Voznik (Baby Driver)

Voznik (Baby Driver)

Koridor, 3. februar 2018 ― Energičen angleški režiser Edgar Wright je doslej posnel štiri filme: zmagovito sodelovanje s Simonom Peggom in Nickom Frostom je zaznamovalo trilogijo Kornet, Scott Pilgrim proti vsem (Scott Pilgrim vs. the World, 2010) pa je adaptacija istoimenskih stripov Bryana Leeja O’Malleya. Kljub temu da ima letošnji Voznik (Baby Driver) več skupnega s slednjim kot z omenjeno […] The post Voznik (Baby Driver) appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
Peršak za Večer: Verjel sem v plodnost dialoga

Peršak za Večer: Verjel sem v plodnost dialoga

Misli, 3. februar 2018 ― Minister za kulturo Tone Peršak je pred praznikom kulture v pogovoru za sobotno prilogo časnika Večer branil delo v mandatu, ki ga je prevzel od predhodnice, "ki je naredila veliko koristnega", Julijane Bizjak Mlakar. Pri prevzemu funkcije manj kot dve leti pred volitvami, je, kot ocenjuje, naredil taktično napako - verjel je v plodnost dialoga.
Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 3. februar 2018 ― Pri založbi Sodobnost International je izšel roman Evalda Flisarja Zbiralec sanj, pri Mladinski knjigi pa roman Azre Širovnik z naslovom Pusti otrokom, naj se smejejo. Založba Miš je izdala priročnik Izzivi sodobne vzgoje avtorice Eve Hrovat Kuhar, založba Zala pa knjigo Francesca Puigpelata z naslovom Deklica, ki se je spremenila v mobi.
Z Zakonom o arhivskem gradivu se nadaljuje omejevanje kritičnih raziskav polpretekle zgodovine

Z Zakonom o arhivskem gradivu se nadaljuje omejevanje kritičnih raziskav polpretekle zgodovine

Časnik, 3. februar 2018 ― Zaščita zlorab medicinske stroke v času komunistične revolucije in komunističnega režima v Sloveniji je bil očitno namen Zakona o arhivskem gradivu, ki uporabo arhivirane zdravstvene dokumentacije v znanstvene namene preprečuje kar 150 let po njenem nastanku. Potem ko na referendumu leta 2014 ni bil dosežen kvorum, ki bi lahko preprečil novelo o arhivskega zakona, ki bistveno […] The post Z Zakonom o arhivskem gradivu se nadaljuje omejevanje kritičnih raziskav polpretekle zgodovine appeared first on Časnik.
Dramska platforma

Dramska platforma

Trubarjeva hiša literature, 3. februar 2018 ― Vabljeni, da se udeležite dramske platforme, ki bo potekala v soboto, 17. februarja, ob 11. uri v prostorih Trubarjeve hiše literature. Za udeležbo na platformi se na email info.kudkrik@gmail.com najkasneje do sobote 10. decembra 2018 prijavite in pošljite svoje dramsko besedilo, ki bi ga v skupini dramatikov želeli predebatirati. Udeležba je brezplačna. Dramska platforma se je rodila iz želje, da bi dramatičarke in dramatiki imeli svoj prostor, ki bi služil izmenjavi izkušenj, komentiranju dramskih besedil, druženju in preko teh srečanj spodbudili pisanje in uprizarjanje slovenske dramatike. {fshare id=3167}
še novic