No Country for Old Men (2007)

No Country for Old Men (2007)

Deseta umetnost, 11. september 2018 ― Nekega dne v bližini meje z Mehiko. Upokojeni lovec in vietnamski veteran Llewelyn Moss (Josh Brolin) naleti na prizorišče krvavega obračuna med preprodajalci mamil in kovček, napolnjen z denarjem. Da Mossa nemudoma premami želja po ameriških sanjah, verjetno ni treba poudarjati. Da si z odtujitvijo kovčka na glavo nakolje mehiške preprodajalce in psihopatskega najetega morilca […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Ant-Man in Osa  The Darjeeling Limited (2007)  Čefurji raus! (2013)  Dallas Buyers Club (2013)  You Were Never Really Here (2018) Copyright © Deseta umetnost [No Country for Old Men (2007)], All Right Reserved. 2018.

Gozdna terapija s Tannjo Yrsko

Medobčinska matična knjižnica Žalec, 11. september 2018 ― V torek, 11. septembra 2018, smo se v Občinski knjižnici Prebold posvetili čutnemu zaznavanju trenutka v naravi. Predavanje z naslovom Gozdna terapija je pripravila diplomirana inženirka gozdarstva Tannja Yrska, vodja zasebnega zavoda Prana. Njeno glavno poslanstvo je izvajanje gozdne terapije v obliki delavnic v gozdu, v Sloveniji pa razširja tudi idejo o gozdnem vrtcu ter je svetovalka in specialistka za cvetne esence oziroma Bachove kapljice. Predavanje je ponudilo odgovore na pogosta vsakdanja vprašanja: »Kaj moje bitje potrebuje? Mu to tudi dam? Kako navezati stik s sabo? Kako se dobro počutiti?« ...
Na Knoblovih dnevih obiskovalce pritegnili odlični ustvarjalci

Na Knoblovih dnevih obiskovalce pritegnili odlični ustvarjalci

Notranjsko primorske novice » Kultura, 11. september 2018 ― Orehek, Postojna – V Orehku so minuli konec tedna pripravili 2. Knoblove dneve, ki jih posvečajo rojaku, avtorju prve slovenske tiskane pesniške zbirke Pavlu Knoblu. Organizatorji so z obiskom zadovoljni, zadovoljnih obrazov so s prireditve odhajali tudi obiskovalci. 2. Knoblovi dnevi, Orehek, 7. in 8. september 2018 Foto: Anja Halik/Žerjavisti »Po lanskih prvih, za katere smo se hecali, da so že tradicionalni, smo zelo veseli, da so naša prizadevanja prepoznali tako vaščani kot obiskovalci iz cele občine in širše, saj smo v dveh dneh v dvorani našteli skoraj dvesto ljudi. Kot kaže, se je Knoblovo ime že prijelo med  ljudmi, kar je tudi naš cilj, sicer pa gre največja zasluga za dober obisk odličnim ustvarjalcem, ki smo jih letos povabili,« je povedal Mitja Klanjšek, predsednik domačega športno-kulturnega društva, ki je prireditev pripravilo skupaj s krajevno skupnostjo in kulturnim društvom Cajt  ter ob podpori občine. Knoblovi dnevi so se začeli v petek, 7. septembra, z ustvarjalno delavnico Biljane Janković (Patoo), na kateri so se v risanju drobnih vzorcev in potrpežljivosti preizkusili otroci in mladostniki. Zvečer je dvorano orehovškega kulturnega doma napolnila glasba izjemnih vokalistov, ki že več kot deset let ustvarjajo v skupini Jazzva. Naslednji dan je sledilo druženje na večeru smeha, za katerega sta poskrbela odlična stand up komika Uroš Kuzman in Lucija Ćirović. Manjkala ni niti etnološka razstava, s katero skušajo predstaviti del zbirke starin domačina Branka Klanjška, ki je v zadnjih desetletjih zbral med dva in tri tisoč najrazličnejših predmetov. Na razstavi Pridne roke naših babic, ki so jo odprli po večeru smeha, je mogoče videti predmete, ki so jih ustvarile in pri svojem delu uporabljale ženske. Razstava je zanimiva tako za starejše kot mlajše in je po predhodni najavi na drustvo.orehek@gmail.com na ogled do konca leta. DČ

145 let Cinkarne Celje : kaj zares veste o naših izdelkih?

