Naš Maister v besedi in sliki, ali kako se je general Maister umojstril v stripu

Kamnik.info, 13. februar 2020 ― Bilo je v sami Maistrovi hiši, muzeju na kamniški glavni, najlepši, po domače kar šutenski ulici. Zbrali smo se, da nam predstavijo knjigo. Tokrat ne prav navadno. Pisano zasnovana, v močni, trd (n)i vezavi, s prav takšnimi platnicami. Pritegne pogled. Naš Maister v stripu. V njem v prvih  sličicah ne še sabljaški mojster, a že ... Prispevek Naš Maister v besedi in sliki, ali kako se je general Maister umojstril v stripu je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Stene Kotlovnice so ozaljšane s stripi in ilustracijami

Kamnik.info, 13. februar 2020 ― V Mladinskem centru Kotlovnica je ponovno prišel čas, da se podoba Zasilne galerije spremeni, mistične podobe pa je zamenjal grafitni svinčnik in bel list papirja. Endi, avtor in umetnik stripov in ilustracij, s svojimi deli prikaže njegov vsakdan. Med deli je mogoče opaziti veliko portretov, ki prikazujejo njegove prijatelje, na drugih risbah pa z izjemnimi ... Prispevek Stene Kotlovnice so ozaljšane s stripi in ilustracijami je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

PREDSTAVITEV PESNIŠKE ZBIRKE MATEJE MOHORKO PISAN SVET, V POEZIJO UJET

Medobčinska matična knjižnica Žalec, 13. februar 2020 ― Pesniška zbirka Mateje Mohorko je nastala zaradi njenega hrepenenja po lepoti in človečnosti. Oblikovana je z občutkom, predvsem pa s srcem. Vanjo je po besedah Vesne Družinec Pilko, njene osnovnošolske učiteljice, ki jo je navdušila za književnost, ujela vse, česar se zaveda, predvsem ljudi, ki so okoli nje in jih ima neizmerno rada. Pisan svet, v poezijo ujet, sta barvno dopolnili Laura Ličer in Katja Škorjanc, ena s čopičem in druga s peresom, fotografije pa sta poleg avtorice prispevala tudi Mojca Sumrak in Bor Rojnik. Na glasbeno-literarnem večeru so literarno ...

Projekt mora koristiti regiji Zahodnega Balkana in imeti jasno utemeljen dolgoročni učinek

Motovila, 13. februar 2020 ― Na tehnični delavnici za prijavitelje na razpis Kultura za Zahodni Balkan (Ljubljana, 12. feb. 2020) smo udeležence opremili z vsemi informacijami o razpisu in jim svetovali, kako se lotiti pisanja podrobnega opisa projekta. The post Projekt mora koristiti regiji Zahodnega Balkana in imeti jasno utemeljen dolgoročni učinek appeared first on Motovila.

Kurent v očeh slovenskih ilustratorjev

Štajerski tednik, 13. februar 2020 ― Po uspešni obnovi Miheličeve galerije na Ptuju so 6. februarja v njej odprli razstavo slovenskih umetnikov in umetnic, ki so si za osrednji motiv svojega ustvarjanja izbrali lik kurenta v slovstveni folklori. Prva letošnja razstava Kuri, glan, glan je posvečena 60-letnici Kurentovanja in karnevala na Ptuju.
Svet je literatura, literatura je svet

Svet je literatura, literatura je svet

Literatura v živo, 13. februar 2020 ― Brez dvoma lahko trdimo, da je bil Doctorow vešč v spajanju zgodovinskih faktov in fikcije, pri čemer je ustvaril izjemno živ in razgiban konglomerat naracije, ki se bralcu morda bolj približa, oziroma mu sporoči več (in skoz različne prizme) o nekem obdobju ali dogodku kot zgodovinopisje samo.
GAZORPAZORP

GAZORPAZORP

Radio Študent, 13. februar 2020 ― Na radiu gostimo fante iz beograjske noise punk zasedbe Gazorpazorp pred nocojšnjim koncertom v klubu Gromka na Metelkovi. Pridružili jim se bodo še mariborski rokerji Coma Stereo.  
Hrvaške otroške igrače na razstavi v SEM

