Kaj je Julian Rachlin izvlekel iz glasbenikov ?

Kaj je Julian Rachlin izvlekel iz glasbenikov ?

Marijan Zlobec, 7. oktober 2017 ― Na drugem koncertu za Modri abonma Slovenske filharmonije se je pokazalo, da naši glasbeniki igrajo dobro samo tedaj, ko je na odru kot solist in dirigent nekdo, ki ga imajo, in tudi je, močnejši od njih. Kot da smo v živalski divjini. Julian Rachlin, vse fotografije Marijan Zlobec Morala zgodbe je, da ne sme nikoli […]

Ptuj: Kdo je lahko bil ptujski meščan

Štajerski tednik, 7. oktober 2017 ― V Zgodovinskem arhivu na Ptuju (v nadaljevanju: ZAP) so v četrtek, 28. septembra, predstavili svojo najnovejšo publikacijo, knjigo dr. Dejana Zadravca Ptujski meščani do uničujočega požara leta 1684, 'biografsko-prosopografski priročnik', kot pravi strokovni podnaslov knjige.

Mesta in krožno gospodarstvo – Od urbanih primerov in politik do novih priložnosti sodelovanja

Inštitut za politike prostora, 7. oktober 2017 ― Vabimo vas na konferenco, ki bo 19. oktobra 2017 potekala v Mariboru. Z njo želimo poudariti potencial mest za prehod v krožno gospodarstvo. Seznanili se bomo s prizadevanji vlade in ministrstev ter Mestne občine Maribor. Tuji strokovnjaki in praktiki bodo predstavili nove urbane prakse, ki pomembno prispevajo k prehodu mest v krožno gospodarstvo in pri […]

Muzej mineralov Remšnik del prireditve Dolga noč muzejev

Misli, 7. oktober 2017 ― Koroški pokrajinski muzej se s svojim Muzejem mineralov Remšnik tudi letos pridružuje prireditvi Dolga noč muzejev, ki v noči s sobote na nedeljo poteka po vsej Avstriji. V muzeju na Remšniku bodo drevi ob 18. uri odprli razstavo Minerali Zoisovih rudnikov na zahodnem Pohorju, nato pa bodo vse do 1. ure v nedeljo potekali vodeni ogledi.
Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 7. oktober 2017 ― Pri založbi Morfemplus je izšlo enciklopedično delo Temačna zgodovina Katoliške cerkve avtorja Michaela Kerrigana, pri založbi Modrijan so izdali priročnika Kradi kot umetnik ter Pokaži svoje delo! avtorja Austina Kleona, pri Mladinski knjigi pa slikanico V naši šoli je kača! Davida Walliamsa z ilustracijami Tonyja Rossa.
Za nominacijo za tujejezičnega oskarja se letos poteguje 92 filmov

Za nominacijo za tujejezičnega oskarja se letos poteguje 92 filmov

Misli, 7. oktober 2017 ― Akademija znanosti in umetnosti gibljivih slik je sporočila, da se v letošnjo bitko za nominacijo za tujejezičnega oskarja podaja rekordnih 92 držav, piše francoska tiskovna agencija AFP. Med njimi tudi Slovenija s filmom Rudar režiserke Hanne Slak, ki je na 20. Festivalu slovenskega filma prejel tri nagrade vesna, tudi za režijo.
V ljubljanski Drami Jovanovićeva igra o dvojni zanki usodne ljubezni

V ljubljanski Drami Jovanovićeva igra o dvojni zanki usodne ljubezni

Misli, 7. oktober 2017 ― Na velikem odru SNG Drama Ljubljana bodo drevi ob 20. uri kot tretjo premiero letošnje slavnostne sezone ob 150-letnici Dramatičnega društva uprizorili igro Zid, jezero Dušana Jovanovića. Nenavadno besedilo na meji več žanrov o dvojni zanki usodne ljubezni in bolestnega ljubosumja je na oder postavil srbski režiser mlajše generacije Miloš Lolić.
še novic