Filmska ocena: Columbus

Gledal_a bom, 11. november 2017 ― Meditativen film o medčloveških odnosih, romantičnih in družinskih, več zgodbe predstavi skozi vizualni jezik, predvsem s prikazom arhitekturnih elementov, kot pa skozi dialoge. Pa […] The post Filmska ocena: Columbus appeared first on Gledal_a bom.
Ledena Gallusova dvorana

Ledena Gallusova dvorana

Delo Oder, 11. november 2017 ― Sanktpeterburški balet na ledu je v pol stoletja uprizoril več kot sedem tisoč predstav po svetu, nocoj in jutri bodo na ledenem odru Gallusove dvorane nastopili s predstavo Hrestač. Ta klasičen balet v dveh dejanjih letos praznuje 125. obletnico premiere.
FOQL from Poland

FOQL from Poland

Radio Študent, 11. november 2017 ― FOQL je poljska zanesenjakinja elektronske glasbe, ki je svoja zadnja leta predala alternativni, samoorganizirani sceni. V zadnjih nekaj letih je spoznala nekaj ključnih ljudi od Poljske do Srbije, ki se jih je odločila redno obiskovati, raziskovati prostore in živeti kot splošen motor podtalne mreže.

Keramika v izložbi: Plesoča keramika Žive Slavec

Kamnik.info, 11. november 2017 ― V izložbi Hiše keramike na Šutni je na ogled keramika Žive Slavec. V četrtek zvečer, 9. novembra 2017, je bila v Hiši keramike odprta razstava ustvarjalke Žive Slavec, ki je po izobrazbi sicer arhitektka, vendar se je, kot je povedala sama, pred kakimi sedmimi leti domala povsem posvetila ustvarjanju z glino.   Živa Slavec, ki ... Prispevek Keramika v izložbi: Plesoča keramika Žive Slavec je bil najprej objavljen na portalu Kamnik Info.

Popotovanje “K svetlobi” Barbare Demšar

Kamnik.info, 11. november 2017 ― V galeriji Pogled je na ogled slikarska razstava Barbare Demšar – K svetlobi. V četrtek, 9. novembra 2017, je bila v galeriji Pogled v Kamniku odprta razstava slik Barbare Demšar, slikarke iz Škofje Loke, ki je leta 1997 diplomirala na oddelku za likovno pedagogiko na Pedagoški fakulteti v Ljubljani pri prof. Hermanu Gvardjančiču. Izpopolnjevala se ... Prispevek Popotovanje “K svetlobi” Barbare Demšar je bil najprej objavljen na portalu Kamnik Info.
Liffe: 120 utripov na minuto

Liffe: 120 utripov na minuto

MMC Film, 11. november 2017 ― 120 utripov na minuto je bil takoj po premierni projekciji na letošnjem filmskem festivalu Cannesu uvrščen v ožji krog favoritov - nazadnje je pobral veliko nagrado žirije in nagrado FIPRESCI ter je . . .
V Cankarjevem domu Hrestač na ledu iz Rusije

V Cankarjevem domu Hrestač na ledu iz Rusije

Misli, 11. november 2017 ― Gallusova dvorana Cankarjevega doma se bo danes in v nedeljo drugič v zgodovini spremenila v ledeno pravljico. Gostila bo Sanktpeterburški državni balet na ledu, ki bo v koreografiji Konstantina A. Rassadina uprizoril Hrestača, slavni balet na glasbo Petra Iljiča Čajkovskega. Ansambel se bo v Ljubljani ustavil v sklopu evropske turneje.

Vzkrik: Zaključni večer delavnic dramskega pisanja

Koridor, 11. november 2017 ― V sredo, 8. novembra 2017, se je v Trubarjevi hiši literature odvilo še zadnje dejanje osemmesečnega ustvarjanja nadobudnih dramatikov pod mentorstvom Simone Semenič, ene ključnih sodobnih slovenskih dramatičark in večkratne prejemnice Grumove nagrade. Zaključni večer delavnic dramskega pisanja Vzkrik je tako publiki prvič predstavil sedem odlomkov izvirnih dramskih besedil, ki bodo premierno uprizorjena na drugem […] The post Vzkrik: Zaključni večer delavnic dramskega pisanja appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Letošnja Murkova nagrajenka je Jana Mlakar Adamič

Misli, 11. november 2017 ― Na gradu Kromberk bodo danes podelili Murkovo nagrado, listini in priznanje, ki jih Slovensko etnološko društvo podeljuje za strokovne dosežke na področju etnologije na Slovenskem. Murkovo nagrado bo prejela Jana Mlakar Adamič za tridesetletno strokovno in znanstveno delo v etnološkem muzealstvu in zasavski kulturi.
Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 11. november 2017 ― Pri Beletrini je izšel roman Umetnina Emila Zolaja, pri Cankarjevi založbi knjiga S poti po Vzhodni Evropi Gabriela Garcie Marqueza. Mladinska knjiga je izdala Šnofijevo druščino 3, v kateri moči združujeta Boštjan Gorenc - Pižama in Matej de Cecco, založba Morfem pa Uganke za Anke in Janke Milana Dekleve z ilustracijami Arjana Pregla.
V Zagrebu se začenja 15. filmski festival

V Zagrebu se začenja 15. filmski festival

Misli, 11. november 2017 ― Švicarski kandidat za nominacijo za oskarja, komedija Božanski red Petre Volpe, bo danes odprl 15. filmski festival v Zagrebu. Na njem bodo do 19. novembra predvajali več kot 100 filmov v petih tekmovalnih in več spremljevalnih programih. V spremljevalnem programu sta tudi slovenska filma Ivan režiserja Janeza Burgerja in Družinica Jana Cvitkoviča.
še novic