Hrvaške otroške igrače na razstavi v SEM

SEM, 13. februar 2020 ― Sporočilo za javnost Slovenski etnografski muzej Ljubljana, 13. februar 2020 Hrvaške otroške igrače na razstavi v SEM V četrtek, 20. februarja 2020, ob 18.00 bo v Slovenskem etnografskem muzeju odprtje gostujoče razstave Hrvaške otroške igrače med tradicijo in sodobnostjo iz Etnografskega muzeja Zagreb,  s katero želi muzej slovenski publiki razkriti del pomembne hrvaške dediščine. Razstava obeležuje predsedovanje Republike Hrvaške Svetu  EU in uspešno dolgoletno sodelovanje med muzejema, ki se bo v jeseni 2020 nadaljevalo z gostovanjem Slovenskega etnografskega muzeja v Etnografskem muzeju v Zagrebu z razstavo Kjer so čebele doma. Odprtju razstave bodo prisostvovali državni sekretar dr. Ivica Poljičak, predstavnik Ministrstva za kulturo Republike Hrvaške, mag. Petra Culetto, državna sekretarka Ministrstva za kulturo Republike Slovenije, predstavniki Veleposlaništva Republike Hrvaške v Sloveniji, gostji iz Etnografskega muzeja Zagreb, gospa Goranka Horjan, direktorica, in dr. Iris Biškupić Bašić, avtorica razstave, in drugi. Izpostaviti gre dejstvo, da so bile lesene otroške igrače iz Hrvaške, katerih spretnost izdelovanja in izrazna podoba ostajata nespremenjeni že več rodov. Zato je Veščina izdelave tradicionalnih lesenih otroških igrač z območja Hrvaškega Zagorja od leta 2009 vpisana na Unescov Reprezentativni seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva, s čimer sta njen pomen in vrednost potrjena na svetovni ravni. O razstavi: Razstavo Hrvaške otroške igrače med tradicijo in sodobnostjo si je avtorica dr. Iris Biškupić Bašić zamislila kot popotovanje skozi zgodovino igrač do danes. Njeno idejo je zanimivo razvila in vključila v zasnovo postavitve razstave oblikovalka Nikolina Jelavić Mitrović. Na razstavi je predstavljenih okoli 300 otroških igrač, od tradicionalnih do sodobnih, ki jih v zbirki hrani Etnografski muzej Zagreb. Med njimi so igrače, ki so jih izdelovali na začetku 20. stoletja, igrače, ki so nastale v obrtnih delavnicah, redke igra

Čajanka z Almo

Kamra.si, 13. februar 2020 ― Ljubiteljsko gledališče Teharje in Dom sv. Jožefa nad Celjem vabita na predstavo Čajanka z Almo, ki bo v nedeljo, 16. februarja 2020, ob 16. uri  v Kardinalovi dvorani.  Predstava Čajanka z Almo – utrinki (njene) umetniške duše je pripoved Almine življenjske zgodbe skozi odsev njene duše, njenih sanj, njenega gledanja na svet, njenih hrepenenj in želja, ter njenega odnosa do svojih bližnjih in svojega življenja. Izvajata Anica Milanović in Sonja MlejnikScenarij in režija: Anica MilanovićV počastitev 70. obletnice smrti    

Bor Pungerčič: Druga godba. O plakatu, javnem prostoru in vizualni kulturi.

OUTSIDER, 13. februar 2020 ― Festival Druga godba je festival »glasb sveta«. In kaj je to? »Glasbe sveta« so glasbena kategorija, ki zajema široko in pisano paleto glasbenih slogov z vsega sveta – tako folk, jazz in etno, ki so del zahodne produkcije, kot etnične, neotradicionalne in avtohtone glasbe, od sibirskega severa do najbolj oddaljenih obal Tihega oceana. Zaradi svojega… The post Bor Pungerčič: Druga godba. O plakatu, javnem prostoru in vizualni kulturi. appeared first on OUTSIDER.

Predhodniki Leonarda da Vincija: vojaško-tehnični izumitelji na pragu renesanse

Kamra.si, 13. februar 2020 ― Leonarda da Vincija (1452-1519) in njegovih renesančnih sopotnikov se spominjamo tudi po inovacijah na področju vojaške oborožitve in arhitekture. Manj znano je, da so prelomne korake na tej poti pred njimi opravili že številni drugi, po krivici pozabljeni izumitelji. Predavatelj dr. Tomaž Lazar iz Narodnega muzeja Slovenije bo v torek, 18. februarja 2020, ob 19. uri spregovoril o bogati zapuščini poznosrednjeveške vojaško-tehnične literature in njenih stvariteljih, predvsem o nemškem piscu in vojaškem inženirju Konradu Kyeserju iz 14. stoletja. Predavanje bo v kletni dvorani Slovanske in bežigrajske knjižnice na Einspielerjevi 1 za Bežigradom.  Dr. Tomaž Lazar iz Narodnega muzeja Slovenije (oddelek za zgodovino in uporabno umetnost) je velik poznavalec zgodovine do 18. stoletja, orožja in bojne opreme, vojaških taktik in obrambne arhitekture.

