Srce liberalizma

Srce liberalizma

Radio Študent, 19. februar 2022 ― Dobrodošli v najliberalnejšem mestu na svetu. Na prvi pogled se zdi, da je v Amsterdamu dovoljeno vse. Skoraj vse. No, razen uriniranja na javnem mestu, ki bo vašo denarnico zožalo za približno sto evrov. Nizozemsko prestolnico boste zapustili revnejši tudi, če boste na ulici ali trgu nagnili kupico.
Digitalna zbirka filmov Pust, kralj Evrope

Digitalna zbirka filmov Pust, kralj Evrope

SEM, 19. februar 2022 ― Zbirka predstavlja izbor filmov mednarodnega raziskovalnega projekta Carnival King of Europe (2007-2012). Digitalna zbirka filmov Pust, kralj Evrope Vodil ga je dr. Giovanni Kezich, direktor Muzeja šeg in tradicij prebivalcev Trentina / Museo degli Usi e Costumi della Gente Trentina, iz mesta San Michele all'Adige v italijanskih vzhodnih Alpah. Glavni avtor opazovalnih filmov je njihov zunanji sodelavec Michele Trentini. Osem filmov iz produkcije MUCGT prikazuje tradicionalna pustovanja v Makedoniji, Bolgariji, Romuniji, na Poljskem in Hrvaškem, v Sloveniji, Italiji in v Španiji. Spoznanja raziskave povzema sintezni film Pust, kralj Evrope 2.0 s primerjalnimi posnetki več kot 35 pustnih dogodkov po Evropi (vsi filmi imajo tudi slovenske podnapise). Slovenska pustovanja prikazujejo film Dan v Lancovi vasi in dva filma, ki sta v sklopu projekta nastala v produkciji Slovenskega etnografskega muzeja: Cerkljanska laufarija in Vesela družba naprej!
Kaj zrcali zrcalce?

Kaj zrcali zrcalce?

Koridor, 19. februar 2022 ― Razočaranje nad premajhnimi, popačenimi in neuporabnimi ogledali ter zapuščenim poligonom performansa ali zastonj ura psihoterapije. The post Kaj zrcali zrcalce? appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
Krik (Scream)

Krik (Scream)

Koridor, 19. februar 2022 ― Zelo solidno nadaljevanje ikoničnega slasherja iz 90-ih, ki služi svojemu namenu, pokaže razumevanje predhodnikov in se zaveda svojih omejitev. The post Krik (Scream) appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Sodelovanje z MLADIMI ZMAJI in BORCem!

Ana Monro, 19. februar 2022 ― V petek, 18. 2., smo na povabilo vodje tega, obiskali Skupnostni center BORC v Kašlju v Ljubljani, ki je namenjen lokalnim prebivalcem, in je zasnovan na treh vsebinskih programih: hrana & druženje, kultura & zabava, učna pomoč & znanje. Projekt pod okriljem in v koordinaciji zavoda Mladi zmaji poteka od septembra 2021, 21. 3. pa se ... The post Sodelovanje z MLADIMI ZMAJI in BORCem! appeared first on Ana Monro.

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 19. februar 2022 ― KUD Sodobnost International je izdala mladinski roman Luigija Ballerinija z naslovom Mira za vse, Mladinska knjiga pa delo Toksični ljudje Bernarda Stamateasa. Pri založbi Zala je izšla slikanica Bo R. Holmberga in Eve Eriksson z naslovom Dan z očkom, pri založbi IGM Legacy pa knjigi Mojce Glisik in Ilane Zoye Glisik Ne glej stran.
še novic