Črni angel češke poezije

Črni angel češke poezije

Literatura v živo, 14. junij 2018 ― Vladimír Holan (1905-1980), eden izmed najpomembnejših čeških pesnikov in prevajalcev 20. stoletja, v svoji domovini poznan tudi pod vzdevkom “črni angel”, je z ustvarjalno močjo vse od vznika modernizma in avantgarde do kasnejših povojnih literarnih tokov pomembno sooblikoval češko literarno krajino.
Natečaj Trieste Contemporanea 2018

Natečaj Trieste Contemporanea 2018

CZK, 14. junij 2018 ― Trieste Contemporanea je objavil oblikovalski natečaj Harbour for Cultures H / C 2018. Glavna nagrada: nagrada Gillo Dorfles, 4000 €. Udeležba na natečaju je brezplačna / Rok za prijave je 15. julij 2018
Pešbus in Bicivlak se predstavita

Pešbus in Bicivlak se predstavita

Inštitut za politike prostora, 14. junij 2018 ― Pretekli teden je IPoP v sodelovanju z Ministrstvom za zdravje in osnovno šolo Koseze v Ljubljani predstavil novinarjem program Aktivno v šolo, program podpira organizirano in samostojno peš hojo in kolesarjenje v šolo. Otroci s Pešbusom in Bicivlakom potujejo v šolo po vnaprej začrtanih poteh, s stalnimi postajami in urnikom. Pešbus in Bicivlak sta na […]
Bush baby

Bush baby

LUD Literatura, 14. junij 2018 ― Špasna dežela, tale Namibija. Divji zahod neke sorte, igrišče južnoafričanov, ki se podijo po neskončnih ravnih cestah sto petdeset na uro v poltovornjakih.
HIPBONE SLIM

HIPBONE SLIM

Radio Študent, 14. junij 2018 ― Pred nastopom v baru Nostalgija Vintage Cafe v Ljubljani se pogovarjamo z legendo rock'n'rolla, rhythm'n'bluesa, garage rocka, surfa in skaja - z one man bend projektom Hipbone Slimom.

Servis: Samozaposleni in izdajanje računov

Asociacija, 14. junij 2018 ― Samozaposlenim v kulturi se pogosto dogaja, da dobijo priložnost za delo v poklicu, za katerega nimajo registriranega statusa samozaposlenega v kulturi, prav tako pogosto pa se dogaja, da se za poklic, ki ga opravljajo dodatno, sploh ni možno registrirati kot samozaposlen v kulturi. Tokrat v okviru servisa Asociacije pojasnjujemo specifike izdajanja računov za delo, ki … Preberi več o Servis: Samozaposleni in izdajanje računov

Dobrodošli nazaj na srčno stran!

Kunigunda, 14. junij 2018 ― Dobrodošli nazaj na srčno stran! Naša Kunigunda je, tako kot vsako leto, tudi tokrat zamenjala svojo zunanjo podobo - a brez skrbi, srce ostaja bistvo! Preklikaj preoblečeno spletno stran, kjer med drugim najdeš prihajajoče predfestivalske dogodke, nov Kunigundin merch, novice in kontakte, povzetek prvih dvajsetih let - kje smo že delili kulturne klofute, The post Dobrodošli nazaj na srčno stran! appeared first on Kunigunda.

MLADO MESTO - NAŠ UTRIP

Kinoatelje, 14. junij 2018 ― V sklopu projekta Mlado mesto - Naš utrip je v pomladanskih mesecih potekala filmska delavnica, kjer so se mladi pod mentorstvom Valerie Wolf Gang naučili kako posneti film od začetne faze razvoja do produkcije.

Zaslišanje: Peaches

Kino Šiška, 14. junij 2018 ― Peaches je kontroverzna umetnica brez dlake na jeziku, ki podpira LGBTQ skupnost že od začetka svojega delovanja. Letos bo to pokazala tudi v Ljubljani, kjer bo nastopila kot otvoritveni act na otvoritvi Festivala Parada ponosa. Pravi, da je biti del parade pomembno in da naj se ne bojimo. #brezstrahu je v naslednjem intervjuju predala svoje misli o svojem ustvarjanju in mišljenju.
Blue Crime

Blue Crime

Radio Študent, 14. junij 2018 ― V tokratnem RŠ intervjuju smo se z zasedbo Blue Crime pogovorili o njihovem bendovskem ustvarjanju, življenje v Amsterdamu in na turnejah, ter o Meduse Musiq, širši ustvarjalni kolektiv, v katerem člani benda tudi sodelujejo.... V nedeljo pa nastopajo v Kinu Šiška:
Adrijan Praznik: “Ljudje imamo radi podnapise, ki povedo, ali je nekaj pomembno ali ni”

Adrijan Praznik: “Ljudje imamo radi podnapise, ki povedo, ali je nekaj pomembno ali ni”

Koridor, 14. junij 2018 ― Foto: Bonino Englaro     Umetnik Adrijan Praznik je v zadnjih letih aktivnega delovanja naredil viden obrat: velike slike so zamenjala manjša platna, ki kdaj stojijo kot samostojne enote, spet drugič kažejo očitno tendenco po povezovanju. Nasičene, barvne ploskve so začele vse večkrat poudarjati relief, a kljub temu ostajajo osvobojene teže. V preteklosti pogosto predelane […] The post Adrijan Praznik: “Ljudje imamo radi podnapise, ki povedo, ali je nekaj pomembno ali ni” appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
Kažemo jezik

Kažemo jezik

LUD Literatura, 14. junij 2018 ― Občutljiva raba jezika – ali ni kljub vsemu malce radikalna, ko skuša nadomestiti prevlado enega slovničnega spola s prevlado drugega? In ali ni malce neučinkovito »komplicirati« v birokratskih aktih, ko pa je že vendar toliko družbenih listin nepotrebnih in služijo zgolj formalizmu?
Otroške in mladinske knjige v tujih jezikih

Otroške in mladinske knjige v tujih jezikih

Goriška knjižnica Franceta Bevka, 14. junij 2018 ― V prihodnjih dneh v izposojo prihajajo otroške in mladinske knjige v angleščini, nemščini, španščini in francoščini. Konec maja nam je mag. Tilka Jamnik predstavila izbor naslovov z letošnje razstave Bologna po Bologni, med njenimi priporočili pa smo izbrali tiste, za katere verjamemo, da bodo našle pot med mlade bralce naše knjižnice. Corinna Lukyne: The Book of Mistakes Britta Teckentrup: The Egg Britta Teckentrup: Night-time around the world Moon City Mazes Raul Nieto Guridi: Dos Caminos Sam Usher: Rain  (njegovo Sneg lahko beremo v slovenščini)Felicitas Horstschäfer, Johannes Vogt: Haus     Oliver Jeffers: Here we are     Malala Yousafzai: Malala's magic Pencil   Rebecca Smith: Where's Jane?   Anke de Vries: Antonia   Kristen Hall: The HoneybeeIllustrators Annual 2018   Meine ganze FamilieDie verflixten sieben GeissleinThe rhythm of the rain Little mouse and the red wall Čakamo samo še francosko slikanico Le Ruban. Sejem otroških knjig z vsega sveta vsako leto poteka spomladi v Bologni, prodajno razstavo Bologna po Bologni pa malo pred poletjem pripravijo v Ljubljani v sodelovanju Mladinska knjiga, Mestna knjižnica Ljubljana in Slovenska sekcija IBBY, kjer predstavijo izbor kakovostnih in nagrajenih knjig.
še novic