MKutin arhitektura: Prenova je dolg dialog z naročnikom

MKutin arhitektura: Prenova je dolg dialog z naročnikom

OUTSIDER, 27. december 2021 ― Dušana Findeisen, naročnica projekta prenove garsonjere v ljubljanskem Nebotičniku, izvedenka na področju vprašanj starejših in staranja, pravi, da se na starost velja pripravljati zgodaj ali najpozneje na pragu starosti ali visoke starosti. Takšno je tudi spoznanje arhitektke Mete Kutin, ki se z vprašanji staranja ukvarja pri svojem projektantskem delu za različne naročnike, kot doktorska študentka […]
Izredne razmere

Izredne razmere

Koridor, 27. december 2021 ― Že prvi stik s predstavo poskrbi, da gledalca dobro namravljinči, da pade v polje srha in strahu, kajti le tako je pripravljen, da vstopi v območje Izrednih razmer. The post Izredne razmere appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Telo se zaobljubi poti

Vrabec Anarhist, 27. december 2021 ― Iskati milino, ravno zato, ker se je vse drugo ne tiče. Kot razberemo iz pesmi, pa to iskanje ni eskapistična drža, ampak bolj razbiranje poti, ki se lahko pokaže kjerkoli. Telo se zaobljubi poti, ki je na neki način že pred njim. The post Telo se zaobljubi poti first appeared on Vrabec Anarhist.
Magna Graecia v malem

Magna Graecia v malem

Radio Študent, 27. december 2021 ― Če bi želeli na vlaku iz Catanie v Sirakuze užiti vso veličino enega aktivnejših vulkanov na svetu, je premetavanje z enega na drugi sedež neudobnega vlaka Trenitalie bržkone nujno. Gon spočitja oči na zasneženem vrhu Etne je primerljiv z mučnimi kriki grozovite stoglave pošasti, ki jo je Zevs pred davnimi časi zaprl prav v sicilijanski ognjenik.
Chilli Space 20 let

Chilli Space 20 let

Radio Študent, 27. december 2021 ― Najbolj konsistentna slovenska kompilacija Chillli Space praznuje 20 let in svojo 16. izdajo!  V živo se bomo v RŠ Intervjuju pogovarjali s kuratorjema Marjanom Crknovićem (Dojaja) in Iztokom Turkom (iTurk). Link do kompilacije:
Kako naj se vedejo kulturni Ptujčani

Kako naj se vedejo kulturni Ptujčani

Štajerski tednik, 27. december 2021 ― Turistično društvo Ptuj bo 23. januarja 2022 staro že 136 let. Od svoje ustanovitve do danes osrednjo skrb namenja prizadevanjem za lepo in urejeno okolje, za odgovoren in kulturen odnos do okolja. 66 let pa so stari nasveti in navodila, ki jih je takratno Turistično in olepševalno društvo Ptuj namenilo prebivalcem Ptuja, da bi Ptuj postal prijetno mesto domačinom, gostom od drugod pa ostal v lepem spominu. Z njimi jih je pozvalo k bolj kulturnemu vedenju in odgovornejšemu odnosu do javnega. Javnosti so jih predstavili z naslovom Kako naj se vedejo kulturni Ptujčani.
MAO: Iščem stanovanje

MAO: Iščem stanovanje

Koridor, 27. december 2021 ― Stavba se spremeni v razstavni eksponat s svojim družbenim in zgodovinskim kontekstom. The post MAO: Iščem stanovanje appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
Sprememba predstave 28. 12.

Sprememba predstave 28. 12.

Hiša otrok in umetnosti, 27. december 2021 ― Zaradi bolezni bo jutri, 28. 12., namesto predstave O belem mucku, ki je bil čisto črn na sporedu predstava Zlati ključek gledališča Gdč. Bazilike. Ponovne rezervacije niso potrebne. Opravičujemo se za spremembo in prosimo za razumevanje.
Ob 30-letnici samostojnosti posebna izdaja Zdravljice

Ob 30-letnici samostojnosti posebna izdaja Zdravljice

Misli, 27. december 2021 ― Ob 31. obletnici plebiscita, na katerem so državljani sprejeli odločitev, da Republika Slovenija postane samostojna država, so na Javnem skladu RS za kulturne dejavnosti (JSKD) izdali oplemeniten ponatis slovenske himne - Zdravljice. Izdaja, ki je namenjena različnim pevskim zasedbam, je izšla 26. decembra, ob dnevu samostojnosti in enotnosti.

Božična zgodba v nekoliko drugačni izvedbi

Kamnik.info, 27. december 2021 ― Članice in člani turističnega društva Tuhinjska dolina vas vabijo, da obiščete Snovik in si ogledate razstavo fotografij, ki so nastale tekom uprizoritve božične zgodbe z živimi jaslicami v preteklih letih, člani Godbe Tuhinjska dolina pa, da prisluhnete dvema posnetima skladbama. Zadnji dve leti tradicionalne uprizoritve božične zgodbe z živimi jaslicami, zaradi epidemioloških razmer in z ... Prispevek Božična zgodba v nekoliko drugačni izvedbi je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.
Neumorni gostje v objektivu

Neumorni gostje v objektivu

Radio Študent, 27. december 2021 ― Dober večer, drage poslušalke in dragi poslušalci. Jakost decembrskega pričakovanja se stopnjuje glede na približevanje in minevanje praznovanja rojstva pod zvezdnatim nebom Betlehema ter novega koledarskega leta, ki nam obljublja placebo učinek sveže, očiščene ustvarjalne moči.
1979 Postojna – Gaudeamus igitur

1979 Postojna – Gaudeamus igitur

Stare slike (Cerknica), 27. december 2021 ― Ob zaključku gimnazije, še pred maturo, smo vsi prejeli takle list. Imenuje se spominska diploma maturantov. Avtor je Luka Kramolc. Na njem je znamenita pesem Gaudeaumus igitur v latinščini in slovenščini z notnim zapisom. Slednje mi ne pomaga preveč, ker pravijo, da nimam posluha. Saj se motijo, ampak prepevati so mi pa vseeno prepovedali. Le […]
še novic