Travel AR

TV Kočevje, 22. januar 2018 ― Kočevski grad je imel pestro zgodovino; preživel je kar nekaj napadov Turkov, požarov ter potres, ne pa tudi rušenja. Zdaj živi le še v virtualnem svetu.
Kritično in ustvarjalno na Kulturnem maratonu idrijske gimnazije

Kritično in ustvarjalno na Kulturnem maratonu idrijske gimnazije

Notranjsko primorske novice » Kultura, 22. januar 2018 ― Idrija – Že šesto leto se na Gimnaziji Jurija Vege Idrija lotevajo dneva odprtih vrat z raznovrstno ustvarjalno in dogodkovno ponudbo, s katero želijo različne generacije privabiti k ustvarjanju ali zgolj konzumiranju bogate kulturne ponudbe. 26. januarja zato vabijo na Kulturni maraton, na katerem ne bo manjkalo zanimivih vsebin. Kulturni maraton 2016, Gimnazija Jurija Vege Idrija, pogovor z režiserjem Dušanom Moravcem Foto: Miha Tratnik Bajc Na gimnaziji Jurija Vege želijo predvsem praznovati dan kulture, ki je 26. januarja tako rekoč pred vrati, ter kulturi in obiskovalcem na široko odpreti vrata, saj so prepričani, da kultura pri njih domuje, v najožjem in najširšem pomenu te besede. Predšolskim obiskovalcem ponujajo kar pet delavnic: dve jezikovni, gibalnico in plesno delavnico ter pravo eksperimentalnico mag. Tomaža Ogrina. Za osnovnošolce poleg vseh delavnic in predavanj pripravljajo še model OZN, ki je narejen po vzorcu zasedanja skupščine OZN. Zanje, za srednješolce in za vse zunanje obiskovalce pa so pripravili nekaj jezikoslovnih delavnic, na katerih bodo spoznavali švedščino, češčino in kitajščino, ter številne ustvarjalne delavnice, kot so fotografska, kulinarična, gledališka, likovna, plesna, jam session, robotika, kovaška, izdelovanje mask ter delavnica joge in dela na sebi. Vse bodo vodili kakovotsni mentorji. Med naravoslovno ponudbo bo tudi eksperimentalnica in zanimivi predavanji; o umetni inteligenci bo govoril Klemen Kenda, medtem ko bo astrofizičarka dr. Andreja Gomboc predstavljala svoji zmagoviti temi, črne luknje in magnetno valovanje. V središču večerna bodo trije dogodki: ob 17.30 bodo na stopnišču šole odprli razstavo starih časopisov Alija Žerdina, ob 18.00 se bo Karmen Strel pogovarjala s pisateljico, publicistko in izjemno novinarko Vesno Milek, ob 20.00 bo na ogled še film Jana Cvitkoviča Družinica, po njem pa pogovor z ustvarjalci. Natančnejši podatki o programu so objavljeni na spletni strani Gimnazije Jurija Vege

1, 2, 3 ciné!

Kinodvor, 22. januar 2018 ― Po francosko v kinu / 1,2,3, ciné, festival du film francophone pour les scolaires Predstavitev projekta za profesorje in profesorice francoščine
Filmska recenzija: Obupana

Filmska recenzija: Obupana

MMC Film, 22. januar 2018 ― V hollywoodskih ali mainstreamovskih filmih je na splošno dolgo veljalo, da pripovedi o rasnih ali priseljenskih izkušnjah sodijo v točno določen tip filma: v zgodovinske filme, ki pripovedujejo o . . .

UPORABA ČITALNIŠKIH MEST

CTK, 22. januar 2018 ― Zaradi vse večjega zanimanja za čitalniška mesta v CTK, vas še enkrat obveščamo, da lahko ta uporabljajo samo naši člani. Članstvo izkazujete z izkaznico CTK, ki mora biti na vidnem mestu na mizi. Naši varnostniki bodo ob rednih obhodih (vsake 30 minut) preverjali vaše članstvo in vas bodo, če bodo ugotovili, da niste član naše knjižnice, prijazno povabili, da svoje mesto prepustite čakajočim članom. V izogib temu vas vabimo, da se vpišete v našo knjižnico. Še enkrat vas obveščamo, da je vpis v CTK za študente brezplačen, vzel pa vam bo zgolj nekaj minut. Na ta način bi radi svojim članom zagotovili čim boljše pogoje za študij. Prav tako vas še enkrat opozarjamo, da REZERVACIJA mest NI dovoljena! Če bo varnostnik na obhodu ugotovil, da je vaše mesto ali mesto, ki ste ga ob prihodu v knjižnico rezervirali za svoje/ga prijatelje/a, prazno več kot 60 minut (kosilo, večerja), bo mesto izpraznil! DOBRODOŠLI V CTK!!!

Cvet deklet

Kinodvor, 22. januar 2018 ― Noč erotičnega filma Kinosloga. Retrosex. se bo 2. februarja odvila v znamenju komičnega genija treh velikih auteurjev ter v družbi najbolj žlahtnega cveta deklet – njihovih drznih, srčnih in strastnih protagonistk. Vstopnice in paketi (na voljo jih je samo 69) že v prodaji!
še novic