Simo Važič #odtokiadotokia (2)

Simo Važič #odtokiadotokia (2)

Zgodovinski arhiv Celje (ZAC), 25. julij 2021 ― V trajanju olimpijskih iger Tokio 2020 razkrivamo v spletni rubriki Iz hiše pisanih spominov nekaj vtisov iz kariere celjskih olimpijk in olimpijcev, ki so nastopili na igrah v Tokiu leta 1964. Simo Važič (1934-2019) »Športno kariero atleta dolgoprogaša sem začel leta 1955, ko sem bil pri vojakih. V Celju, pri Kladivarju, me je najprej treniral […] The post Simo Važič #odtokiadotokia (2) first appeared on Zgodovinski arhiv Celje - Hiša pisanih spominov.

Z Letečim Holandcem začetek Wagnerjevega festivala

SiGledal Novice, 25. julij 2021 ― Z Wagnerjevo romantično opero Leteči Holandec se bo drevi v Bayreuthu začel festival glasbenega gledališča Richarda Wagnerja. Operi v režiji Dmitrija Černjakova bo dirigirala ukrajinska dirigentka Oksana Lyniv. Lani so bili organizatorji prisiljeni festival, ki poteka od leta 1876, zaradi pandemije covida-19 prvič v zgodovini odpovedati.
1990 Dolenja vas – Magduška

1990 Dolenja vas – Magduška

Stare slike (Cerknica), 25. julij 2021 ― Fotografija Jožeta Stražišarja iz Dolenje vasi prikazuje njegova starša, ko počivata na vaškem koritu. Za njima stoji njihova hiša. Jožetova mati Magda Stražišar — Magduška pa je bila znana pisateljica. Nazadnje sva se videla neko jesen pred kakimi tridesetimi leti v Goricah, ko je nabirala lešnike. Čeprav je o Magduški pisala na strani Stareslike že […]

14. festival KLOVNBUF

Bunker, 25. julij 2021 ― Mednarodni festival sodobne klovnade in novega cirkusa 26. julij1. avgustStara elektrarna Na vrhuncu dolgega, vročega poletja je čas za – še več cirkusa! Po uspešnem prvem delu je pred nami drugi del že 14. Festivala Klovnbuf, ki v letošnjem letu poteka v znamenju iskanja ravnotežja: med nebom in zemljo, med cirkusom in drugimi […] The post 14. festival KLOVNBUF appeared first on .
Poslovil se je Dario Cortese

Poslovil se je Dario Cortese

Društvo Slovenski staroverci, 25. julij 2021 ― Umrl je priznani strokovnjak za divje rastline in avtor več knjig Dario Cortese. Cortese je ves čas zagovarjal tezo, da take prehranske moči in takega bogastva okusov, kot jih dajejo užitne divje rastline, ni mogoče kupiti. Star je bil 56 let. “Ko to sploh še ni bilo popularno, je Dario na radiu skrbel za ‘zdravo […]
še novic