Kako napisati podroben opis projekta za razpis Kultura za Zahodni Balkan?

CED, 13. februar 2020 ― Podroben opis projekta (Detailed description of the project) je del obvezne dokumentacije razpisa Kultura za Zahodni Balkan (EACEA 39/2019), v katerem morate predstaviti projektno idejo in pri tem upoštevati cilje in prednostne naloge razpisa. Kako vse to napisati na 30. straneh in pri svoji utemeljitvi upoštevati omejitev števila znakov pri vsakem posameznem odgovoru v prijavnem obrazcu?
DELAVNICI 2020

DELAVNICI 2020

Kurja polt, 13. februar 2020 ― NAREDI SI FANZIN Delavnica izdelave festivalskega zina 14. 4.–19. 4. 2020 / rok za prijave: 7. 4. 2020 Brezplačna delavnica izdelave fanzina Naredi si fanzin je namenjena ljubiteljem žanrskega filma in vsem tistim, ki obožujete festivale in obfestivalsko dogajanje. Če si vešč/a urednikovanja, kritike, novinarstva, oblikovanja, ilustriranja, fotografiranja, snemanja ali pa te našteto [...] The post DELAVNICI 2020 appeared first on Kurja Polt.
Saša Nemec: Repair-a-thon (popravljalni maraton)

Saša Nemec: Repair-a-thon (popravljalni maraton)

Koridor, 13. februar 2020 ― V duhu trajnostnega razvoja in kritičnega pristopa do potrošništva je v sklopu BIO 26 Saša Nemec v podhodu Ajdovščina izvedla intervencijo z naslovom Repair-a-thon — popravljalni maraton. The post Saša Nemec: Repair-a-thon (popravljalni maraton) appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Center in galerija P74: Galerije morajo pritegniti splošno javnost, ne le strokovno publiko

OUTSIDER, 13. februar 2020 ― Galerija P74 je bila ustanovljena leta 1997, njeno delovanje pa ostaja že od vsega začetka usmerjeno predvsem v vizualne umetnosti in performans, s poudarkom na raziskovalnih in izobraževalnih projektih. Zavod P.A.R.A.S.I.T.E., pod okriljem katerega galerija deluje, podeljuje najpomembnejšo slovensko nagrado za mlade vizualne umetnike, Nagrado skupine OHO. Na vprašanja o povezanosti galerije z mestnim prostorom… The post Center in galerija P74: Galerije morajo pritegniti splošno javnost, ne le strokovno publiko appeared first on OUTSIDER.

zalagasper bosta konec februarja v kinu šiška predstavila svoj prvenec

Kino Šiška, 13. februar 2020 ― Širši javnosti sta se Zala in Gašper prvič predstavila z uspešnico Valovi, ki je obveljala za domačo skladbo predlanskega leta – to je potrdil tudi prejem glasbene nagrade zlata piščal. Njegov pretanjen, čuten elektronski pop in njen očarljivo zasanjan glas sta pač kot narejena drug za drugega. Od izida skladbe Valovi sta napisala še uspešnice Baloni, S teboi in Sebi, ki je mlada ustvarjalca popeljala čez peščene plaže Tel Aviva, kjer sta nas zastopala na izboru za pesem Evrovizije 2019.

Novičnik za samozaposlene v kulturi vabi nove naročnike!

KUD Trivia, 13. februar 2020 ― Vabimo k naročanju na mesečno e-publikacijo Novičnik za samozaposlene v kulturi, ki že šesto leto informira in svetuje samozaposlenim kulturnikom glede davkov, prispevkov, statusa in drugih vprašanj. Celoletna naročnina znaša 20 eur, vanjo pa so vključeni tudi kratki osebni nasveti naročnikom po potrebi. Preberite si pohvale naročnikov na Novičnik! Če se želite naročiti, pišite urednici […]
Začimbe jazza

Začimbe jazza

SIGIC - Novice, 13. februar 2020 ― V organizaciji Kluba študentov Kranj pričenja nov glasbeni cikel z naslovom Začimbe jazza. Prvi dogodek se bo odvil v soboto, 15. februarja 2020, v kranjskem TrainStation SubArtu.

