#VrniKremšnito

#VrniKremšnito

Glave (Apparatus), 18. junij ― Zmajeva hiša 0201: Pižama in Tomo se spet povzpneta na Zid in zviška opazujeta vrvež podgan Če so ti glave všeč, jih lahko podpreš in dobiš dodatno mini epizodo. Pridi se pogovarjat -> Discord: Apparatus klub Vprašaj Glave – Glave #176 Zapiski: Zmajeva hiša 0201 Luka Doncic na prestolu Curb Your Enthusiasm: Keys and Cheese […]

Festival Lent se vrača na Lent

Misli, 18. junij ― Festival Lent, ki se v petek začenja v Mariboru, se vrača na nabrežje, po katerem je poimenovan. Po celoviti prenovi Lenta bodo letos lahko ponovno imeli oder pri Hiši najstarejše trte; postavili so ga ob reki na novo zgrajenem trgu. Glavni oder pa še vedno ostaja na Trgu Leona Štuklja.

RIP Your Tech. A Bioplastic Send-Off Party! by Sabina Suru & Andrei Tudose

PIFcamp, 18. junij ― Have you ever held onto a piece of technology long after its prime? A phone that is too old to even connect to the internet, a cassette player lost in the digital age, a gadget gathering dust in a forgotten drawer, or a film camera received from a friend which just doesn’t function anymore? These … Continue reading RIP Your Tech. A Bioplastic Send-Off Party! by Sabina Suru & Andrei Tudose The post RIP Your Tech. A Bioplastic Send-Off Party! by Sabina Suru & Andrei Tudose appeared first on PIFcamp.

Tiskovna konferenca za knjigo

Društvo slovenskih pisateljev, 18. junij ― Ustvarjalci, založniki in organizatorji kulturnega okolja za slovensko knjigo in slovenski jezik ob krčenju sredstev vabimo na tiskovno konferenco, ki bo v četrtek, 20. junija, ob 12. uri v prostorih Društva slovenskih pisateljev. Predstavili bomo problematiko, s katero se soočamo in podali skupno izjavo z zahtevo po sistematičnem in razvojno naravnanem vlaganju v področje, ki […]
Posebna ponudba – skupne vstopnice

Posebna ponudba – skupne vstopnice

Medobčinski muzej Kamnik, 18. junij ― V poletnih mesecih izkoristite res ugodno ponudbo za nakup skupnih vstopnic, in sicer: Z VALVASORJEM PO GORENJSKIH MUZEJIH  Obiščite 5 gorenjskih muzejev samo z 1 vstopnico! Vstopnica velja 1 leto od datuma nakupa. Na voljo so vstopnice za otroke in mladino, odrasle, upokojence in družine. Kupite jih lahko v muzejski trgovini ali na spletu www.valvasor-muzeji.si. […] The post Posebna ponudba – skupne vstopnice appeared first on MM:K.
Odpiralni čas julija

Odpiralni čas julija

Loški muzej, 18. junij ― Muzej je julija odprt od ponedeljka do nedelje od 10. do 18. ure, Škoparjeva hiša na grajskem vrtu pa ob sobotah in nedeljah od 10. do 18. ure. Galerija Ivana Groharja na Mestnem trgu je odprta od torka do nedelje od 10. do 14. ure, ob sredah do 18. ure, Galerija Franca Miheliča na Spodnjem trgu pa ob petkih od 10. do 18. ure. Vabljeni na obisk!

Jernej Šipoš: 1/4

OUTSIDER, 18. junij ― Ena najbolj bistvenih komponent arhitekturnih praks, ki delujejo v realnem sektorju, je zagotovo doseganje investitorjevih finančnih okvirjev. V delujočih ekonomskih družbah, kamor prištevam tudi našo, je ta zaveza prvi aksiom, ki omogoča uresničitev cilja oz realizacijo kakršnega koli projekta. Kvalitetni arhitekturni izdelek je v prvi vrsti posledica uresničitve te zaveze in šele nato lastnih ambicij […]

Bolnišnico Franjo obiskal direktor Urada Znaka evropske dediščine Vincent Curie

Ministrstvo za kulturo, 18. junij ― Med 10. in 12. junijem 2024 je bil v Sloveniji na delovnem obisku direktor Urada Znaka evropske dediščine Vincent Curie. Krovna organizacija območij in nosilcev Znaka evropske dediščine, ki združuje pomembne kraje za skupno evropsko zgodovino in kulturo, spodbuja priložnosti za mreženje, sodelovanje, ozaveščanje in prepoznavnost programa.

Umrla pisateljica in kolumnistka Tereza Vuk

Misli, 18. junij ― Umrla je pisateljica in kolumnistka Tereza Vuk, poročajo mediji. S svojo zadnjo knjigo Zakaj ima moj hudič krila se je uvrstila v širši nabor nominirancev za Delovo nagrado kresnik 2024 za najboljši roman preteklega leta. Stara je bila 47 let.

V Galeriji Equrna razstava Boštjana Novaka in Jureta Zadnikarja

Misli, 18. junij ― V Galeriji Equrna bodo drevi odprli razstavo Boštjana Novaka in Jureta Zadnikarja z naslovom Odmev odnosov. Kipar in slikar gojita ustvarjalno zavezništvo še iz časov študija na akademiji. Pričujoča razstava je nastajala ločeno in ni imela natančnega vsebinskega okvira. Znano je bilo le, da bo Novak kiparil človeka, Zadnikar pa slikal krajino.

Tereza Vuk (1976–2024): Jaz imam nono

OUTSIDER, 18. junij ― Terezi in njeni noni v spomin objavljamo kolumno iz 21. števillke Outsiderja (pomlad 2020) Jaz imam nono. No, sej jo ima marsikdo, ampak moja je moja. Moja nona ima 50 let več kot jaz in živi sama na meji z Italijo. Živi v ogromni hiši z vrtom, v bistvu je kr park, in v tej […]
še novic