ŠUM#8 / Laboria Cuboniks: Ksenofeminizem: politika za alienacijo

ŠUM#8 / Laboria Cuboniks: Ksenofeminizem: politika za alienacijo

ŠUM, 22. april 2018 ― NIČ 0x00 Naš svet ima vrtoglavico. To je svet, v katerem hrumi tehnološka mediacija, ki naš vsakdan prepleta z abstrakcijo, virtualnostjo in kompleksnostjo. Ksenofeminizem konstruira feminizem, prilagojen tem pogojem, feminizem nezaslišane premetenosti, širine in vizije; prihodnost, v kateri uresničenje družbenospolne pravičnosti in feministične emancipacije prispevata k univerzalistični politiki, sestavljeni iz potreb slehernika, onkraj rase, zmožnosti, […]

Naša pesem 2018 – 4. koncert

Naši zbori, 22. april 2018 ― Še en koncert nas loči do trenutka, ko bomo slišali imena zmagovalcev letošnje zborovske prireditve Naša pesem. Tokratne fotografije so… The post Naša pesem 2018 – 4. koncert appeared first on Naši zbori.
Poslovil se je igralec Demeter Bitenc

Poslovil se je igralec Demeter Bitenc

Misli, 22. april 2018 ― V 96. letu je umrl Demeter Bitenc, eden najbolj prepoznavnih slovenskih filmskih igralcev. Prvo filmsko izkušnjo je dobil v prvem slovenskem celovečercu Na svoji zemlji. V sedemdesetletni karieri je ustvaril več kot 230 gledaliških in filmskih vlog, poroča portal MMC Radiotelevizije Slovenija.

Naša pesem 2018 – 3. koncert

Naši zbori, 22. april 2018 ― Prelep sončni vikend zborovskega petja v Mariboru se je nadaljeval danes dopoldne s tretjim koncertom tekmovanja Naša pesem, na kateri… The post Naša pesem 2018 – 3. koncert appeared first on Naši zbori.
Slovenski praznik pisane besede se preveša v svetovni dan knjig

Slovenski praznik pisane besede se preveša v svetovni dan knjig

Misli, 22. april 2018 ― Pred nami je svetovni dan knjige in avtorskih pravic, ki ga praznujemo 23. aprila. Dan bo v znamenju številnih z literaturo in knjigami povezanih dogodkov, tudi po Sloveniji, kjer knjigo na prvo mesto postavljamo že v sklopu Slovenskih dnevov knjige, ti pa se bodo tudi letos prevesili oziroma prekrili z Nočjo knjige.
še novic