NOVA IZDAJA DOMAČE JAZZCORE ZASEDBE KOROMAČ

Kino Šiška, 13. februar 2020 ― Pri Zavodu Jazz Cerkno je ob skrajnem koncu prejšnjega leta v fizični in spletni obliki izšel album domače jazzcore zasedbe Koromač iz Vrtojbe. Predstavitev plošče se bo zgodila v ponedeljek, 17. februarja, v Komuni Kina Šiška. Bend, ki se je sprva kalil kot bolj vokalni punkovski hardcore trio kitarista Aljaža Škrlepa, basista Matjaža Bajca in bobnarja Urbana Kušarja, smo lahko spremljali v razširjenem kolektivu že ob nastopu na Klubskem maratonu Radia Študent leta 2013.

Delavnica SAMOZAPOSLENI USTVARJALCI IN LETNI DAVČNI OBRAČUN

KUD Trivia, 13. februar 2020 ― Novičnik za samozaposlene v kulturi vabi k prijavam na delavnico, že deseto po vrsti. Namenjena je pripravam na letni davčni obračun, ki ga na delavnici lahko pomagamo tudi oddati. Delavnica bo potekala v sredo, 4. marca 2020 od 10.00 h – 13.00 h v Kinu Šiška, Trg prekomorskih brigad 3, v Ljubljani. Vodili jo bosta […]
Tretji del Ostijeve neformalne trilogije je predvsem ljubezenski roman

Tretji del Ostijeve neformalne trilogije je predvsem ljubezenski roman

Misli, 13. februar 2020 ― Pri Založbi Pivec je izšel tretji del trilogije Josipa Ostija z naslovom Življenje je srhljiva pravljica. O romanu, ki združuje vojni dnevnik pisateljeve matere, spomine in prebolevanje težke bolezni, je Osti dejal, da gre predvsem za ljubezenski roman, v katerem je iz pisem razvidna ljubezen med njim in materjo in njegova ljubezen do mačka Širaza.

TABLETOL v Studiu GAM ODPADE!

Ana Monro, 13. februar 2020 ― Spoštovani ljubitelji uličnega gledališča! Običajno ne podlegamo trendom, a žal moramo zaradi bolezni v igralski zasedbi uprizoritev naše predstave iz zdravstvenega okolja Tabletol, ki je bila predvidena v petek, 14. 2. ob 19.00 v Studiu GAM, odpovedati! Ogledali si jo boste lahko v marcu, točen termin pa vam še sporočimo, zato vabljeni, da nam sledite še naprej. ... The post TABLETOL v Studiu GAM ODPADE! appeared first on Ana Monro.
Vita Mavrič z novim albumom Nokturno žlahtnih duš nocoj v CD

Vita Mavrič z novim albumom Nokturno žlahtnih duš nocoj v CD

Misli, 13. februar 2020 ― Ena najvidnejših šansonjerk Vita Mavrič bo nocoj v Klubu Cankarjevega doma (CD) predstavila nov album Nokturno žlahtnih duš. V novih aranžmajih in slovenskem jeziku bo občinstvo lahko slišalo pesmi, ki jih je prepeval legendarni Arsen Dedić, pa tudi skladbe drugih glasbenikov, kot so Gino Paoli, Kemal Monteno, Georges Brassens in Trent Reznor.
1936 Grad Snežnik – Angela Gerl, čebelarska mojstrica

1936 Grad Snežnik – Angela Gerl, čebelarska mojstrica

Stare slike (Cerknica), 13. februar 2020 ― Angela Gerl roj. Žnidaršič, priznana in vsesplošno razgledana čebelarka, prva ženska, ki je opravila izpit za čebelarskega mojstra leta 1936. Angela Gerl, rojena 28. 5. 1896 v Podcerkvi, umrla leta 1945, soproga grajskega vrtnarja in čebelarja Janeza Gerla ml. je bila v tistem času izredno strokovno podkovana čebelarka. Tako zasledimo v Slovenskem čebelarju iz leta […]
BBC bo snemal dokumentarno serijo o Greti Thunberg

BBC bo snemal dokumentarno serijo o Greti Thunberg

Misli, 13. februar 2020 ― V Studiih BBC so napovedali, da bodo ustvarili dokumentarno serijo o mladi okoljski aktivistki Greti Thunberg. Serija bo sledila aktivistki na njeni mednarodni akciji osveščanja o okoljskih težavah, hkrati pa bo ponudila vpogled v to, kako je biti globalna ikona v obdobju odraščanja, poroča britanski The Guardian.

