70 let od smrti Josifa Stalina

70 let od smrti Josifa Stalina

Zgodovina na dlani, 5. marec 2023 ― Letos obeležujemo sedemdeset let od smrti gruzijsko-boljševiškega revolucionarja in osebe, ki je skoraj tri desetletja vodila Sovjetsko zvezo – Josifa Visarionoviča Džugašvilija Stalina. Stalin je ena od najpomembnejših osebnosti v politiki svojega časa, a danes še vedno (posebej na Zahodu) ostaja ena od najmanj znanih, v veliki meri zaradi tradicionalne tajnosti, ki je obdajala sovjetske... Nadaljuj z branjem The post 70 let od smrti Josifa Stalina appeared first on Zgodovina na dlani.
Obletnica smrti Maistrovega borca, stoletnika iz Vojnika

Obletnica smrti Maistrovega borca, stoletnika iz Vojnika

Celje.info, 5. marec 2023 ― Na današnji dan je leta 1997 v Vojniku umrl Franc Švajger, veteran 1. svetovne vojne, Maistrov borec, gasilec in družbenopolitični delavec. Rodil se je 19. novembra 1897 v Vojniku.  Rodil se je Martinu ... Beri dalje The post Obletnica smrti Maistrovega borca, stoletnika iz Vojnika appeared first on Celje.info.

ANA SRČNA je uspešno vzplamtela!

Ana Monro, 5. marec 2023 ― V petek, 3. 3., in v soboto, 4. 3., med 18:00 in 22:30 je bil Ambrožev park v Ljubljani prizorišče premierne izvedbe našega novega festivala plameneče ljubezni Ana Srčna. V čarobno ožarjenem ambientu, ki smo ga ustvarili s preprostimi ognjenimi in svetlobnimi elementi, so obiskovalci lahko postali pri spomeniku neuslišanim ljubeznim, poklepetali z labilno nevesto, ... The post ANA SRČNA je uspešno vzplamtela! appeared first on Ana Monro.

V ciklu Ars in Drama tokrat Mia Žnidarič

SiGledal Novice, 5. marec 2023 ― Ljubljanska Drama bo drevi na Velikem odru v sklopu cikla Ars in Drama gostila pevko Mio Žnidarič, ki bo na koncertu z Big Bandom RTV Slovenija pod vodstvom dirigenta Steva Klinka predstavila svoj novi album Obarvana. Na 15. studijski plošči se nahaja 13 skladb iz avtoričine več kot tri desetletja dolge glasbene kariere.
še novic