Fokus: Resničnost in odgovornost renderja

Fokus: Resničnost in odgovornost renderja

OUTSIDER, 22. avgust 2023 ― V nedavni polemiki na naši strani ob poseku kostanja zaradi prenove ljubljanske Drame, ki se je osredotočila na pomanjkljivosti načrtovanja javnih odprtih prostorov, je avtorica prispevka za ilustracijo svoje kritike vzela vizualizacije več aktualnih natečajnih projektov uveljavljenih slovenskih arhitekturnih birojev – in s tem nehote odprla vprašanje, kaj sploh pomeni vizualizacija natečajne rešitve oz. arhitekturnega […]

ZADNJI ULOV zdaj tudi v angleškem jeziku!

Ana Monro, 22. avgust 2023 ― V nedeljo, 27. 8. ob 19:00, bo v Ljubljani (pred Kinom Šiška) prva javna uprizoritev naše interaktivne ekološke ulične predstave Zadnji ulov v angleškem jeziku! Pod naslovom The Last Catch bo že v začetku prihodnjega meseca gostovala na oglednem festivalu Performance v Paderbornu v Nemčiji, kjer bo posadka ”lovila” povabila na nova mednarodna gostovanja, in sicer ... The post ZADNJI ULOV zdaj tudi v angleškem jeziku! appeared first on Ana Monro.
Na mladinskem filmskem taboru v Novi Gorici nastaja šest filmov

Na mladinskem filmskem taboru v Novi Gorici nastaja šest filmov

Revija Primus, 22. avgust 2023 ― Avtor: Uredništvo, sta V Novi Gorici v teh dneh poteka 12. Mednarodni mladinski filmski tabor. Mladi so tokrat navdih za ustvarjanje iskali v sloganu Svoboda prostora in tako poskušali najti skupen jezik filma in arhitekture. Tako se na letošnjem filmskem taboru pridružujejo programu Ravnikarjevega leta v Ravnikarjevem mestu. Postavljeni temi so mladi sledili z načrtovanjem ...
Pedro Martins

Pedro Martins

Radio Študent, 22. avgust 2023 ― V RŠ intervjuju gostimo brazilskega kitarista Pedra Martinsa. Glasbenik, rojen v glavnem mestu Brasilia, je odraščal z različnimi glasbenimi vplivi, kot so jazz, pop in pa seveda južno ameriška ali specifično brazilska folk glasba.

Arhiv Republike Slovenije in 320. obletnica rojstva Ferdinanda Avguština Hallersteina

Arhiv RS, 22. avgust 2023 ― Avgusta letos mineva 320 let od rojstva Ferdinanda Avguština Hallersteina. Arhiv Republike Slovenije organizira javni vodstvi po razstavah »Ferdinand Avguštin Hallerstein in njegov spomenik« in »Hallerstein in Svilna pot«, ki bosta do 30. avgusta na ogled postavljeni v parku pred Gruberjevo palačo in v preddverju čitalnice na Zvezdarski 1 v Ljubljani. Vodstvi bosta potekali 24. in 30. avgusta.
Skrb za sceno

Skrb za sceno

Odzven, 22. avgust 2023 ― Vozlišče glasbenega in družbenega na festivalu Grounded premierno predstavlja dobrodelna kompilacije različnih ustvarjalk in ustvarjalcev, katere celotni izkupiček bo namenjen »LGBTIQ+ vojski v Ukrajini«.
[Vabilo] Priložnosti za trajnostni razvoj občin: Programa ESPON in URBACT od blizu

[Vabilo] Priložnosti za trajnostni razvoj občin: Programa ESPON in URBACT od blizu

Inštitut za politike prostora, 22. avgust 2023 ― Poznate evropska programa ESPON in URBACT? Bi želeli izvedeti več o njunih priložnostih za trajnostni razvoj? Predstavniki nacionalnih točk obeh programov vas vabimo, da se nam 7. septembra 2023 v Ljubljani pridružite na posvetu Priložnosti za trajnostni razvoj občin: Programa ESPON in URBACT od blizu. Izvedeli boste vse o možnostih sodelovanja v obeh programih in... The post [Vabilo] Priložnosti za trajnostni razvoj občin: Programa ESPON in URBACT od blizu appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.
Skoraj magično

Skoraj magično

LUD Literatura, 22. avgust 2023 ― Film Non-aligned: Scenes from the Labudović Reels srbske režiserke Mile Turajlić, ki sem ga videl na letošnjem Sarajevskem filmskem festivalu, deloval kot nekakšna intervencija.
Torek, 29. 8. 2023, ob 20. uri: JESENIŠKO POLETJE, Torkova kinoteka – Po isti poti se ne vračaj, slovenska drama

Torek, 29. 8. 2023, ob 20. uri: JESENIŠKO POLETJE, Torkova kinoteka – Po isti poti se ne vračaj, slovenska drama

Gornjesavski muzej Jesenice, 22. avgust 2023 ― Zadnja Torkova kinoteka letošnjega Jeseniškega poletja bo na sporedu 29. avgusta 2023 ob 20. uri. Vabljeni k ogledu jugoslovanske drame iz leta 1968, z naslovom Po isti poti se ne vračaj. Zgodba predstavlja vsakdan sezonskih delavcev, ki ga poleg pretepov, alkohola, nogometa in bežanja, spremljajo tudi nezaželene zveze s slovenskimi dekleti, nostalgija po domačih krajih [...]
Festival Grounded

Festival Grounded

SIGIC - Izpostavljeno, 22. avgust 2023 ― Glasbeni del festivala Grounded na sledi najaktualnejšim smernicam sedmo leto zapored predstavlja najvznemirljivejše fenomene postklubske, eksperimentalne in (pre)drzne elektronika, tudi letos na različnih klubskih lokacijah na AKC Metelkova.
še novic