MLADINSKA IZMENJAVA se nadaljuje na HRVAŠKEM!

Ana Monro, 13. avgust 2023 ― V petek, 11. 8., se je v Pakoštanah začel 2. del Erasmus+ mladinske izmenjave/brezplačnega programa neformalnega izobraževanja in usposabljanja z naslovom izPOSTAVI se V javni PROSTOR 4, v okviru katerega Gledališče Ane Monro, Signdance Collective International in Cirkusfera mladim (16 do 30 let) iz Slovenije, Hrvaške in Srbije omogočamo: izkustveno spoznavanje uličnega gledališča, video produkcije, performativne vokalizacije ... The post MLADINSKA IZMENJAVA se nadaljuje na HRVAŠKEM! appeared first on Ana Monro.
Cvrčijo črički

Cvrčijo črički

Radio Študent, 13. avgust 2023 ― Festival TAM TAM se je med 8. in 16. julijem že enajstič dogajal v Sućuraju, najvzhodnejšem mestecu otoka Hvar. Prisluhnite zvočni reportaži s celotnega festivalskega dogajanja! playlista: Maja bere na plaži Svojat

Prostorsko – koreografske skice

Koridor, 13. avgust 2023 ― Premuš in Bornšek s kontinuiranim in sistematičnim raziskovanjem tketa polje pomena inventivnih plesnih praks. The post Prostorsko – koreografske skice appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
V Galeriji Škuc razstava o mehki kritiki

V Galeriji Škuc razstava o mehki kritiki

Revija Primus, 13. avgust 2023 ― Avtor: sta, uredništvo  V Galeriji Škuc se drevi odpira razstava o mehki kritiki z naslovom SOFT Critique, ki bo na ogled do 24. septembra. Sokuratorki projekta, ki vključuje na lokacijo vezano postavitev, publikacijo, srečanja za podajanje povratnih informacij in branje, sta umetniška vodja Galerije Škuc Tia Čiček ter kuratorka in umetnostna publicistka Seda Yildiz. V ...

Okoljski leopard v Locarnu za Varuhe formule

Misli, 13. avgust 2023 ― Na mednarodnem filmskem festivalu v Locarnu, ki se je s podelitvijo nagrad sklenil v soboto, je posebno nagrado, zelenega leoparda, ki je namenjen filmom s poudarkom na okoljski tematiki, prejela srbsko-slovensko-črnogorsko-makedonska koprodukcija Varuhi formule v režiji Dragana Bjelogrlića, piše na spletni strani festivala.
1923 Postojna – Oprema fotografa Jakoba Zirmanna

1923 Postojna – Oprema fotografa Jakoba Zirmanna

Stare slike (Cerknica), 13. avgust 2023 ― Oprema fotografa Jakoba Zirmanna Stareslike, avgust 2023 Pogledi na razstavo Fotoatelje Jakoba Zirmanna in oprema ter pripomočki, ki jih je Jakob Zirmann uporabljal pri delu Letos je, kot smo že omenili, 100. letnica prihoda fotografskega mojstra Jakoba Zirmanna v Postojno (1923). Srečna okoliščina je, da so njegovi nasledniki Zirmann Murovec že 80. let na isti […]
Na Floridi s svojevrstno cenzuro Shakespearovih dram

Na Floridi s svojevrstno cenzuro Shakespearovih dram

Misli, 13. avgust 2023 ― Različni ameriški mediji poročajo, da naj bi v javnih šolah okrožja Hillborough County na Floridi v ZDA v prihodnosti Shakespearove igre brali le še prek posameznih izvlečkov. Novi učni načrti namreč temeljijo na novi zakonodaji, ki naj bi omejevala spolne vsebine v šolah.
V Locarnu zmagal iranski film Critical Zone

V Locarnu zmagal iranski film Critical Zone

Misli, 12. avgust 2023 ― Igrani film Mantagheye bohrani z angleškim naslovom Critical Zone iranskega režiserja Alija Ahmadzadeja je osvojil zlatega leoparda 76. mednarodnega filmskega festivala v Locarnu. Film o vsakdanu prekupčevalca mamil iz Teherana v kriptičnih podobah reflektira življenje v državi, kjer svoboda ni samoumevna.

Ob 60-letnici Pionirskega doma pregledna razstava Ustvarjalni otrok

Misli, 12. avgust 2023 ― Na Jakopičevem sprehajališču ljubljanskega Tivolija je vse do 4. septembra na ogled razstava Ustvarjalni otrok. Gre za pregledno razstavo, ki so jo pripravili ob letošnji 60-letnici Pionirskega doma - Centra za kulturo mladih. Zadnji avgustovski dan bodo pred Tivolskim gradom ob 16. uri pripravili posebno prireditev ob zaključku razstave.
Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 12. avgust 2023 ― Založba Beletrina na knjižne police prinaša delo Vlaste Nussdorfer Tanka črta, v katerih je ta opisala izkušnje tožilke. Pri založbi Miš je izšel roman Igorja Karlovška Še sem živa, pri založbi Primus pa nadaljnji pogovori antropologa Carlosa Castanede z don Juanom Druga resničnost v prevodu Jerneja Zorana.
1911 Ljubljana – Gospodična

1911 Ljubljana – Gospodična

Stare slike (Cerknica), 12. avgust 2023 ― Slika je iz albuma Jerneja Malovrha. Gospodična na sliki je lepa. Frizuro ima pa prekrasno. Tako izgledajo zdravi, negovani lasje. So naravne barve. Tekom let so jih skrbi in tegobe vsakdanjega življenja prebarvale v sivo. Ima pa umetno skodrane. Ženske so imela od nekdaj rade lepo urejene lase. Tudi brez frizerja. Prvič so deklicam skodrali […]
še novic