Sneženi mož je iskal rože na pravljični uri v Občinski knjižnici Polzela

Medobčinska matična knjižnica Žalec, 16. november 2023 ― Tak čas je, ko že diši po snegu, snega pa še ni. Na pravljični uri v polzelski knjižnici so bili otroci takoj za to, da ga prikličemo. Iz snega se da narediti marsikaj, naj zapade kmalu, je rekla ena od deklic. Poslušali so zgodbico o snežaku, ki je stal na belem hribu in se žalostno držal. Najbolj žalostno od vseh snežakov. Preden je prišel na hrib, so mu povedali, da je na zemlji polno rož, vendar on ne vidi nobene. Odloči se, da odide s hriba in jih poišče. Ne ...

Potopisno predavanje: Cinque Terre

Medobčinska matična knjižnica Žalec, 16. november 2023 ― V četrtek, 16. novembra 2023, smo v Občinsko knjižnico Braslovče povabili Francija Horvata. Alpinista, popotnika, raziskovalca in fotografa. Že nekaj let ga spremljamo na njegovih potovanjih. Radi mu sledimo, prisluhnemo in občudujemo fotografije, ki nam delček njegovih potovanj približajo na prav poseben način. Tokrat smo se podali v Italijo. Na severozahodno obalo Ligurskega morja, kjer 18-kilometrski pas krasi Cinque Terre. V dobesednem prevodu ime pomeni Pet dežel. V resnici je to pet prečudovitih pravljičnih vasic: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola in Riomaggiore. Vasice so nastale ob skalnati strmi klifni obali. ...

12. 12. – avdicija za Svetovni zbor mladih 2024!

Glasbena mladina, 16. november 2023 ― Datum avdicije: 12. december 2023, ob 15.00 uri.Lokacija: Glasbena matica v Ljubljani (vhod z Vegove 5, skozi dvorišče).Rok za prijavo na avdicijo: 5. december 2023. Prijavnica je na tej povezavi. Avdicije se lahko udeležijo pevci in pevke, ki bodo na dan 1. 8. 2024 stari med 17 in 26 let. Svetovni zbor mladih se bo prihodnje […] The post 12. 12. – avdicija za Svetovni zbor mladih 2024! first appeared on Glasbena mladina Slovenije.
Vsi mi tujci

Vsi mi tujci

MMC Film, 16. november 2023 ― Letošnji Liffe nudi širok nabor globoko pretresljivih filmov o človeškem trpljenju, vojnah in zlu. Če bi radi film, ki sicer ni vesel, a vsaj ponudi priložnost za katarzičen jok, bo Vsi mi tujci prava izbira.
Zahodni privez

Zahodni privez

Koridor, 16. november 2023 ― Če želite misliti, je predstava definitivno vredna ogleda, hkrati pa se mi zdi igralsko in gibalno zanimiva študija, saj smo, kot že povedano, v njej priča izjemni igri in še bolj zanimivi razsežnosti giba. The post Zahodni privez appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
VALOVATI ALI PULSIRATI S CELIM BITJEM SAM ALI KOT DEL KOLEKTIVA

VALOVATI ALI PULSIRATI S CELIM BITJEM SAM ALI KOT DEL KOLEKTIVA

Revija Primus, 16. november 2023 ― Avtorica: Miša Gams V petek, 20. oktobra, je v ljubljanskem Plesnem teatru doživela premiero predstava Valovanje, ki je takoj naslednji dan imela ponovitev v kamniškem Domu kulture. Predstava predstavlja povzetek in obenem nadgradnjo delavnic, ki so od lanskega septembra potekale na temo raziskovanja giba, zvoka, prostora in zaznave subtilnih medosebnih energij, podprtih s številnimi improvizacijskimi ...
Program pisateljskega odra na 39. Slovenskem knjižnem sejmu

