Kratka zgodovina italijanskega filma

MAF - Mad About Film, 22. maj 2021 ― Mad About Film (MAF) Kratka zgodovina italijanskega filma V devetdesetih letih osemnajstega stoletja sta brata Lumière posnela prvi kratki film, to je bil Odhod iz tovarne (La Sortie des usines Lumière, 1895), trajal je petiinštirideset sekund. Film prikazuje točno to, kar opisuje naslov. Skupina delavcev zapušča tovarno na … Kratka zgodovina italijanskega filma
Army of the Dead (2021)

Army of the Dead (2021)

Deseta umetnost, 22. maj 2021 ― Filmi na temo živih mrtvecev moji malenkosti niso bili nikoli posebej pisani na kožo iz dveh razlogov; zombiji mi že sami po sebi niso pretirani zanimivi ali strašljivi, prav tako pa velika večina tovrstnih filmov zgolj reciklira ene in iste zaplete o skupini preživelih, ki se znajdejo sredi zombi apokalipse. Akcijske grozljivke Army of the Dead sem […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Zapelji me, če me moreš  There Will Be Blood (2007)  Hardcore Henry (2015)  Tyrel (2018)  John Wick: Chapter 3 - Parabellum (2019) Copyright © Deseta umetnost [Army of the Dead (2021)], All Right Reserved. 2021.

Zdenko Vrdlovec: “Italijanski neorealistični filmi so vplivali na svetovno kinematografijo”

MAF - Mad About Film, 22. maj 2021 ― Mad About Film (MAF) Zdenko Vrdlovec: “Italijanski neorealistični filmi so vplivali na svetovno kinematografijo” Zdenko Vrdlovec, kulturni novinar in dolgoletni filmski kritik, sodi med najuglednejše presojevalce filmske kulture na Slovenskem. Napisal je najbolj obsežno knjižno študijo o zgodovini slovenskega filma Zgodovina filma na Slovenskem (2013). V intervjuju sva se pogovarjala o italijanskem filmu in … Zdenko Vrdlovec: “Italijanski neorealistični filmi so vplivali na svetovno kinematografijo”

Kretenski karantenski panter

Vrabec Anarhist, 22. maj 2021 ― Panter je grb za vazalno Republiko Norik, naš yeah-yeah Jeti. Čeprav so ga ponosili nacisti, ga naši polpeti kažejo s silnom ponosom na ponarejenih srcétih. The post Kretenski karantenski panter appeared first on Vrabec Anarhist.

Kretenski karantenski panter

Vrabec Anarhist, 22. maj 2021 ― Panter je grb za vazalno Republiko Norik, naš yeah-yeah Jeti. Čeprav so ga ponosili nacisti, ga naši polpeti kažejo s silnom ponosom na ponarejenih srcétih. The post Kretenski karantenski panter first appeared on Vrabec Anarhist.
Priročnik za mlade: Zadnji tango v Parizu

Priročnik za mlade: Zadnji tango v Parizu

MAF - Mad About Film, 22. maj 2021 ― Mad About Film (MAF) Priročnik za mlade: Zadnji tango v Parizu O avtorju Bernardo Bertolucci (1941 – 2018) je bil italijanski režiser in scenarist, najbolj znan po svojih filmih Komformist, Zadnji tango v Parizu, 1900 in Zadnji kitajski cesar, za katerega je bil nagrajen z oskarjem in zlatim … Priročnik za mlade: Zadnji tango v Parizu

Seznam: 10 izvrstnih italijanskih filmov

MAF - Mad About Film, 22. maj 2021 ― Mad About Film (MAF) Seznam: 10 izvrstnih italijanskih filmov Izbranih 10 filmov je nekaj najbolj znanih, impresivnih ali zabavnih stvaritev italijanske filmografije. Opisov filma nisem pisala, niti ni tukaj zabeleženo, kaj dela film tako izvrsten: ideja je, da si jih ogledate brez vnaprej prebranih recenzij ali poteka zgodbe in … Seznam: 10 izvrstnih italijanskih filmov
Konec julija bo prestolnico zavzel 62. Jazz festival Ljubljana

Konec julija bo prestolnico zavzel 62. Jazz festival Ljubljana

Misli, 22. maj 2021 ― Po lanski spletni izvedbi Jazz festivala Ljubljana organizatorji za letos napovedujejo dogajanje v živo, ki bo med 28. in 31. julijem potekalo v Parku Sveta Evrope pred Cankarjevim domom (CD) ter v Klubu in dvoranah CD. V načrtu je 25 koncertov, vključno z zvezdnikom Avishaijem Cohenom ter številnimi domačimi in tujimi glasbeniki.