13. februarja 1931 je v Bogojini umrl Ivan Baša (madž. Bassa Iván), slovenski rimskokatoliški duhovnik, pisatelj, dekan Lendave in prekmurski politični voditelj

Kamra.si, 13. februar 2020 ― Iz domoznanske Kamre na današnji dan ...13. februarja 1931 je v Bogojini umrl Ivan Baša (madž. Bassa Iván), slovenski rimskokatoliški duhovnik, pisatelj, dekan Lendave in prekmurski politični voditelj. Rodil se je 11. aprila 1875 v Beltincih.  Osnovno šolo je obiskoval v rojstnem kraju in v Lendavi, gimnazijo pa na Madžarskem, nižjo v Kőszegu, višjo pa v Szombathelyju. Zatem je stopil v tamkajšnje bogoslovje. V duhovnika je bil posvečen leta 1898, nato pa nastavljen za kaplana v kraju Sveti Martin ob Rabi na Gradiščanskem. Med leti 1898 in 1902 je kaplanoval pri Svetem Juriju v Prekmurju, od 1902 do 1905 pa ponovno na Gradiščanskem, v Rohoncu. Leta 1905 je bil imenovan za župnika v Novi Gori, tri leta zatem pa je zaprosil za, tedaj izpraznjeno, mesto župnika v Bogojini. Tam je nato ostal do svoje smrti. Kmalu po prihodu v Bogojino je začel z župljani graditi novo cerkev po načrtu znanega slovenskega arhitekta Jožeta Plečnika, za kar mu pripisujejo izredne zasluge. Poleg tega je sodeloval pri ustanavljanju Kalendarja Srca Jezušovoga, Marijinega lista in Novin. Marijin list je nekaj časa tudi urejal. Sicer pa je vanj prispeval največ člankov. Leta 1928 je bil imenovan še za škofijskega duhovnega svetovalca za svojo cerkev, naslednje leto pa za upravitelja lendavske dekanije. Baši zasluge pripisujejo tako za skrb pri vzgoji duhovniških poklicev in katoliškega izobraženstva kot tudi za učno-vzgojno in narodnostno poslanstvo. Zelo pomembno delo za prekmursko pokrajino je namreč opravil s prevodom oziroma priredbo Katolicsanszkega katekizmusa za solare III. ̶ V. razreda, saj je bila ta knjiga kar nekaj desetletij skoraj edini učbenik v prekmurskih šolah v domačem jeziku. Vir: http://www.pomurci.si/osebe/ba%C5%A1a-ivan-/650/

13. februarja 1931 je umrl Ivan Baša (madž. Bassa Iván), slovenski rimskokatoliški duhovnik, pisatelj, dekan Lendave in prekmurski politični voditelj

