Odmev poletja

Odmev poletja

Carpe artem, 14. avgust 2023 ― Festival komorne glasbe v mariborski Kulturni četrti Minoriti Vabljeni na 3. festival komorne glasbe Odmev poletja med 25. in 29. avgustom v mariborskih Minoritih.
Kako smo se naučili živeti z nenehnim dežjem //PIFpetek

Kako smo se naučili živeti z nenehnim dežjem //PIFpetek

PIFcamp, 14. avgust 2023 ― Po deževnem četrtku je sledil deževen petek. V PIFtopii smo se k sreči izognili hujšim neurjem, a smo zaradi izrednih razmer v več regijah po Sloveniji morali sprejeti odločitev, da odpovemo Odprto soboto. Kljub temu je zaključek PIFcampa udeležencem že dihal za ovratnik, zato smo, kljub nenehnemu deževju, lahko spremljali povsem običajno petkovo stopnjo marljivosti. … Continue reading Kako smo se naučili živeti z nenehnim dežjem //PIFpetek The post Kako smo se naučili živeti z nenehnim dežjem //PIFpetek appeared first on PIFcamp.
V Logatcu bo nastopila vrhunska zasedba Ensemble.si

V Logatcu bo nastopila vrhunska zasedba Ensemble.si

Notranjsko primorske novice » Kultura, 14. avgust 2023 ― V Logatcu bo nastopila vrhunska zasedba Ensemble.si KULTURA Logatec – Glasbena šola Logatec ob sklepu jubilejnega 50. šolskega leta 2022-2023 organizira koncert vrhunske zasedbe slovenskih glasbenikov, ki so si nadeli ime Ensemble.si, ki jo sestavljajo mednarodno uspešni slovenski glasbeniki, ki živijo in delujejo v tujini, vodi pa jo berlinski filharmonik in nekdanji učenec Glasbene šole Logatec Andrej Žust. Koncert bo v petek, 18. avgusta, ob 20. uri v dolnjelogaški cerkvi sv. Nikolaja. Foto: Ensemble.si Člani zasedbe so hkrati tudi člani orkestrov slovite Berlinske in Dunajske filharmonije, Bavarske državne opere, orkestra Frankfurtskega in Bavarskega radija, Simfoničnega orkestra Hofer, Splitske glasbene akademije, akademije Barenboim – Said … Ansambel koncertira v različnih sestavih in izvaja skladbe od klasičnega, železnega repertoarja vse do modernih kompozicij, ki so bile napisane prav zanj. »Tako vrhunske glasbene zasedbe v Logatcu še ni bilo,« pravi ravnatelj logaške glasbene šole Primož Malavašič. Zasedbo sestavljajo oboistki Eva Vrtačnik in Živa Loštrek, klarinetista Tomaž Močilnik in Matic Kuder, flavtista Marko Zupan in Brina Kafol Žust, fagotista Luka Mitev in Tonko Huljev ter hornista Andrej Žust in Blaž Ogrič. iž ČlanekV Logatcu bo nastopila vrhunska zasedba Ensemble.si se je najprej pojavil naNotranjsko primorske novice.#
V Novem mestu začetek glasbene delavnice in festivala Jazzinty 2023

V Novem mestu začetek glasbene delavnice in festivala Jazzinty 2023

Misli, 14. avgust 2023 ― V Novem mestu se danes začenja 23. mednarodna jazzovska delavnica s spremljajočim festivalom Jazzinty, na kateri pričakujejo nekaj manj kot 50 udeležencev iz 13 držav, največ evropskih. Potekala bo do vključno sobote. Prireditelji Jazzintyja iz Zavoda Novo mesto bodo na festivalu podelili nagrado jazzon za najboljšo slovensko jazzovsko skladbo.
Nova vas 1971/72 – 6. razred

Nova vas 1971/72 – 6. razred

Stare slike (Cerknica), 14. avgust 2023 ― V šolskem letu 1971/72 se je šesti razred osnovne šole Nova vas slikal pred svojo šolo. Poleg razredničarke so se jim tokrat pridružili tudi ostali učitelji. Slovenščino je učila Ivica Škrabec. Razredničarka Milena Kulič je učila zemljepis. Kristina Hace  je učila matematiko in njen mož Vinko Hace je bil učitelj telovadbe. Srečko Bavčar je učil […]
V Ljubljani deveti Festival kratkega filma

V Ljubljani deveti Festival kratkega filma

Misli, 14. avgust 2023 ― V Ljubljani se bo danes začel Festival kratkega filma - FeKK. Deveta edicija bo na različnih prizoriščih do 19. avgusta ponudila 29 projekcij in različnih dogodkov, na katerih bodo prikazali več kot 150 kratkih filmov iz več kot 30 držav.
še novic