Nina Koželj: Zajčje leto

Koridor, 30. avgust 2017 ― Umetnica Nina Koželj se ukvarja s slikarstvom, grafiko, kiparstvom in keramiko in ima značilen, drzen pristop do različnih materialov. Domiselne instalacije, ki kraljujejo na razstavi Zajčje leto, zasledimo že na samem začetku njenega ustvarjanja. Minimalistična, a hkrati obsežna postavitev je tokrat znova v znamenju napihljivih open, harmonikastih cevi in zračnih črpalk.   V pritličju razstavljena […] The post Nina Koželj: Zajčje leto appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
KKK-je sem pa jaz?

KKK-je sem pa jaz?

Literatura v živo, 30. avgust 2017 ― Ikonografijo, povezano z desničarskimi skrajneži in ki je na shodih žal prisotna še danes, je v preteklosti na svojevrsten način subvertirala tudi likovna umetnost. In včasih naletela na neodobravanje. A prav pri opozarjanju na nepravilnosti in kršitve človekove svobode je treba biti neposreden in samokritičen, v čemer je še posebej uspešna prav satira.

Tvoj bodoči bivši mož (30.9.2017 20:00)

Španski borci, 30. avgust 2017 ― Vid Valič bi se rad poročil. Že od nekdaj. Ampak, kaj narediš, če se hočeš poročiti, pa ne najdeš prave? Kaj narediš, če najdeš pravo, pa se ona noče poročiti s tabo? Kaj narediš, če zasnubiš 20 žensk v dveh letih in ti vsaka reče NE?! In kaj narediš, če ti kakšna dejansko reče DA?

UMETNOST, ŠPORT IN DEDIŠČINA (25.9.2017 9:00)

Španski borci, 30. avgust 2017 ― Na panojski razstavi bodo svoje športne zbirke in umetniške zbirke, ki se navezujejo na tematiko športa, predstavili: Slovenski šolski muzej, Narodni muzej Slovenije, Loški muzej Škofja Loka, Muzej za arhitekturo in oblikovanje, Muzej narodne osvoboditve Maribor, Tehniški muzej Slovenije, Muzej Ribnica, Moderna galerija, Slovenski gledališki inštitut – Gledališki muzej, Zavod Planica (Muzej športa), Fakulteta za šport Univerze v Ljubljani, Zgodovinski arhiv Celje ter Osrednja...

MEDIA e-novice 30. avgust 2017

CED, 30. avgust 2017 ― Vsebina avgustovskih novic: Sveže iz Ustvarjalne Evrope Animateka in LIFFe ponovno nagrajena! Znani finalisti za filmsko nagrado Lux 2017 Evropsko leto kulturne dediščine 2018 Turčija iz Ustvarjalne Evrope, Tunizija postala polnopravna članica Dogodki Poziv udeležencem – srečanje vodilnih producentov animacije iz Srednje in Vzhodne Evrope Motovilin idejni laboratorij Sodelovanje s prodajnimi zastopniki – boljša mednarodna[...]

UMETNOST, ŠPORT IN DEDIŠČINA (25.9.2017 9:00)

Španski borci, 30. avgust 2017 ― Organizatorji projekta Umetnost, šport in dediščina smo področja kreativno povezali in odprli prostor za kreativna partnerstva v okviru Evropskega tedna športa 2017. Na nacionalnem posvetu bomo z različnimi dejavnostmi predstavili, kako se umetnost, dediščina in šport že prepletajo, kako jih lahko še povežemo, spoznali bomo kakovostne kulturne vsebine, katerih sestavni del sta (tudi) šport, gibanje oziroma telesna dejavnost. Več na spletni strani ZRSŠ.

Neforma 57 (22.9.2017 20:00)

Španski borci, 30. avgust 2017 ― Neforma 57 bo živa umetniška raziskava _ utemeljena v vodenih percepcijskih sintezah podzavestnih ustvarjalnih tokokov izbranih mladih ustvarjalcev. Kriteriji za uspeh performansa so subjektivni ter vsakič znova izoblikovani in aplicirani iz strani posameznih izvajalcev. Intenzivnost izkušnje ustvarjanja ter kvaliteta izkušnje formirata koordinatni sistem v katerem ustvarjalci prehajajo v polja novih identitet in transformacijskih potencialov.
Obiskali smo lokalno pisarno urbane prenove na Dunaju

Obiskali smo lokalno pisarno urbane prenove na Dunaju

Inštitut za politike prostora, 30. avgust 2017 ― V okviru projekta Trajnostna urbana regeneracija smo se 28. avgusta 2017 mudili na Dunaju, kjer smo spoznali primere dobre prakse na področju mehke urbane prenove.   Gostitelj Florian Brand, predstavnik lokalne pisarne prenove za 7., 8. in 16. okrožje, nas je sprejel v projektnem prostoru na Herbststraße 15, v katerem gostujejo skupnostni prostor z raznovrstnim [...]

Pridružite se nam na pohodu po rimski cesti

MGML, 30. avgust 2017 ― V soboto, 2. septembra 2017, se bo italijanska arheologinja Sara Zanni odpravila na pot po nekdanji rimski cesti od Ogleja do Beograda; v torek, 5. septembra, pa se ji na delu poti od Logatca do Ljubljane, rimske Emone, pridružuje tudi dr. Bernarda Županek, kustosinja za obdobje antike v MGML, s sodelavci.

Nočna ptica nagrajena še na 15. festivalu Imaginaria

Misli, 30. avgust 2017 ― Na festivalu animiranega filma Imaginaria, ki je med 21. in 26. avgustom potekal v italijanskem mestu Conversano, je slovensko-hrvaška koprodukcija Nočna ptica Špele Čadež prejela nagrado za najboljši kratkometražni film. Za nagrado v tej kategoriji se je potegovalo 40 filmov z vsega sveta.
O novostih na Beneškem filmskem festivalu

O novostih na Beneškem filmskem festivalu

ARS Gremo v kino, 30. avgust 2017 ― V oddaji govorimo o novostih na Beneškem filmskem festivalu, ki se je začel v sredo, in o iztekajočem se Festivalu kratkega filma v Ljubljani. Ocenjujemo tudi dve premieri: film Druga stran upanja Akija Kaurismäkija, ob katerem smo se pogovarjali z glavnim igralcem Sakarijem Kuosmanenom, in akcijsko komedijo Krij mi hrbet.
Boris. A. Novak, dobitnik 21. Veronikine nagrade

Boris. A. Novak, dobitnik 21. Veronikine nagrade

ARS Svet kulture, 30. avgust 2017 ― Sinoči so v Celju na Večeru poezije podelili 21. Veronikino nagrado za najboljšo pesniško zbirko, ki jo je prejel pesnik Boris A. Novak z eposom Vrata nepovrata. V oddaji tudi o nocojšnjem Somraku bogov Richarda Wagnerja, ki ga bo v Cankarjevem domu, po včerajšnjem Siegfriedu, uprizorilo Mariinsko gledališče iz Sankt Peterburga.
še novic