Program pisateljskega odra na 39. Slovenskem knjižnem sejmu

Društvo slovenskih pisateljev, 16. november 2023 ― 39. Slovenski knjižni sejem bo s sloganom Besedo besedi letos potekal od torka, 21. 11. 2023, do nedelje, 26. 11. 2023 na Gospodarskem razstavišču. Društvo slovenskih pisateljev se v pester nabor spremljevalnih dogodkov knjižnega sejma tudi letos vključuje s svojim programom na Pisateljskem odru. V dopoldanskem času bo program namenjen predvsem vsebinam otroške in mladinske literature. Predstavili bomo […]
Letošnji Slovenski knjižni sejem z geslom Besedo besedi

Letošnji Slovenski knjižni sejem z geslom Besedo besedi

Misli, 16. november 2023 ― Letošnji 39. Slovenski knjižni sejem bo pod geslom Besedo besedi na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču potekal od 21. do 26. novembra. Letos je država gostja Srbija, mesto v gosteh Šoštanj, osrednja osebnost sejma pa pesnik Karel Destovnik - Kajuh. Vstop na sejem za ljubitelje knjig še vedno ostaja brezplačen.
Slovenski gledališki založniki na 39. Slovenskem knjižnem sejmu

Slovenski gledališki založniki na 39. Slovenskem knjižnem sejmu

SLOGI, 16. november 2023 ―  Na 39. Slovenskem knjižnem sejmu, najpomembnejši prireditvi na področju knjige in branja pri nas, bomo ponovno skupaj nastopili glavni založniki s področja gledališča. Najpomembnejša prireditev na področju knjige in branja pri nas, poteka letos od torka, 21. novembra, do nedelje, 26. novembra 2023, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, in sicer 21.–23. novembra 2023 od 9. […] The post Slovenski gledališki založniki na 39. Slovenskem knjižnem sejmu appeared first on SLOGI.

Socialdress na razstavi Vedno na voljo v Moderni galeriji

KUD Trivia, 16. november 2023 ― V Moderni galeriji je na ogled razstava Vedno na voljo Feministične pozicije v vizualni umetnosti iz Slovenije, na kateri se predstavlja tudi Marija Mojca Pungerčar s projektom Socialdress (2006 – 2026). Razstava se posveča umetniški produkciji, ki obravnava družbeni spol in iz njega izhajajoče diskriminacije, seksizem in neenakost za ženske (in vse, ki se kot ženske […]
Ljubiteljski slikarji so nepogrešljivi ustvarjalci

Ljubiteljski slikarji so nepogrešljivi ustvarjalci

Štajerski tednik, 16. november 2023 ― V razstavišču Knjižnice Ivana Potrča Ptuj je na ogled razstava likovnih del članov likovne sekcije dr. Štefke Cobelj DPD Svoboda Ptuj, posvečena 100. obletnici njenega rojstva. V ptujski knjižnici hranijo tudi zapuščino dr. Štefke Cobelj, ki je z  amaterskimi likovnimi ustvarjalci navezala stike leta 1976. Bila je tudi mentorica številnim ljubiteljskim slikarjem..

Mineva 90 let od rojstva igralca Danila Benedičiča

SiGledal Novice, 16. november 2023 ― Pred 90 leti se je rodil gledališki in filmski igralec Danilo Benedičič. Leta 2021 preminuli igralec je bil skoraj štiri desetletja član igralskega ansambla SNG Drama Ljubljana in v njem oblikoval večino svojih odrskih mojstrovin. V svoji karieri je odigral skoraj 150 vlog, za katere je prejel vse vidnejše igralske nagrade.

[Konferenca Mestni turizem]: Avtentičnost in zadovoljstvo lokalne skupnosti ključna za uspeh

Inštitut za politike prostora, 16. november 2023 ― V četrtek, 9. novembra 2023, je v Kranju potekala mednarodna konferenca Mestni turizem: Trajnostni turizem v malih in srednje velikih mestih, ki so jo soorganizirali Ministrstvo za naravne vire in prostor, IPoP – Inštitut za politike prostora in Skupnost občin Slovenije. Mestni turizem je v zadnjem desetletju doživel velik razmah. Mesta so postala dostopnejša zaradi... The post [Konferenca Mestni turizem]: Avtentičnost in zadovoljstvo lokalne skupnosti ključna za uspeh appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.
Boštjan Vuga: Mesto potrebuje čim več plasti