Junija v Kranju Igralski filmski festival Kranj - KRAFFT

Misli, 22. maj 2021 ― Društvo slovenskih avdiovizualnih igralcev v sodelovanju s partnerji junija v Kranju pripravlja prvi Igralski filmski festival Kranj - KRAFFT. Festival, ki bo med 15. in 20. junijem potekal na šestih prizoriščih starega mestnega jedra Kranja, bo v celoti posvečen umetnosti filmske in televizijske igre.

Scenarnica ABC: Writers Room

Društvo slovenskih režiserjev, 22. maj 2021 ― Vabimo vas na še zadnje iz pomladnega cikla spletnih predavanj Scenarnica ABC – tokrat se bodo o pisanju v writers room pogovarjali scenaristi Martin Horvat, Boris Dolenc in moderator Blaž Završnik, in sicer v torek, 25. maja, ob 20.00. Prijave sprejemamo do torka, 25. 5. opoldan na info@gmail.com. Udeležba je brezplačna, število udeležencev je omejeno. Prijavljenim bomo povezavo posredovali uro pred začetkom predavanja. Prijazno vabljeni! […]

Nina Granda: Še vedno parkirišče

OUTSIDER, 22. maj 2021 ― Eden najrazvpitejših projektov v sodobni zgodovini Berlina nastaja v švicarskem biroju Herzog & de Meuron. Projektno skupino je ob zasnovi arhitekture vodila diplomantka ljubljanske fakultete za arhitekturo Iva Smrke Kröger. (link)  Za zasnovo Muzeja umetnosti 20. stoletja v Berlinu so leta 2016 razpisali odmeven mednarodni natečaj, ki je pritegnil najrelevantnejše biroje na svetu – med… The post Nina Granda: Še vedno parkirišče appeared first on OUTSIDER.
1700 Koper – Naselje na otoku

1700 Koper – Naselje na otoku

Stare slike (Cerknica), 22. maj 2021 ― Veduto Kopra je naslikal Marco Sebastiano Giampiccoli (Benetke, 18. julija 1737 – Benetke, 23. junija 1809), italijanski graver. Naselje na otoku naj bi nastalo že v pozni antiki. Aegida, Capris, Capritana insula, Caput Ystriae, Justinopolis, Caput Histriae, Capo d’Istria, Capodistria, Koper, Kopar je le nekaj imen, ki jih je v zadnjih dva tisoč letih nosilo […]

22. maja 1895 se je v Barkovljah pri Trstu rodil Cvetko Ščuka, akademski slikar

Kamra.si, 22. maj 2021 ― Iz domoznanske Kamre na današnji dan ...22. maja 1895 se je v Barkovljah pri Trstu rodil Cvetko Ščuka, akademski slikar. Umrl je 14. januarja 1987 v Celju.   Rojen je bil v Barkovljah pri Trstu, tam je tudi obiskoval osnovno šolo in maturiral na gimnaziji v Pazinu. Že na gimnaziji ga je za slikanje navdušil njegov profesor Saša Šantel, tako da je v letih 1911/12 obiskoval umetno–obrtno šolo v Ljubljani, v šolskem letu 1913/14 pa hospitiral na umetniški akademiji na Dunaju. Šolanje je prekinila 1. svetovna vojna, kot prostovoljec se je bojeval leta 1915 na ruski strani v bojih v Dobrudži, leta 1919 delal kot umetniški režiser pri Kunstfilmu na Dunaju in maja 1921 končal Umetniško akademijo v Firencah.
še novic