Kamra.si, 13. februar 2020 ― Iz domoznanske Kamre na današnji dan ...13. februarja 1931 je v Bogojini umrl Ivan Baša (madž. Bassa Iván), slovenski rimskokatoliški duhovnik, pisatelj, dekan Lendave in prekmurski politični voditelj. Rodil se je 11. aprila 1875 v Beltincih.  Osnovno šolo je obiskoval v rojstnem kraju in v Lendavi, gimnazijo pa na Madžarskem, nižjo v Kőszegu, višjo pa v Szombathelyju. Zatem je stopil v tamkajšnje bogoslovje. V duhovnika je bil posvečen leta 1898, nato pa nastavljen za kaplana v kraju Sveti Martin ob Rabi na Gradiščanskem. Med leti 1898 in 1902 je kaplanoval pri Svetem Juriju v Prekmurju, od 1902 do 1905 pa ponovno na Gradiščanskem, v Rohoncu. Leta 1905 je bil imenovan za župnika v Novi Gori, tri leta zatem pa je zaprosil za, tedaj izpraznjeno, mesto župnika v Bogojini. Tam je nato ostal do svoje smrti. Kmalu po prihodu v Bogojino je začel z župljani graditi novo cerkev po načrtu znanega slovenskega arhitekta Jožeta Plečnika, za kar mu pripisujejo izredne zasluge. Poleg tega je sodeloval pri ustanavljanju Kalendarja Srca Jezušovoga, Marijinega lista in Novin. Marijin list je nekaj časa tudi urejal. Sicer pa je vanj prispeval največ člankov. Leta 1928 je bil imenovan še za škofijskega duhovnega svetovalca za svojo cerkev, naslednje leto pa za upravitelja lendavske dekanije. Baši zasluge pripisujejo tako za skrb pri vzgoji duhovniških poklicev in katoliškega izobraženstva kot tudi za učno-vzgojno in narodnostno poslanstvo. Zelo pomembno delo za prekmursko pokrajino je namreč opravil s prevodom oziroma priredbo Katolicsanszkega katekizmusa za solare III. ̶ V. razreda, saj je bila ta knjiga kar nekaj desetletij skoraj edini učbenik v prekmurskih šolah v domačem jeziku. Vir: http://www.pomurci.si/osebe/ba%C5%A1a-ivan-/650/
Melodije /5/

Melodije /5/

ARS Čas, prostor in glasba, 13. februar 2020 ― Melodija kot ornament - Preprosto, z navdihom Melodija je v glasbenih delih pomemben element. Vsak poslušalec si najprej zapomni melodijo, potem šele vse drugo. »Vsega drugega« pa je zelo veliko in sestavlja celovito sliko, ki zadrži razkošje glasbene umetnine tudi takrat, kadar je morda še pomembnejše in za pomnenje melodije odločilno. Včasih se melodija rodi kot preprosta, z navdihom ozarjena glasbena misel. Obstajajo pa tudi take, ki so svojo preprosto nazornost okrasile.
Anja Medved, Nadja Velušček - Mesto na travniku (2004) Dokumentarni video/ Avtorski video

Anja Medved, Nadja Velušček - Mesto na travniku (2004) Dokumentarni video/ Avtorski video

DIVA nove pridobitve, 13. februar 2020 ― Ob priključitvi Primorske k Jugoslaviji je Gorica ostala v Italiji. Na jugoslovanski strani so leta 1948 začeli graditi novo Gorico. Mesto na travniku, na močvirju, na zapuščenem pokopališču ob stari Frnaži je dolga leta stalo kot skelet sredi praznega prostora ob neizmerno široki ulici, ki ni nikamor vodila. Ljudje, ki so se vanj selili iz vseh koncev in krajev, so kmalu ugotovili, da so se znašli na “divjem zahodu” in da si bodo Novo Go...
Miha Vipotnik - Sočasja (2017) Dokumentarni video/ Avtorski video

Miha Vipotnik - Sočasja (2017) Dokumentarni video/ Avtorski video

DIVA nove pridobitve, 13. februar 2020 ― Zgodba o pesniku - protagonistu filma, ki ob izidu svoje nove zbirke pesmi prejme sporočilo o najdbi davno izgubljenih video posnetkov pokojnega pisatelja, pesnika in esejista Jureta Detele. Vipotnikovi posnetki, ki so bili po naključju dejansko najdeni, so hkrati tudi redka introspekcija v samo bistvo Detelovega umetniškega ustvarjanja. Pesnik - protagonist filma zdaj, med poslušanjem pesnika Detele s trakov, zamišljeno premleva svojo življenjsko pot.

Avtorske pravice v KKS

MAO, 13. februar 2020 ― Ker so primeri zaščite avtorskih pravic po posameznih panogah kulturnega in kreativnega sektora lahko zelo različni, želimo s pomočjo vaših izkušenj priti do praktičnih problemov in vprašanj, na katere bi odgovarjali v nastajajočem priročniku.  
Film Oče na 70. Berlinalu

Film Oče na 70. Berlinalu

BSF, 13. februar 2020 ― Od 20. februarja do 1. marca bo potekal jubilejni 70. mednarodni filmski festival v Berlinu. Letos se je v uradni programski sklop Panorama uvrstil manjšinski koprodukcijski celovečerni film Oče režiserja Srdana Golubovića. Gre za srbsko – francosko – nemško – hrvaško – slovensko - bosansko koprodukcijo. Slovenski koproducent je Danijel Hočevar iz produkcijske hiše Vertigo.
še novic