Boštjan Vuga: Mesto potrebuje čim več plasti

OUTSIDER, 16. november 2023 ― Z arhitektom prof. Boštjanom Vugo iz projektantskega biroja Sadar + Vuga smo se pogovarjali ob objavi medijskega sporočila, s katerim so v biroju javnost obvestili o prostorski strategiji, ki so jo v sklopu priprav na evropsko prestolnico kulture 2025 razvili za Mestno občino Nova Gorica v obmejnem prostoru v sodelovanju z drugimi akterji. V pogovoru […]

SMG z Mašo za Jugoslavijo na festivalu v Berlinu

SiGledal Novice, 16. november 2023 ― Slovensko mladinsko gledališče (SMG) se bo s predstavo Maša za Jugoslavijo udeležilo festivala Berliner Herbstsalon oziroma Berlinskega jesenskega salona, ki letos poteka pod geslom Lost - You Go Slavia. V ospredju festivala je vprašanje vojne, ki se je dotika tudi predstava. Na festivalu bodo z njo gostovali od danes do nedelje.

Karierni dan na FD

Fakulteta za dizajn, 16. november 2023 ― Fakulteta za dizajn vabi študente na KARIERNI DAN, v ponedeljek, 20. 11. 2023, od 10.00 do 13.00 Karierni dan bo potekal online, preko povezave: meet.google.com/ivh-xhiq-nqh Uspešna karierna pot se le […] The post Karierni dan na FD appeared first on Fakulteta za dizajn.
1971 Postojna – Gradnja perona

1971 Postojna – Gradnja perona

Stare slike (Cerknica), 16. november 2023 ― Gradnja prvega avtocestnega odseka Vrhnika-Postojna v letih 1970-1972 je zelo vplivala tudi na železnico, saj mimo naših krajev večji del potekata vzporedno. Postaja Postojna je zaradi neposredne bližine avtoceste zelo spremenila svoj videz. Za vedno sta bili izgubljeni kurilnica in obračalnica, a tema tega prispevka je gradnja novega perona. Za tekoči železniški promet in varnost […]
Vtisi bralnega kluba Slovenskega planinskega muzeja

Vtisi bralnega kluba Slovenskega planinskega muzeja

Gornjesavski muzej Jesenice, 16. november 2023 ― Mauro Corona je priznan in uspešen italijanski pisatelj in alpinist, ki živi v Furlaniji. Na zadnjem srečanju je tekla beseda o njegovi knjigi z naslovom: Kot kamen v rečnem potoku. Bralke projekta Beremo gore so se osredotočile predvsem na opis težke mladosti glavnega junaka ter posledice pomanjkanja ljubezni mame in očeta. Opis narave in veličastnih [...] The post Vtisi bralnega kluba Slovenskega planinskega muzeja appeared first on Gornjesavski muzej Jesenice.
SMG z Mašo za Jugoslavijo na festivalu v Berlinu

SMG z Mašo za Jugoslavijo na festivalu v Berlinu

Misli, 16. november 2023 ― Slovensko mladinsko gledališče (SMG) se bo s predstavo Maša za Jugoslavijo udeležilo festivala Berliner Herbstsalon oziroma Berlinskega jesenskega salona, ki letos poteka pod geslom Lost - You Go Slavia. V ospredju festivala je vprašanje vojne, ki se je dotika tudi predstava. Na festivalu bodo z njo gostovali od danes do nedelje.
Začenja se letošnji festival Pixxelpoint

Začenja se letošnji festival Pixxelpoint

Misli, 16. november 2023 ― V Novi Gorici se danes začenja 24. mednarodni festival Pixxelpoint, ki bo dogajanje v Novi Gorici in italijanski Gorici popestril vse do konca meseca. Sodelujoči umetniki bodo na letošnjem festivalu intermedijskih umetnosti poskušal prikazati vpliv omrežij na življenje in umetnost.
še novic