonu ustanovljena Severnoatlantska obrambna organizacija – NATO (North Atlantic Treaty Orhanization). V zavezništvu je na začetku bilo 12 držav: Belgija, Danska, Francija, Islandija, Italija, Kanada, Luksemburg, Nizozemska, Norveška, Portugalska, Velika Britanija in glavna ter vodilna članica zveze, ZDA. Organizacija, ki … Preberi The post 1949 – Nastanek zveze NATO appeared first on Zgodovina na dlani.

ODILO. ZATEMNITEV. ORATORIJ., 20. in 21. 4. 2018

Kino Šiška, 4. april 2018 ― Odilo Globočnik (ali Globocnik) se je rodil 21. aprila 1904 v Trstu, v družini, ki je bila po poreklu iz Tržiča na Gorenjskem. Kot eden vodilnih avstrijskih nacionalsocialistov je odigral ključno vlogo pri padcu avstrijske vlade in anšlusu. Pozneje ga je Himmler, ki je cenil njegovo neusmiljenost in privrženost stvári, postavil za voditelja SS in policije v okrožju Lublin.

Na tekmovanju mladih plesalcev OPUS 1 najboljša Filip Štepec in Monika Witkowska

SiGledal Novice, 4. april 2018 ― Minulo soboto je v Slovenskem Ljudskem gledališču Celje in Plesnem forumu Celje potekalo že 10. mednarodno tekmovanje mladih plesnih ustvarjalcev OPUS 1 – Plesna miniatura 2018. Na prireditvi se je zvrstilo 27 vrhunskih plesnih točk na temo kulturne dediščine pod skupnim naslovom »Včerajšnji dnevi plešejo s teboj«. Nagrado za najboljšo predstavo v celoti sta prejela Filip Štepec v starostni kategoriji B in Monika Witkowska v kategoriji C.

V Celju prva zgolj sodobnemu animiranemu filmu posvečena razstava

Misli, 4. april 2018 ― V Galeriji sodobne umetnosti Celje bodo 13. aprila odprli razstavo Slovenski animirani film 2006-2017. Gre za prvi poskus skupinske predstavitve slovenskih avtorjev animiranih filmov v galerijskem prostoru in zajema 12 plodovitih let. Ob razstavi bo v Kinu Metropol potekala tudi dvodnevna revija slovenskega animiranega filma.

Premiera Bellinijeve Mesečnice

SNG Maribor, 4. april 2018 ― Opera Slovenskega narodnega gledališča Maribor bo v petek, 6. aprila, premierno uprizorila opero Vincenza Bellinija Mesečnica (La sonnambula) v režiji Huga de Ane in pod taktirko Simona Robinsona, režiser slovenske uprizoritve je Filippo Tonon. Nastopili bodo Petya Ivanova, Martin Sušnik, Luka Brajnik, Valentina Čuden, Irena Petkova, Jure Počkajin  Bogdan Stopar ter balet, zbor in orkester Opere in Baleta SNG Maribor.

Kinodvor v Centru Zalog

Kinodvor, 4. april 2018 ― V aprilu in maju gostujemo v dvorani novega sodobnega Centra Zalog! V popoldanskih urah bo Kinobalonov program razveseljeval družine in otroke, medtem ko bodo v večernih urah na sporedu aktualni filmi raznolikega in kakovostnega programa mestnega kina.
Partibrejkers & Vizelj: Smrt fašizmu, sloboda čoveku!

Partibrejkers & Vizelj: Smrt fašizmu, sloboda čoveku!

RockOnNet, 4. april 2018 ― Fakt, ki ga lahko ta večer le podkrepimo, je ta, da so nekatere stvari z leti le boljše. Partibrejkers so trademark, so legende, so nosilci sporočila nekih drugih, ne tako oddaljenih časov, a so eni redkih, ki so sporočilo, stanco upora ter pokončnosti, še bolj pa neskvarjeno slo po ustvarjanju, po muziciranju ter nadaljevanju niza dobrega s še boljšim prenesli ter skovali kot trden jekleni most prek nekdaj skupnih prostorov ter med nekdaj skupnimi časi v celoto z vsebino in potenco.

Ne spreglej – možnost za opravljanje praktičnega usposabljanja v MAO

Fakulteta za dizajn, 4. april 2018 ― Muzej za arhitekturo in oblikovanje ( MAO) vabi zainteresirane študente, da se prijavijo za opravljanje študijske prakse, v oddelku za dogodke, v oddelku za izobraževanje, v oddelku za arhitekturo, oblikovanje in fotografijo ter v Centru za kreativnost. Opis dela: pomoč pri organizaciji delavnic in ostalih dogodkov v Centru za kreativnost; pomoč pri organizaciji mednarodnih dogodkov […]
Steklena ura klasičnih hrepenenj 2018

