THERE ARE NO KNOWN FACTS REGARDING SHARK PLUMBING

Zavod Federacija Ljubljana, 1. april 2023 ― No matter the method of payment, you need to sign up for a one-year commitment, and the Strategy will be automatically renewed by Enercare every year. In order to cancel your Strategy without penalty, you must provide notice before your Strategy renewal date. The Plan Terms contain exceptions to insurance coverage. Cold water plumbing Polyvinyl … THERE ARE NO KNOWN FACTS REGARDING SHARK PLUMBING Read More » The post THERE ARE NO KNOWN FACTS REGARDING SHARK PLUMBING appeared first on FEDERACIJA.
Na današnji dan začel izhajati prvi celjski časnik

Na današnji dan začel izhajati prvi celjski časnik

Celje.info, 1. april 2023 ― Na današnji dan leta 1848, torej pred 175 leti, je začel izhajati prvi celjski časnik Cillier Wochenblatt.  Cillier Wochenblatt, po slovensko Celjski tednik, je bil časopis v nemškem jeziku, ki ... Beri dalje The post Na današnji dan začel izhajati prvi celjski časnik appeared first on Celje.info.
V Mariboru bodo podelili že 24. Večerov Bob leta

V Mariboru bodo podelili že 24. Večerov Bob leta

Planet Siol.Net, 1. april 2023 ― Časopisna hiša Večer bo drevi že 24. razglasila Bob leta. Avtorju po mnenju bralcev najboljše izjave, ki je bila lani objavljena v njihovem časniku, bodo nagrado tudi letos podelili na prireditvi v Slovenskem narodnem gledališču Maribor. Letos prenosa na nacionalni televiziji ne bo, za zdaj pa je skrivnost, kdo bo letos povezoval dogodek.

Velikonočna ustvarjalnica v preboldski knjižnici

Medobčinska matična knjižnica Žalec, 1. april 2023 ― V soboto, 1. aprila 2023, smo se v Občinski knjižnici Prebold pripravljali na bližajoče se velikonočne praznike. Pod vodstvom Irene Verbič iz Medobčinske splošne knjižnice Žalec so mali nadobudneži in vsi tisti, ki radi gredo z domišljijo na potep, radovedno sledili tehnikam posipanja z barvnim peskom, lepljenja perlic, mešanja barv, marmoriranja. Nastalo je kar 200 izvirnih, živopisanih dekorativnih jajc, ki bodo kot simboli pomladi, prijateljstva in ljubezni popestrili marsikateri dom in nam polepšali skupne praznične trenutke. Besedilo: Lea Felicijan Fotografije: Ivan Lipičnik
Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 1. april 2023 ― Pri Beletrini so izdali delo ameriškega zgodovinarja Alana Mikhaila z naslovom Božja senca Sultan Selim, njegov Osmanski imperij in nastanek novoveškega sveta, pri založbi Miš pa drugi roman v zgodovinski sagi Ognjeni trije Igorja Karlovška Na sledi. Založba Primus je izdala knjigo ameriške avtorice Shaune Niequist Pristnost namesto popolnosti.
Domača proizvodnja, 8. del – mikroračunalniška kultura in opremljanje šol

Domača proizvodnja, 8. del – mikroračunalniška kultura in opremljanje šol

Računalniški muzej, 1. april 2023 ― Nadaljujemo z novo serijo objav iz zgodovine računalništva v Sloveniji, ki je rezultat izvirnih raziskav kustodiata Računalniškega muzeja. Pregled vsebine: Pomen mikroračunalništva v družbi Stanje med zasebniki in v šolstvu Projekt ‘2000 računalnikov v slovenske šole’ Mikroračunalniški klubi, dogodki in kultura Koncept hišnega mikroračunalnika Abakus Računalniška učilnica Iskra Delta in Partner 2000 Mikroračunalnik Iskra Široka […] The post Domača proizvodnja, 8. del – mikroračunalniška kultura in opremljanje šol first appeared on Računalniški muzej.
1936 Rakek – Piknik

1936 Rakek – Piknik

Stare slike (Cerknica), 1. april 2023 ― Turkovi so na pikniku v naravi. Na belem prtu je potica, kjanterca, rešpetlin in časnik Jutro. Nekaj se je pa gotovo našlo še v cekarju. S seboj so vzeli tudi psa. Zgoraj levo je Rudolf Turk, imenovan tudi Vipav’c, desno od njega je njegova hči Vida, poročena Strohsack, praprababica mojih vnukinj, pod njo je njena […]

Smučarska tekma za prvenstvo Jugoslavije v Planici pri Ratečah – filmski prvenec Veličana Beštra in njegovo »ponovno rojstvo«

Arhiv RS, 1. april 2023 ― Med 21. februarjem in 5. marcem 2023 je v Planici potekalo FIS svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju, v prvih dneh aprila pa se bo v dolini pod Poncami s tekmami v smučarskih poletih končala še sezona svetovnega pokala. Smučarska tekmovanja v Planici imajo zelo dolgo tradicijo. To dokazuje tudi film Smučarska tekma za prvenstvo Jugoslavije v Planici pri Ratečah, ki ga je Veličan Bešter posnel 26. februarja 1922. Film je izjemnega pomena tako za zgodovino slovenske kinematografije kot tudi za zgodovino slovenskega športa. Je prvi ohranjeni dokumentarno reportažni film slovenskega avtorja in hkrati Beštrov prvenec, ki ga je posnel pod okriljem svojega filmskega podjetja. Film smo leta 2021 digitalno restavrirali, pri tem pa odkrili nekaj za zgodovino slovenskega filma zelo zanimivih podrobnosti. Digitalno kopijo filma je Arhiv RS v času letošnjega svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju (prav na 101. obletnico nastanka filma) podaril muzeju Nordijskega centra v Planici, kjer bo na ogled obiskovalcem.
še novic