Predstavitev elektronske zbirke knjig Aleksandra Videčnika

Kamra.si, 8. december 2017 ― Vljudno Vas vabimo na predstavitev ELEKTRONSKE ZBIRKE KNJIG ALEKSANDRA VIDEČNIKA v petek, 15. decembra 2017, ob 18. uri v Galeriji Mozirje. Naš večerni gost bo dr. Peter Weiss, ki je bil pobudnik in koordinator digitalizacije. Za veselo in prijetno vzdušje na našem večeru in ob osebnem prazniku gospoda Aleksandra Videčnika bodo zapeli Moški pevski zbor Kulturnega društva Mozirje pod vodstvom Antona Petka in ljudski pevci Štirje prijatelji z Lepe Njive. Do elektronske zbirke knjig Aleksandra Videčnika lahko dostopate tukaj.
Pismo predsedniku vlade RS, da prepreči prodajo Celice

Pismo predsedniku vlade RS, da prepreči prodajo Celice

Marijan Zlobec, 8. december 2017 ― Objavljamo še odprto pismo predsedniku Vlade Republike Slovenije dr. Miru Cerarju, da prepreči prodajo ali kakršnokoli drugačno zlorabo svetovno znanega Hostla Celica. Janko Rožič, foto Si21 Spoštovani dr. Miro Cerar, predsednik vlade, na vas, najbolj odgovorne za razmere v državi, naslavljamo to pismo v pričakovanju, da posredujete in preprečite prodajo ali kakršnokoli drugačno zlorabo svetovno […]

Ferdinand von Schirach: Teror

Koridor, 8. december 2017 ― »In predvsem: mislite na to, da bo pred vami sedel človek; ta ima iste sanje kot vi, enake potrebe, tako kakor vi stremi k sreči. Pri sodbi zato tudi sami ostanite ljudje.«     To so besede Sodnika oziroma Predsednika (Borut Veselko) iz začetnega monologa na rampi, s katerim je otvoril prvo slovensko uprizoritev besedila […] The post Ferdinand von Schirach: Teror appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
Fenomen historičnega žanra

Fenomen historičnega žanra

SIGIC - Novice, 8. december 2017 ― V Klubu Slovenskega mladinskega gledališča je 29. novembra v okviru cikla pogovorov Dežela pridnih potekal razgovor o slovenski popevki. Navezal se je na eno od izhodišč aktualne predstava Slovenska popevka, ki je nastala v koprodukciji s Centrom za usposabljanje, delo in varstvo Dolfke Boštjančič iz Drage.
8. bienale Brumen: izid kataloga

8. bienale Brumen: izid kataloga

Fundacija Brumen, 8. december 2017 ― Z izidom kataloga in zatvoritvijo razstave se je 30 .11. 2017 zaključil 8. bienale slovenskega oblikovanja Brumen. Katalog bienala Brumen je edini fizični izdelek, ki po zaključenem bienalu dokumentira slovensko oblikovanje v določenem obdobju. Poleg pregleda oblikovalskih projektov, nastalih v letih 2015–2017, vas v njem med drugim čakajo intervjuji z žiranti in glavnim nagrajencem ter oblikovalska anketa, ki smo jo izvedli med sodelujočimi na 8. bienalu Brumen. The post 8. bienale Brumen: izid kataloga appeared first on Fundacija Brumen.
The Dirtiest

The Dirtiest

Radio Študent, 8. december 2017 ― RŠ intervju danes namenjamo skupini The Dirtiest, italijanskemu bendu iz Firenc, ki igra samooklicani garažni psycho punk. Danes bodo nastopili v Velenju, jutri pa v MKNŽ v Ilirski Bistrici. Več pa bodo povedali kar sami v intervjuju, ki sledi ...
Pri Mladinski knjigi tri dela z umetnostjo kot skupnim imenovalcem

Pri Mladinski knjigi tri dela z umetnostjo kot skupnim imenovalcem

Misli, 8. december 2017 ― Pri Mladinski knjigi so izšla tri nova dela, ki jih po besedah urednice Nele Malečkar povezuje umetnost. Uroš Zupan se je v zbirki esejev Sedeti v temi posvetil glasbi in spominom na rodno Trbovlje, Boris Jukić v zbirko Umetnost lokostrelstva vključuje klasično glasbo in literaturo, k umetnosti pa se rad zateka tudi Hišam Matar, avtor dela Vrnitev.

Poročilo s konference Konzorcija vsebinskih mrež

Asociacija, 8. december 2017 ― Asociacija in drugi konzorcijski partnerji Konzorcija vsebinskih mrež Slovenije smo 6. decembra 2017 v Hiši Evropske unije v Ljubljani organizirali konferenco Soodločanje: Ali civilna družba sodeluje pri soodločanju?  V skladu s temo se je pogovor na vseh treh diskusijah dotikal vprašanja, koliko civilna družba dejansko sodeluje pri soodločanju na lokalni, nacionalni in mednarodni ravni. V … Preberi več o Poročilo s konference Konzorcija vsebinskih mrež

Na slovenskem predizboru za Evrovizijo se bo pomerilo 16 izvajalcev

Misli, 8. december 2017 ― Na slovenskem predizboru za pesem Evrovizije se bo februarja prihodnje leto pomerilo 16 izvajalcev. Za majski nastop v Lizboni se bodo potegovali Anabel, BQL, Gregor Ravnik, Ina Shai, Indigo, KiNG FOO, Lara Kadis, Lea Sirk, ManuElla, Marina Martensson, MILA, Nika Zorjan, Nuška Drašček, Orter, Proper in Tanja Ribič, so sporočili z RTV Slovenija.
Hobit (Hobbit)

Hobit (Hobbit)

ARS Filmska glasba, 8. december 2017 ― Filmska glasba trilogije Leta 1937 je angleški pisatelj, univerzitetni profesor in filolog John Ronald Reuel Tolkien izdal otroško knjigo z naslovom Hobit ali Tja in spet nazaj. Po tej čudoviti literarni predlogi je nastala tudi serija treh fantazijskih filmov Hobit, ki jih je režiral Peter Jackson. Trije filmi, ki imajo podnaslove: Nepričakovano potovanje, Smaugova pušča in Bitka petih vojska, pa so ob čudoviti zgodbi, igralski zasedbi, kostumografiji, grafiki in scenariju zaviti v skrbno stkane melodije Howarda Shora.
Slovenci v “novem svetu”: fotografski utrinki diaspore

Slovenci v “novem svetu”: fotografski utrinki diaspore

Slovenci.si, 8. december 2017 ― V Galeriji Photon ljubitelje fotografije čaka Novi svet, razstava del Matjaža Rušta. Fotograf se je v svoji novi seriji posvetil vizualni raziskavi življenja in delovanja slovenske diaspore po svetu. Skozi fotografije Rušt dokumentira ikonografijo izkazovanja kulturne identitete in odpira vprašanja ohranjanja tradicije znotraj majhnih skupnosti. V raziskovalnem in terenskem delu projekta je Rušt odpotoval v […] The post Slovenci v “novem svetu”: fotografski utrinki diaspore appeared first on Slovenci.
še novic