Steklena ura klasičnih hrepenenj 2018

Airbeletrina, 4. april 2018 ― (Nekatere možnosti so tako veličastne, da jih lahko nagovorimo le v Naslovih) I Nov BMW terenec Rdeča sestra Steklina in gin Klasično hrepenenje Moder sneg Incestoidna psihologija Para-porno-psihopaleontologija Steklena ura Kriptolingvistika Sestra v ognju

RAZPIS ZA PROSTO DELOVNO MESTO ŠIVILJA/ŠIVALEC

SLG Celje, 4. april 2018 ― Naziv delovnega mesta: ŠIVILJA/ŠIVALEC Podroben opis delovnega mesta: ŠIVANJE KOSTUMOV (STILNIH ALI MODERNIH); IZDELOVANJE DODATKOV ZA KOSTUME TER KOSTUMSKIH REKVIZITOV; POPRAVILO IN OBNAVLJANJE STARIH KOSTUMOV; LIKANJE IN PRANJE; IZDELOVANJE ENOSTAVNEJŠIH LUTK; VZDRŽEVANJE STROJEV IN ORODJA V KROJAČNICI; POMOČ ALI PO POTREBI NADOMEŠČANJE GARDEROBERJEV PRI PREDSTAVAH ALI VAJAH; OPRAVLJANJE DRUGIH GARDEROBERSKIH DEL; VODENJE FUNDUSA; SODELOVANJE PRI DRUGIH PRIREDITVAH IN DOGODKIH V OKVIRU ORGANIZACIJE ZAVODA.Zahtevana Izobrazba :srednja poklicna šola, smer tekstilna, konfekcijska, čevljarska in usnjarska tehnologijaTrajanje zaposlitve: določen čas - nadomeščanje.Pričetek dela 3.9.2018 Vrsta zaposlitve: polni delovni čas; Urnik dela: deljen delovni časDelovne izkušnje: 1 leto, poskusno delo: 2 mesecaDruga potrebna dodatna znanja oz. drugi pogoji za zasedbo:  znanje slovenskega jezika, vestnost, natančnost, spoštovanje rokov, iniciativnost, ažurnost; uporaba računalnika in elektronske pošte. Sprejemamo le prijave, poslane po NAVADNI pošti in z vsemi dokazili o izpolnjevanju razpisnih pogojev. Nepopolnih prijav ne bomo obravnavali.Rok za prijavo kandidatov: 19.4.2018Kontaktna oseba: LEA TOMAN, 03 426 42 02, tajnistvo@slg-ce.si

RAZPIS ZA PROSTO DELOVNO MESTO ŠIVILJA/ŠIVALEC

SLG Celje, 4. april 2018 ― Naziv delovnega mesta: ŠIVILJA/ŠIVALEC Podroben opis delovnega mesta: ŠIVANJE KOSTUMOV (STILNIH ALI MODERNIH); IZDELOVANJE DODATKOV ZA KOSTUME TER KOSTUMSKIH REKVIZITOV; POPRAVILO IN OBNAVLJANJE STARIH KOSTUMOV; LIKANJE IN PRANJE; IZDELOVANJE ENOSTAVNEJŠIH LUTK; VZDRŽEVANJE STROJEV IN ORODJA V KROJAČNICI; POMOČ ALI PO POTREBI NADOMEŠČANJE GARDEROBERJEV PRI PREDSTAVAH ALI VAJAH; OPRAVLJANJE DRUGIH GARDEROBERSKIH DEL; VODENJE FUNDUSA; SODELOVANJE PRI DRUGIH PRIREDITVAH IN DOGODKIH V OKVIRU ORGANIZACIJE ZAVODA.Zahtevana Izobrazba: srednja poklicna šola, smer tekstilna, konfekcijska, čevljarska in usnjarska tehnologijaTrajanje zaposlitve: določen čas - nadomeščanje.Pričetek dela 3.9.2018 Vrsta zaposlitve: polni delovni čas; Urnik dela: deljen delovni časDelovne izkušnje: 1 leto, poskusno delo: 2 mesecaDruga potrebna dodatna znanja oz. drugi pogoji za zasedbo:  znanje slovenskega jezika, vestnost, natančnost, spoštovanje rokov, iniciativnost, ažurnost; uporaba računalnika in elektronske pošte. Sprejemamo le prijave, poslane po NAVADNI pošti in z vsemi dokazili o izpolnjevanju razpisnih pogojev. Nepopolnih prijav ne bomo obravnavali.Rok za prijavo kandidatov: 19.4.2018Kontaktna oseba: LEA TOMAN, 03 426 42 02, tajnistvo@slg-ce.si
Popolno uničenje

Popolno uničenje

SIGIC - Novice, 4. april 2018 ― Domača metal zasedba Within Destruction te dni deluje s polno paro. Po vrnitvi z obsežne evropske turneje, ki se je odvijala med 27. februarjem in 25. marcem, je 30. marca izdala album Deathwish.
še novic