Logan: Wolverine (Logan)

Koridor, 9. junij 2017 ― Dandanes večina blockbusterjev ne tvega. Naj bodo v splošnem še tako kvalitetni, vse prevečkrat podlegajo ustaljeni formuli – predvidljivost je v njih tako pogosta, da je skoraj ni pošteno imeti za pomanjkljivost. Logan se tej pasti elegantno ogne tako, da z žanrom, ki mu po vsem videzu pripada, pretrga vse vezi, ne da bi se […] The post Logan: Wolverine (Logan) appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
Z novo knjigo in razstavo se nadaljuje Plečnikovo leto

Z novo knjigo in razstavo se nadaljuje Plečnikovo leto

Slovenci.si, 9. junij 2017 ― V Ljubljani bodo v četrtek, 15. junija, predstavili knjigo “Večni arhitekt: Življenje in delo Jožeta Plečnika, modernističnega mistika” in odprli razstavo “Ljubljana, mesto s Plečnikovim podpisom”. Knjigo je napisal v Sloveniji živeči Američan, dr. Noah Charney. Na voljo je v slovenskem in angleškem jeziku. Predstavili jo bodo ob 11. uri v Plečnikovi hiši. Razstavo fotografij […] The post Z novo knjigo in razstavo se nadaljuje Plečnikovo leto appeared first on Slovenci.

Povežimo bregove - 6. dan Mariborske knjižnice

Kamra.si, 9. junij 2017 ― Mariborska knjižnica vas v soboto, 10. junija 2017, med 9.00 in 13.00 uro vabi na 6. dan Mariborske knjižnice, ki bo tudi letos športno in kulturno obarvan. Ob 9.00 uri se bo pričel rekreacijski Drava cross country tek na 10 km, in sicer na relaciji Rotovški trg - Rekreacijski center Drava - Rotovški trg, na Rotovškem trgu pa se bodo ob 25-letnici praznovanja Knjižničnega cikla Univerze za tretje življenjsko obdobje predstavljali študijski krožki. S športnim poligonom in kotičkom pod drevesi bo prav tako poskrbljeno za najmlajše, na Glavnem trgu pa boste lahko pokukali še v naš bibliobus. V enotah na Rotovškem trgu boste lahko vrnili gradivo in poplačali morebitne dolgove ter članarino s 50% popustom. Prav prisrčno vabljeni, da se nam pridružite!
Izid » Šum#7: Poteza 37

Izid » Šum#7: Poteza 37

ŠUM, 9. junij 2017 ― Vabljeni na predstavitev 7. številke revije ŠUM, ki bo v četrtek, 15. junija ob 19h na ploščadi pred Moderno galerijo v Ljubljani. V primeru slabega vremena se bo dogodek odvil v notranjih prostorih kavarne.   Izid bo pospremilo kratko predavanje Primoža Krašovca z naslovom Tujost kapitala. Dogodek nastaja v soorganizaciji Društva Igor Zabel, Moderne Galerije […]
Novice: Poletna muzejska noč

Novice: Poletna muzejska noč

Tolminski muzej, 9. junij 2017 ― Kot že nekaj let zapored, se tretjo soboto v juniju v večernih urah na široko odpirajo vrata vseh slovenskih muzejev. Prireditvi, poznani pod nazivom Poletna muzejska noč, se seveda pridružuje tudi Tolminski muzej. Letos smo za obiskovalce poleg prostega vstopa za ogled stalne razstave Naplavine obsoške zgodovine pripravili kulturno-zabavni program, ki se vsebinsko navezuje na gostujočo razstavo Tržnica - trebuh mesta, trenutno na ogled v galeriji ...

Lepi, a ne prazni

Inštitut za politike prostora, 9. junij 2017 ― Pred nekaj dnevi je Inštitut za politike prostora – IPoP začel z izborom za najboljši primer revitalizacije prazne zgradbe v sodelovanju s skupnostjo. Namenjen je upravljavcem revitaliziranih zgradb, za katere velja pogoj, da so v javnem lastništvu vendar upravljane s strani skupnostnih, nevladnih ali podobnih organizacij oziroma skupin. Pomembno je še, da so bile zgradbe, [...]

130 letnica požara v naselju Pungrt

Kamra.si, 9. junij 2017 9. junija 2017 bo minilo 130 let od velikega požara na Pungrtu, naselju v današnji občini Šmartno pri Litiji. Le zaslužnim gasilcem, ki so požarno obrambo ustanovili v letu 1885, torej le dve leti pred velikim požarom, gre zahvala, da ni zgorelo celotno naselje. Ni šlo brez žrtev in spomin na tisti strašen dan živi v publikacijah, ki jih gasilci izdajajo ob obletnicah. 

Teden za ples in Junij v Ljubljani z EnKnapGroup

Španski borci, 9. junij 2017 ― V petek, 9.6. si lahko v okviru Tedna za ples za simbolne 3 evre ogledate najnovejšo produkcijo Zavoda EN-KNAP. V soboto, 10. 6. pa pod okriljem Festivala Junij v Ljubljani poteka Dan za ples, v katerem bodo ob 12h na Kongresnem trgu nastopili tudi EnKnapGroup s predstavo S.K.I.N. Ob 16h pa vabimo vse otroke, ki bi radi raziskali gib na EnKnap-ovo gibališče, ki se bo odvijalo prav tako pod okriljem Dneva za ples.
še novic