Prekla

Prekla

MMC Gledamo, 12. februar 2020 ― Nobelovka Svetlana Aleksijevič je za svojo prvo knjigo Vojna nima ženskega obraza (1983) zbirala zgodbe ruskih žensk, ki so se v drugi svetovni vojni borile na strani Rdeče armade – kot bolničarke, ostrostrelke, tankistke, pilotke, topničarke . . .
Čakajoč natikač

Čakajoč natikač

Radio Študent, 12. februar 2020 ― Malce matast in z ne čisto zbranimi mislimi se znajdeš med rjuhami. Ampak te rjuhe dišijo drugače kot doma. So trde, z že zdelano, robustno strukturo, krajši izlet dol po aveniji spomina na plan prinese popoldansko spanje v otroškem vrtcu, kjer so ti kljub poskusom upora skušali s počitkom presekati dan na dvoje.

Vodja Kavč festivala Matija Solce: Umetniki, gostitelji in gostje vselej najdejo simbiozo (intervju)

SiGledal Novice, 12. februar 2020 ― Subkulturni festival Kavč, ki gostuje predvsem v zasebnih prostorih, je v polnem teku, v Ljubljani že četrtič, širi pa se tudi v druga mesta. Njegov vodja, glasbenik in lutkar Matija Solce, je za STA dejal, da njihovi dogodki resda zahtevajo angažma gledalca, a na koncu umetniki, gostitelji in gostje vselej na nek način najdejo simbiozo.

V vrsti

Vrabec Anarhist, 12. februar 2020 ― Rad imam te prozorne ljudi, ker se skozi njih vidi vse. Tudi sam sem prozoren človek: moje srce je prozorno, moja duša je prozorna, moje misli so prozorne. The post V vrsti appeared first on Vrabec Anarhist.

Staš Ravter imenovan za ravnatelja ljubljanske Opere

SiGledal Novice, 12. februar 2020 ― Z 10. februarjem je bil za ravnatelja SNG Opera in balet Ljubljana imenovan Staš Ravter, ki je javni zavod od aprila lani vodil kot vršilec dolžnosti. Na položaj za nadaljnjih pet let ga je imenoval minister za kulturo, ki opravlja tekoče posle, Zoran Poznič. Ljubljanska Opera je ravnatelja dobila po treh neuspelih razpisih za ta položaj.
Staš Ravter imenovan za ravnatelja ljubljanske Opere

Staš Ravter imenovan za ravnatelja ljubljanske Opere

Misli, 12. februar 2020 ― Z 10. februarjem je bil za ravnatelja SNG Opera in balet Ljubljana imenovan Staš Ravter, ki je javni zavod od aprila lani vodil kot vršilec dolžnosti. Na položaj za nadaljnjih pet let ga je imenoval minister za kulturo, ki opravlja tekoče posle, Zoran Poznič. Ljubljanska Opera je ravnatelja dobila po treh neuspelih razpisih za ta položaj.

Kombinat: Dvojčka na robu mesta

OUTSIDER, 12. februar 2020 ― Enovite, a vendar samosvoje – tako bi lahko opisali štiri bivalne enote v dvojčkih, ki so jih na robu mesta zasnovali Kombinat arhitekti. Kako zasnovati večstanovanjsko zazidavo, da bo ta poenotena, za izvedbo enostavnejša in blažja za oči, pa vseeno dovolj fleksibilna in individualna za raznolike življenjske sloge njenih prebivalcev ? Uniformnost v arhitekturi prinaša svoje… The post Kombinat: Dvojčka na robu mesta appeared first on OUTSIDER.
Jurja si je prirepal UM!

Jurja si je prirepal UM!

SIGIC - Novice, 12. februar 2020 ― V soboto, 8. februarja 2020, je Klub K4 gostil svojevrsten poklon našemu velikemu pesniku. Na prvem tradicionalnem Jurja Freestyle Rap Battlu se je za čast, slavo in zelo otipljivih 1.000 EUR po piramidnem sistemu na izpadanje pomerilo osem hitrojezičnih mojstrov prostega sloga.

IŠČE SE DIZAJNER STREETWEAR OBLAČIL / GRAFIK ZA OBLAČILA

Fakulteta za dizajn, 12. februar 2020 ― DIZAJN STREETWEAR OBLAČIL V agenciji Bid Bid (www.bidbid.io), kjer smo specializirani za digitalni advertising in prodajo, se zelo resno lotevamo priprave lastne znamke za streetwear. Imamo izdelano vizijo, kaj želimo sporočati z znamko, kakšen vibe bo imela in kaj bo predstavljala, poznamo ciljno skupino, z oglaševanjem in prodajo imamo 10+ let izkušenj… Edini mini problem […] The post IŠČE SE DIZAJNER STREETWEAR OBLAČIL / GRAFIK ZA OBLAČILA appeared first on Fakulteta za dizajn.
še novic