Kamra.si, 11. september 2018 ― Muzej novejše zgodovine Celje in Cinkarna Celje od 11. do 30. septembra 2018 vabita na ogled 3D razstave z naslovom Kaj zares veste o naših izdelkih? Razstava se razprostira v treh prostorih galerije MnZC. V prvem je predstavljen časovni trak vseh izdelkov, ki so jih v podjetju izdelovali v 145 letih. Drugi oz. osrednji del razstave predstavlja t.i. 3D hiša, v tretjem prostoru pa je obiskovalcem na ogled film o proizvodnji podjetja danes.   Vabljeni na ogled razstave, ki obiskovalce med drugim seznanja, koliko proizvodov Cinkarne se pravzaprav nahaja pri njih doma.   Vstopnine ni!  
E.T. — The Extra-Terrestrial (1982)

E.T. — The Extra-Terrestrial (1982)

Deseta umetnost, 11. september 2018 ― Otroška avantura o vesoljskem prijateljčku z nadnaravnimi elementi in močnim dramskim podtonom je še danes ekstremno prisrčna zgodba, s katero se lahko povežemo in jo začutimo. Sentimentalni trenutki z resničnim občutkom nevarnosti, ki jo lahko ponudi samo otroška nedolžnost. Skupina vesoljčkov enega izmed svojih po pomoti pusti zadaj, ko ga odkrije deček, ki z nenavadnim bitje vzpostavi simbiotski odnos. Ampak nevarnost hitro […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Misija: Nemogoče - Izpad  Star Wars: Last Jedi (2017)  Kdo je najboljši filmski Batman?  Fury (2014)  Nebotičnik Copyright © Deseta umetnost [E.T. — The Extra-Terrestrial (1982)], All Right Reserved. 2018.
Intervju: Kontradikshn

Intervju: Kontradikshn

Kunigunda, 11. september 2018 ― Velenje, 11. 9. 2018 Intervju: Kontradikshn Slovenska electro rock skupina Kontradikshn na svojevrsten način zlepi skupaj nezlepljivo breakbeatništvo, moderno elektroniko in drum’n’bass skozi post punk sporočila, ki so lahko intimna, osebna in odvisna od poslušalca. Člani Petar Stojanović, Matej Plešej in Anže Kump so si vzeli čas za nas po koncertu, The post Intervju: Kontradikshn appeared first on Kunigunda.
Intervju: Kontradikshn

Intervju: Kontradikshn

Kunigunda, 11. september 2018 ― Velenje, 11. 9. 2018 Intervju: Kontradikshn Slovenska electro rock skupina Kontradikshn na svojevrsten način zlepi skupaj nezlepljivo breakbeatništvo, moderno elektroniko in drum’n’bass skozi post punk sporočila, ki so lahko intimna, osebna in odvisna od poslušalca. Člani Petar Stojanović, Matej Plešej in Anže Kump so si vzeli čas za nas po koncertu, The post Intervju: Kontradikshn appeared first on Kunigunda.

Saj grem samo mimo (20.9.2018 20:00)

Španski borci, 11. september 2018 ― Dogodek prepleta bralno, refleksijsko, zvočno, performersko, vizualno in prostorsko interpretacijo oz. izkustvo razglednic. Izhaja iz knjige razglednic Saj grem samo mimo, ki je izšla pri založbi Mladinska knjiga – oblikovala jo je Tanja Radež, uredila Nela Malečkar. Knjiga je svojevrsten hommage veliki strasti Aleša Debeljaka in mediju, ki izginja iz naših nabiralnikov.
Vlado Kreslin: Zakartana ura

Vlado Kreslin: Zakartana ura

ARS Izšlo je, 11. september 2018 ― Vlado Kreslin je ustvaril že vrsto ponarodelih komadov, pred kratkim pa je objavil tudi pesniško zbirko Zakartana ura Glasbenik, pevec in pesnik Vlado Kreslin je že leta 1990 objavil pesniško zbirko Namesto koga roža cveti, pozneje je objavil še več zbirk in tako pred kratkim tudi zbirko z naslovom Zakartana ura. V zbirkah je Kreslin objavil vrsto pesmi, ki so zaradi njegove uglasbitve in interpretacije dobesedno ponarodele. To velja tudi za zbirko Zakartana ura: v njej so med drugim pesmi z zgoščenk Če bi midva se kdaj srečala, Čarobnice, Drevored in Murske balade in romance, pa tudi neuglasbene pesmi, tako pesem Strune sem zamenjal zate, posvečena Alešu Debeljaku. Več o zbirki, svoji poeziji in njenem razmerju z glasbo bo avtor povedal v oddaji Izšlo je, v pogovoru v živo z Markom Goljo. Nikar ne zamudite.
NAGIB in SEPTEMBER je…

NAGIB in SEPTEMBER je…

Nagib na oder, 11. september 2018 ― Nagib že po tradiciji septembra vrata odpira mednarodni umetniški rezidenci ter v sodelovanju s koproducenti najavlja mednarodni abonma MAMO! Z velikim veseljem Nagib v Mariboru pozdravlja Raziskovalni laboratorij za arheologijo koreografije in plesa protestov, kateremu je vrata s pomočjo Narodnega doma Maribor odprl ta ponedeljek, … Continued
Znani so nominiranci za 26. Rožančevo nagrado

Znani so nominiranci za 26. Rožančevo nagrado

Misli, 11. september 2018 ― Za 26. nagrado Marjana Rožanca za najboljšo knjigo esejev so nominirani Andrej Capuder za knjigo Zamrznjene besede, Jasmin B. Frelih za delo Bleda svoboda, Peter Kovačič Peršin za Stopinje v pesku zgodovine in Urša Zabukovec za knjigo Vseživo. Nagrajenca bodo razglasili 21. septembra v Štihovi dvorani Cankarjevega doma.
še novic