POROČILA S TISKOVKE DOLENC IN GORENC

POROČILA S TISKOVKE DOLENC IN GORENC

Špehšpilja, 12. februar 2016 ― V četrtek 11. 2. sta na tiskovni konferenci Cankarjeve založbe v Konzorciju v družbi urednice Ane Ugrinović svoji novi knjigi predstavila Sašo Dolenc in Boštjan Gorenc - Pižama. Sašo je spisal super zabavno knjigo o znanosti Od genov do zvezd, ki jo morate prebrati. Pod nujno.  Boštjan, Ana in Sašo.  Poročila s tiskovke si lahko preberete na MMC-ju, Primorskih novicah, govori.se in najbrž še kje. Na MMC najdete tudi televizijski prispevek. Sašo in Pižama bosta marca svoji knjigi predstavila v Kopru, Celju in Mariboru. Datume izveste pravočasno.

Novi novi filmi: Jan Marin: »Z vsakim naslednjim filmom si boljši.«

Koridor, 12. februar 2016 ― Jan Marin je režiser filma Nazaj, ki si ga je bilo mogoče nedavno ogledati v Kinu Šiška v sklopu Novi novi filmi. Spregovoril je o težavah in radostih pri snemanju ter stvareh, s katerimi se sooča novopečeni diplomirani režiser in podiplomski študent AGRFT-ja.   Koridor: Kako si se počutil po ogledu filma na premieri v […] The post Novi novi filmi: Jan Marin: »Z vsakim naslednjim filmom si boljši.« appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
Tanja Skok

Tanja Skok

Koreografski imenik, 12. februar 2016 ― koreografinja, plesalka in pedagoginja Tanja Skok (1971, Koper) se je izobraževala na London Contemporary Dance School, kjer je poleg redne diplome opravila tudi magisterij. V Londonu je v bila v zadnjem letu študija članica London Contemporary Dance School Performance Group. Že od leta 1996 je aktivno vključena v slovensko plesno…
V Postojni predstavili knjigi o znanih rodbinah Vilhar in Černač

V Postojni predstavili knjigi o znanih rodbinah Vilhar in Černač

Notranjsko primorske novice » Kultura, 12. februar 2016 ― Postojna – Matjaž Vilhar, avtor monografij Rodovnik rodbine Vilhar in Rodovnik rodbine Černač, in sourednica, njegova sestra Marjeta Marinčič, sta 4. februarja v osrednji knjižnici Bena Zupančiča v Postojni razgrinjala zgodbe svojih prednikov, podrobneje iz vej Vilharjev živečih ljudi na Postojnskem, Pivškem in Goriškem, začenši s 16. stoletjem. Raziskovalna žilica Matjaža Vilharja in pripravljenost njegove

ŠUGLA VPISUJE NOVE ČLANE

Ana Monro, 12. februar 2016 ― ŠUGLA - Šola Uličnega GLedališčA vabi medse nove člane za usposabljanje v uličnem gledališču. Izobraževanje se prične 1. marca 2016.Prvo stopnjo ŠUGLE bo povezoval igralec Gorazd Žilavec, ki bo tudi vodil končno ulično produkcijo ŠUGLA Gledališča »Direkt z'ulce« za mednarodni ulični festival Ana Desetnica v juliju 2016. Ob njem se bo skozi tri mesece poleg igre zaobjelo tudi razvijanje giba (Vita Osojnik), kontakta z občinstvom (Manca Uršič), glasu (Tea Vidmar), gledališke (Sara Šoukal) in skupinske improvizacije (Alla Abramova in Luka Korenčič) ter spoznavanje zgodovine uličnega gledališča (Goro Osojnik). Umanjkala pa ne bo niti ekskurzija v Labor med prvomajskimi počitnicami, kjer se bomo urili v zračnih akrobatskih veščinah (Dana Auguštin) in ritmu (Thierno Diallo). Druga stopnja ŠUGLE bo potekala jeseni 2016, tretja pa spomladi 2017. Program bo intenzivnejši, individualno usmerjen in nadgradnja že pridobljenega znanja. Vabljeni vsi, ki bi si radi nabrali izkušenj in znanja za nastopanje in ustvarjanje gledališča na ulici. Avdicija za vpis v program ŠUGLE bo potekala konec februarja, v obliki pogovora ali kratke predstavitve. Predhodne izkušnje niso potrebne. Prijave v Gledališča Ane Monro zbiramo do 24. februarja. Prijavnico in vse dodatne informacije dobite na strani www.anamonro.org/sugla ali naFacebook - Šugla - Šola uličnega gledališča, na voljo pa vam je tudi pedagoška vodja ŠUGLE Tea Vidmar tea.anamonro@gmail.com. Cena 1. stopnje: 180 € (možnost obiska posamičnega modula)
ŠUGLA VPISUJE NOVE ČLANE

