Dogajanje Društva slovenskih pisateljev ob kulturnem prazniku

Dogajanje Društva slovenskih pisateljev ob kulturnem prazniku

Društvo slovenskih pisateljev, 4. februar 2022 ― Društvo slovenskih pisateljev je ob letošnjem Prešernovem dnevu ponovno povezalo več ustvarjalcev in tako med 8. in 9. februarjem pripravilo bogat kulturni program. V torek, 8. februarja, novo pridružene članice in člani društva prirejajo pesniški recital, ki bo potekal v Kristalni dvorani Lili Novy. S pričetkom ob 18. uri bo zbrano občinstvo v Cankarjevem domu […]

Bralci beremo za vas!

Kamnik.info, 4. februar 2022 ― Kulturni praznik bomo letos praznovali malo drugače, Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik, Mladinski center Kotlovnica in skupina bralcev ter bralk, različnih starosti in literarnih okusov, smo ustvarili projekt Bralci beremo za vas. Želimo, da se ne širijo samo virusi, pač pa tudi veselje do branja. Generacijsko pisana druščina bralcev in bralk je v prostorih Mladinskega centra ... Prispevek Bralci beremo za vas! je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Netopirka in druge pesmi

Vrabec Anarhist, 4. februar 2022 ― Krivica je, ko daš v dar svoje lepo srce in ga prodajo naprej. Krivica je, da moraš njegove delčke iskati po bolšjih sejmih in vseh ne najdeš. The post Netopirka in druge pesmi first appeared on Vrabec Anarhist.

Dve leti kasneje v sedmih korakih

Majda Širca blog, 4. februar 2022 ― »Zanimivo je kako ti ljudje razumejo oblast. Razumejo jo kot priložnost za lastne privilegije, za potenciranje svojega ega. Za grabežljivost (…) in za samopovzdigovanje, pri čemer pa prihaja do poniževanja drugih.«Tako je dr. Vasko Simoniti na strankarski televiziji govoril o … Continue reading →

Slovenski kulturni praznik v Gorenjskem muzeju

Gorenjski muzej, 4. februar 2022 ― V torek, 8. februarja 2022, ko obeležujemo slovenski kulturni praznik, Vas vljudno vabimo na oglede naših trenutnih občasnih in naših stalnih razstav. VSTOPNINE NI! GRAD KHISLSTEIN: stalne razstave Prelepa Gorenjska, Polde Oblak in V blesku kovinske oprave (lamelna oklepa iz Kranja) ... Read More
PREŠERNOV DAN V GALERIJI MURSKA SOBOTA

PREŠERNOV DAN V GALERIJI MURSKA SOBOTA

Galerija Murska Sobota, 4. februar 2022 ― Ob slovenskem kulturnem prazniku vas v torek, 8. februarja 2022, med 10. in 17. uro vabimo v Galerijo Murska Sobota k ogledu aktualne razstave Dušana Kirbiša, letošnjega nagrajenca Prešernovega sklada. Vstop bo prost, na voljo vam bodo tudi ogledi razstave s kustosom.  *Ob vstopu v galerijo je potrebno upoštevanje PCT protokola in priporočil NIJZ-ja.

HRANA NI ZA TJAVENDAN

Fakulteta za dizajn, 4. februar 2022 ― v okviru projekta HRANA NI ZA TJAVENDAN razpisujejo Literarni / likovni / grafični natečaj na tematiko odnosa do hrane skozi oči mladih. Na natečaju lahko sodelujejo učenci tretje triade OŠ, srednješolci in študentje. Sodelujejo lahko tako posamezniki kot skupine (npr. šolski […] The post HRANA NI ZA TJAVENDAN appeared first on Fakulteta za dizajn.
Novice: Slovenski kulturni praznik

Novice: Slovenski kulturni praznik

Tolminski muzej, 4. februar 2022 ― Privoščite si merico kulture in 8. februarja, na Slovenski kulturni praznik, obiščite Tolminski muzej, kjer sta brezplačno na ogled občasna razstava V deželici Simona Rutarja in stalna razstava Naplavine obsoške zgodovine. Muzej bo odprt po prazničnem urniku, od 13. do 17. ure. V muzejski trgovini pa smo za praznik znižali cene nekaterim našim publikacijam in vas vabimo k nakupu.
1960 Begunje – Na žagi

1960 Begunje – Na žagi

Stare slike (Cerknica), 4. februar 2022 ― Žage za razrez hlodov v deske so bile najprej na vodni pogon. Postavljene so bile ob potokih. Na Menišiji so bile žage ob Cerkniščici in v Koželjškem grabnu na Otavščici. Lastniki žag v Koželjškem grabnu so bili koželjški kmetje. S tehnološkim napredkom so se posodabljale tudi žage. Prvo in edino parno žago na Menišiji sta […]
Slovenska kultura na Expu

Slovenska kultura na Expu

SIGIC - Novice, 4. februar 2022 ― Ob slovenskem kulturnem prazniku, 8. februarja se bo na osrednjem trgu Expo 2020 Dubai – Al Waslu in raznih drugih prizoriščih zvrstila množica kulturnih dogodkov, ki bodo obogatili dogajanje.
še novic