ŠUGLA VPISUJE NOVE ČLANE

Ana Monro, 12. februar 2016 ― ŠUGLA - Šola Uličnega GLedališčA vabi medse nove člane za usposabljanje v uličnem gledališču. Izobraževanje se prične 1. marca 2016.Prvo stopnjo ŠUGLE bo povezoval igralec Gorazd Žilavec, ki bo tudi vodil končno ulično produkcijo ŠUGLA Gledališča »Direkt z'ulce« za mednarodni ulični festival Ana Desetnica v juliju 2016. Ob njem se bo skozi tri mesece poleg igre zaobjelo tudi razvijanje giba (Vita Osojnik), kontakta z občinstvom (Manca Uršič), glasu (Tea Vidmar), gledališke (Sara Šoukal) in skupinske improvizacije (Alla Abramova in Luka Korenčič) ter spoznavanje zgodovine uličnega gledališča (Goro Osojnik). Umanjkala pa ne bo niti ekskurzija v Labor med prvomajskimi počitnicami, kjer se bomo urili v zračnih akrobatskih veščinah (Dana Auguštin) in ritmu (Thierno Diallo). Druga stopnja ŠUGLE bo potekala jeseni 2016, tretja pa spomladi 2017. Program bo intenzivnejši, individualno usmerjen in nadgradnja že pridobljenega znanja. Vabljeni vsi, ki bi si radi nabrali izkušenj in znanja za nastopanje in ustvarjanje gledališča na ulici. Avdicija za vpis v program ŠUGLE bo potekala konec februarja, v obliki pogovora ali kratke predstavitve. Predhodne izkušnje niso potrebne. Prijave v Gledališča Ane Monro zbiramo do 24. februarja. Prijavnico in vse dodatne informacije dobite na strani www.anamonro.org/sugla, na tea.anamonro@gmail.com ali naFacebook - Šugla - Šola uličnega gledališča. Cena 1. stopnje: 180 € (možnost obiska posamičnega modula)

OŽIVLJENI GRADOVI, Muzejski vikend za družine

Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož, 12. februar 2016 ― Otroci in starši, vabljeni na februarski Muzejski vikend OŽIVLJENI GRADOVI ptujski grad, sobota, 20. februar, od 10. do 16. ure Ogledali si bomo razstavo fotografa Borisa Fariča »Topographia Sloveniae Modernae«, ki prikazuje nekoč mogočne, danes pa razpadajoče grajske stavbe. Propadajoče gradove in dvorce bomo oživili: dodali jim bomo prebivalce, opremo, barve, zgodbe…
Mladinska knjiga s posthumnima deloma Koviča in Bojetujeve

Mladinska knjiga s posthumnima deloma Koviča in Bojetujeve

Misli, 12. februar 2016 ― Pri Mladinski knjigi so poskrbeli za postuhmno izdajo knjige Kajetana Koviča Pogovori z mačko Moniko in dramskega dela Berte Bojetu Boeta Rozalija. Kovičevo delo je po besedah urednice Nele Malečkar izvenserijska knjiga, namenjena tako otrokom kot odraslim, Rozalija pa prinaša temnejše tone.
Koncert slovenskega harmonikarja Denisa Novata v Ottawi

Koncert slovenskega harmonikarja Denisa Novata v Ottawi

Slovenci.si, 12. februar 2016 ― Ottawa – Veleposlaništvo Republike Slovenije je 5. februarja v sodelovanju s slovensko skupnostjo v Ontariu ter veleposlaništvoma Avstrije in Italije v Kanadi na Ottawski univerzi organiziralo koncert slovenskega harmonikarja in glasbenega učitelja iz Krmenke pri Trstu Denisa Novata. Denis Novato je leta 1998 postal svetovni prvak v igranju na diatonično harmoniko, doslej pa je poleg Slovenije […] The post Koncert slovenskega harmonikarja Denisa Novata v Ottawi appeared first on Slovenci.
Peace, ljubav

Peace, ljubav

LUD Literatura, 12. februar 2016 ― Na platnici romana sta naslikani dve češnji, ena v temni, druga pa v svetlejši barvi. Okrog so narisani strelski metki bele in temno rdeče barve, ob naslovu Češnje, bele […]
še novic